Draga MissundaztUd-u principu postoje zabranjene namirnice ali ne zato jer "goje" već zato jer nisu zdrave.....viršle se prave od najgoreg mesa, imaju puno aditiva, masnog tkiva....salama takođe, ja ne vidim zašto voće ne bi smelo da se jede uveče-poenta je da ćete možda pre ogladneti tokom noći ali ono je zdravo i sme.....pržena hrana sadrži puno kancerogenih sastojaka i upija puno masti......bademi imaju puno kalorija-stoji ali ako pojedete 2-3 kašike neće biti problema.
Meni se sviđa vaš pristup-jedem sve samo manje......i kao što primećujete rezultira gubitkom kilograma. Onaj ko ne zna kako bi bolje kombinovao namirnice najbolje je da se odluči za taj pristup!
Šta se podrazumeva pod prejedanjem-koliko je to hrane? Ja mislim da ljudi malo preteruju kad pomenu prejedanje-ako vam se nešto jede onda i treba da ga jedete! Poenta je da to ne bude svaki dan-tada se kilogrami gomilaju-povremeno je sasvim ok! Pa normalno je da jedan dan imate veći apetiti od drugog dana-niste ni svaki dan isto aktivni, nekad radite više nekad manje, nekad više spavate nekad manje, nekad ceo dan spavate.......samim tim morate i količinski različito jesti! A ni ne volite sve namirnice podjednako-nešto volite više, nešto manje.
Poenta kod mamine i bakine kuhinje je u tome da jedete "normalne" količine hrane-ova hrana je i najzdravija jer jedete raznovrsno, još ako ubedite mamu i baku da baš ne bude svaki dan prženo već pečeno i kuvano biće sasvim ok. Za mlade zdrave ljude je to i najbolji pristup-ne treba time da se opterećujete kao ni činjenicom da volite fast food-volim ga i ja! Nije to greh-loše je samo ako bi ta hrana činila osnovu vaše ishrane. Dok god jedete viršle, salame, sendviče, pljeskavice i pice jednom do dva puta mesečno to je sasvim u redu!
Osnova ishrane treba da bude povrće sveže i kuvano, kuvana jela, umerena količina mes ai voća, malo slatkiša i malo testa. Hleb umereno-parče do dva po obroku! Mleko i mlečni proizvodi bar 2 čaše na dan.