Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
HIt pismo oca cerki
 • Korisnikov avatar
  Boba R.
  Početnik
  Početnik
  Postovi:33
  Pridružio se:pre 9 godine
  Lokacija:Zapadna Australija
  Horoskop:Virgo
  HIt pismo oca cerki

  od Boba R. » pre 8 godine

  HIT PISMO OCA ĆERKI: Slatkice, ovako ćeš naći dečka!
  Mala moja, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi – u tom nepoljuljanom mestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom – da si ti vredna interesovanja

  Kada je, prilikom pokušaja guglanja shvatio da ženski časopisi neće njegovu ćerku naučiti kako da nađe čoveka svog života, jedan tata je svojoj ćerkici napisao iskreno pismo. Njegove reči su postale pravi hit na društvenim mrežama, a očevo pismo vam prenosimo u celosti.

  Draga Slatkice,

  Nedavno smo tvoja mama i ja pretraživali Gugl. Negde na pola kucanja našeg pitanja, Gugl je ponudio listu najpopularnijih pretraga na svetu. Na samom vrhu liste bilo je pitanje „Kako ga držati zainteresovanim?“.
  To me je trglo. Pregledao sam bezbroj članaka o tome kako biti seksi i seksualan, kada ga voditi na sendvič a kada na pivo, i šta raditi da bi se on osećao pametnije i superiornije. I naljutio sam se.

  Mala moja, nije, nije bio i nikada neće biti, tvoj posao da ga „držiš zainteresovanim“.

  Mala moja, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi – u tom nepoljuljanom mestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom – da si ti vredna interesovanja. (Ako uvek možeš da se setiš da je i svako drugi vredan interesovanja, bitka tvog života će biti najvećim delom osvojena. Ali o tome drugi put.)

  Ako možeš da veruješ u sebe na ovaj način, bićeš privlačna u najvažnijem smislu te reči: privući ćeš pažnju dečaka koji je sposoban da sam sebe zainteresuje i koji će želeti da provede svoj život investirajući svoje interesovanje u tebe.

  Mala moja, želim da ti pričam o dečaku kog nema potrebe držati zainteresovanim, jer on zna da si ti interesantna.

  Nije mi važno ako stavlja laktove na sto dok jede – dok god svoje oči drži na tvom nosiću dok se smeješ. I ne može da prestane da te gleda.

  Nije mi važno ako ne može da igra golf sa mnom – dok god može da se igra sa decom koju mu budeš podarila i na sve divne i frustrirajuće načine otkrije da su ista kao ti.

  Nije mi važno ako ne prati svoj novčanik – dok god prati svoje srce ono će ga voditi ka tebi.
  Nije mi važno da li je jak – dok god ti daje prostora da pokazuješ jačinu koju imaš u tvom srcu.

  Uopšte mi nije važno za koga glasa – dok god tebi svakodonevno ukazuje čast i poštovanje u kući i svom srcu.

  Nije mi važno koje je boje kože – dok god platno vaših života boji bojama strpljenja, požrtvovanja, ranjivosti i nežnosti.

  Nije mi važno ako je odgajan u ovoj ili onoj religiji ili ni u jednoj relgiji – dok god je odgajan da ceni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života sa tobom.

  I na kraju, mala moja, ako naiđeš na takvog muškarca i on i ja nemamo ništa drugo zajedničko, biće nam zajednička najvažnija stvar:TI.

  Jer, na kraju krajeva, mala moja, jedina stvar koja je potrebna da bi ga „držala zainteresovanim“ si ti.

  Tvoj večno zainteresovan muškarac, Tata

  Ovaj post je, naravno, posvećen mojoj ćerki, mojoj Slatkici. Ali, želim da ga posvetim i šire. Napisao sam ga mojoj ženi, koja je hrabro držala do svojih vrednosti i uvek me smatrala odgovornim da sam ona vrsta „dečaka“.


  Napisao sam ga za svaku odraslu ženu koju sam upoznao u i van moje ordinacije – žene koje nikada nisu imale glas oca.  Napisao sam ga i za generaciju dječaka koji će biti muškarci i koje treba podsetiti šta je stvarno važno – da bi moja devojčica našla nježnog, životnog saputnika potrebno je da barem jedan od vas shvati ovo što sam napisao.

  Molim se za vas.


  Autor, Dr. Keli Flanagan, je sertifikovani klinički psiholog sa praksom u Vitonu, Ilinois. Redovno piše o životu, ljubavi i društvu na svom blogu UnTangled. Oženjen je, otac je troje dece i uživa da od njih uči kako je ponovo biti dete.
 • Korisnikov avatar
  Cirkončić
  Amater
  Amater
  Postovi:444
  Pridružio se:pre 10 godine
  Lokacija:Novi Sad : )
  Horoskop:Libra

  Re: HIt pismo oca cerki

  od Cirkončić » pre 8 godine

  Ovo je divno. :) Nadam se da je istinito.
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju