Odgovori 284 postova
Danas mi je proteinski dan!
  • Ruzica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Danas mi je proteinski dan!

od Ruzica » pre 15 godine

Sani sad sam prosla svoju knigu sto se tice proteiskog dana evo sta sam nasla dan 46 jelovnik predlog za rucak svinjska rebra sa soso od luka ili alternativa

" Rucak i veceru mozete zamenuti jogurtom koji ste pomesali sa lanenim semenkama. Do jednog jogurta dodajte 3 kavove zlice samlevenih semenki i ostavite 30 min. da stoje, tako pripremnjen jogurt je zdrav. U drugi jogurt mozete dodati 2dl paradajz soka i zaciniti mlevenim kimom, po potrebi mozete prisolit."

To je sto sam ja procitala i nasla u knjizi koju imam na ceskom jeziku...ovsene pahuljice nisam nasla ni u jednom receptu za proteinski dan. Gile kaze da moze, odgovor imas u njegovom dnevniku....
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Gile kaže da može al samo za večeru i to samo za osobe koji su na režimu održavanja
    Slika
    Slika
  • Eva Braun
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Eva Braun » pre 15 godine

Mene zanima koja je uloga supe na proteinski dan?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Supa na kraju obroka se pije radi poboljšanja varenja t.j. njegovog ubrzanja.
    Slika
    Slika
  • tackica
    Početnik
    Početnik

od tackica » pre 15 godine

Moze topli caj kao zamena :-D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

ne, jedino kad supa nije obavezna to je ako se na proteinski dan izaberu mlečni proizvodi onda mesto supe ide šolja jogurta ili mleka.
    Slika
    Slika
  • tackica
    Početnik
    Početnik

od tackica » pre 15 godine

Planirala sam telece kremenadle za sutra...Da li je to ok ili da se ipak opredelim za neko drugo meso,npr.piletinu?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Teletina je sasvim OK... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 15 godine

koje god meso izaberes neces pogresiti :)
  • Gugule
    Početnik
    Početnik

od Gugule » pre 15 godine

Imam jedan lep morski specijalitet za proteinski dan,ali nisam sasvim sigurna da je potpuno po pravilima UNke...

File lista u sosu od kozica

3 fileta lista,250gr kozica,crne i zelene masline bez koštica,2 čena b.luka,peršun,1dl belog vina(pročitala sam na forumu da može da se koristi ponekad vino,jer alkohol isparava tokom termičke obrade-tako reče Giga),kašika ulja,bosiljak, biozačin
    Način pripreme:
    Filete ribe blago posoliti i propržiti ih na gril-tiganju,koji je ovlaš premazan sa malo maslinovog ulja.
    Sos od kozica:
    Na ostatku ulja, koje je zagrejano,brzo propržiti na kolutiće iseckane masline i sitno iseckan b.luk.Sipati malo vode,i kad proključa dodati kozice, malo soli i bio začin.Kada se sve dobro ukrčka, preliti preko fileta(koji stoje u onom tiganju gde su se pržili) i sipati vino i još malo ukrčkati.

Ako je ovaj recept OK onda vam želim prijatnu klopu.

NAPOMENA:
    Kozice,gambore ili škampe možete pronaći zamrznute,pakovane u količini od 250gr-300gr u svim većim marketima. :07:
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 15 godine

recept rucak je da se u tepsiju naredja dvopek kao podloga premaze se sa ella sirom u koji se doda malo zacina jer je on skroz neslan i odozgo se doda povrce mogu i pecurke dinstane sa lukom ili brokuli i karfiol moze i paprika da se doda i odozgo se doda ella sir i zapece se u rerni super je ukusno

ovaj recept moze da ide i sa pilecim mesom al onda se umesto ella sira stavlja tomatino da se ne bi mesale dve vrste proteina
  • SrCeOdMeDa
    Početnik
    Početnik

od SrCeOdMeDa » pre 15 godine

Da li bih smijela praviti na proteinski dan burek od spinata,sira i jaja?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ne bi i to iz dva razloga... Prvo, burek se ne jede na proteinski dan a drugo nije dozvoljeno mesanje dve vrste proteina, sir - jaja...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Andrijana
    Početnik
    Početnik

od Andrijana » pre 15 godine

imam dva pitanja ako moze :D :D
    1.da li moze da se jede pljeskavica ili cevapi, i koliko cevapa ako moze?
    2.koliko sam shvatila, na danasnji dan moze da se jede spanac, znaci smem da spremim za rucak spanac sa mlekom i zaprskom, i uz to recimo jedem sopsku salatu, i umesto supe mogu da popijem jogurt. i onda za veceru isto to samo upola manje. jel sam u pravu ili gresim negde??
  • lasata
    Urednik
    Urednik

1. Na proteinski dan mozes da jedes pljeskavice i cevape a kolicinu odredi sama tako da ne preteras, otprilike oko 200gr mesa...
    2. Mozes da jedes i spanac koji pravis sa mlekom, ali bez zaprske... Sugestija: dodaj u spanac umesto zaprske malo parmezana... Bude savrseno a nisi prekrsila nikakvo pravilo... Umesto supe mozes jogurt i za veceru upola manje... :)
Odgovori 284 postova