pozdrav svima a narocito
ankici, jer je ona razlog za moju danasnju registraciju
nego da ne idem u off topik... imam 28god (visoka 170cm); za nekoliko godina uspela sam od sebe da napravim blago receno - krme: kasni obroci, slabo kretanje, losa ishrana i eto mene sa 60 na 85kg

naravno probala sam sve vrste dijeta i nagutala se kojekakvih skupocenih tableta, ako bih i izdrzala mesec dana i skinula 5-6kg za par nedelja bih i vratila mukom skinuto i dobila jos toliko

neko vreme sam razmisljala o poseti nutricioniste iako sam i u vezi toga bila dosta skepticna: cula sam da su ljudi dobijali (vec gotove, vec vidjenje i probane) dijete kojih se moralo strogo pridrzavati, a kako ja nemam bas preterano jaku volju za istrajanjem u necemu sto mi bas i ne prija odlucila sam da si na svoju ruku napravim rezim ishrane u kojem cu, pa... uzivati

napravila sam dva spiska namirnica - od onih koje najvise volim do onih koje ne volim ni da vidim i od onih koje su najzdravije, koje imaju najmanje kalorija do onih koje nemaju nikakvu hranljivu vrednost. ispostavilo se naravno, da sam od svega sto najvise volim jedino jela ovu poslednju grupu (pizze, sendvici sa toljenim sirevima, hranu przenu na ulju, peciva i sl.) i odlucila da u potpunosti izbacim SVE to iz ishrane. u ono sto volim spadaju jaja, riba, piletina, junetina i povrce i to je ono cime se uglavnom hranim

sve sto pripremam je bez trunke ulja (osim maslinovog kojeg nekad malo sipnem u salatu) i naravno bez brasna. hleb sam izbacila iz ishrane i, mada mi je u pocetku bilo tesko jesti npr. pasulj (bez zaprske!

) bez hleba, za mesec i po dana ne samo da sam se navikla, vec me vise uopste ne privlaci

nisam veliki ljubitelj slatkisa ali me nekad uhvati zelja za slatkim pa pojedem sladoled ili grickam menaz cokoladu za kuvanje.
posto 25kg nisam dobila preko noci, logicno je da ih se ne mogu ni resiti preko noci tako da ni ne ocekujem da cu do leta biti tvigi, mada sam za mesec i po dana izgubila 8kg (sad imam 78kg) i s obzirom da se nisam ubijala nikakvim dijetama, vec sam jela ono sto volim u kolicinama koje meni prijaju, ja sam za sada prezadovoljna
mene zanima sta vi kao strucnjak mislite o ovom mom rezimu "na svoju ruku" i da li bi mi mogli dati neki savet da u smislu hranljivih vrednosti upotpunim svoje dnevne obroke. na primer ja ne volim voce ali zato obozavam povrce i mogu da ga jedem u neogranicenim kolicinama (krastavce, zelene salate, kupus, crni, beli luk idt.) pa me zanima da li povrce moze zameniti voce?

koliko znam voce je dobro jesti zbog vitamina C kojeg ima i u povrcu. mlecne proizvode isto slabo konzumiram, pa me zanima sta bi od istih mogli da mi preporucite i da li postoji neka kombinacija namirnica koja je preporucljiva ili koju treba izbegavati (i da li je tacno da je meso i mlecne proizvode bolje jesti uvece)?
prvi pa predugacak post, nadam se da mi necete zameriti

kao sto rekoh, nisam zainteresovana za "dijete" o kojima se puno pise po ovom forumu, pa sam zato ceo "intro" napisala ovde.
unapred hvala.