Zaključana tema 17 postova
nutricionista odgovara-oktobar 2009
  • vilin.konjic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: nutricionista odgovara-oktobar 2009

od vilin.konjic » pre 15 godine

Draga Ankice,
    imam 32 godine, visoka sam 172cm i trenutno imam 68kg i u 21nedelji trudnoce sam. Da li mi mozes reci kako bi trebao da izgleda moj jelovnik a da se ne ugojim previse?
  • ankica
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: nutricionista odgovara-oktobar 2009

od ankica » pre 15 godine

Draga Zille i vilin.konjicu-pitanje su malo preopširna za odgovaranje preko foruma.
    Što se pokretanja metabolizma tiče kad postoji dijagnoza hipotireoze moguće ga je pokrenuti jedino lekovima ali naravno neće škoditi ni umerena fizička aktivnost, izbalansirana redukciona ishrana, obroci česti i lako svarljivi, energetski siromašni. Što se održanja kilaže u preporučenim granicama tokom trudnoće tiče, treba zapamtiti da dijete ne dolaze u obzir ali je jako važno ne prejedati se....ne jesti za dvoje, izbegavati slatkiše, testeninu, masnu i teško svarljivu hranu. Dati prednost mleku i mlečnim proizvodima, što više povrća i umerenim količinama mesa i voća. Takođe treba jesti što češće a manje.
    :wink:
    na ovaj svet dolazimo ne donoseci nista i svi cemo ga napustiti na isti nacin. Najbolji nacin da ostavimo traga u tom svetu je da ga ucinimo boljim onim sto cinim negde izmedju pocetka i kraja!
Zaključana tema 17 postova