Draga
Yetix, ja sam 1000 % sigurna da ti 1700cal nije previše a 1000000 % da je tvoj dosadašnji energetski unos ne samo premali nego i opasan! Moraš pod hitno prestati sa tvojom dosadašnjom praksom od 700 cal jer ne postoji ta dijeta (taman da ti je propiše dr nauka dobitnik nobelove nagrade za dijetetiku i biohemiju, a kamoli ti sama sebi) koja će sa tako malo kalorija tvom organizmu (koji se još razvija) obezbediti sve što mu je potrebno. Tvoje potrebe su sada veće nego kod odraslih ljudi i time što ga izgladnjuješ ćeš sebi napraviti neviđeni haos naročito ako to potraje!!!!
Ti ako meni ne veruješ idi kod bilo kog lekara ili nutricioniste pa proveri (svi će ti reći isto) ali dijete nemoj da držiš na svoju ruku.
I razmisli šta ti je važije (jer imam neko šesto čulo da me nećeš poslušati već nastaviti po svome) zdravlje ili da budeš mršava (a veruj mi kad se razboliš smršaćeš očas posla?! ako je to način na koji želiš da postigneš liniju?).
Majamama, vi bi ste trebali da imate između 53 i 61 kg što zavisi od vaše građe i vaših želja. Mada ni sadašnjih 64 kg ne predstavlja zdravstveni rizik (BMI 24) ali to je skoro gornja granica (25) i dobro bi bilo da to ipak malo smanjite.
Anchi, ja mislim da onaj ko pokuša da se hrani po toj dijeti će u najmanju ruku "crći od gladi". Ja nikako da shvatim kako ljudi ne dođu npr. na ideju da jednostavno ne jedu nego pokušavaju sa receptima: crna kafa bez šećera i šargarepa sa limunom za doručak?!!! To mora da je neviđeno ukusno! Ili za večeru 2 kuvana jajeta sa jednom svežom šargarepom.....ili kuvana šunka (bez ičega drugog)-šta je uopšte kuvana šunka? Jel to iko probao?
Majko moja, stvarno se zapitam ko li dolazi na te ideje (kakvi su to mozgovi koji sede za nekim stolom i pišu ovakve stvari....?! Da li oni to prvo probaju na sebi ili dragim osobama ili jednostavno lansiraju ovako nešto i smeju se šta su sve ljudi u stanju da urade bez razmišljanja da bi ostvarili svoj san lako za 7 dana 9 kg?!).
A što se vitamina tiče-prosto "cure" iz kuvane šunke i kafe bez šećera.....minerala ima u "obilju" u jednom kuvanom jajetu, sirovoj mrkvi i švajcarskom siru za ručak-(ma ,ima da se prejedete...). I šta je švajcarski sir (izgleda da meni prvo treba uputstvo....)?
Da ne preteram, mislim da je dosta mog komentara za tu dijetu....sa stručne strane ona ide na tipično izgladnjivanje i hiper proteinsku ishranu da bi "topili" masti, a kako će vam biti posle nje...znaju oni koji će je probati!