Draga
Ruzo,, dijeta "moje doktorke" je dobra samo kao "kostur" pravilne ishrane i to ne naročito maštovit moram priznati.
Sad će da ispadne kako samo ja znam da pravim dijete i niko drugi ali ako malo porazmislite o ovome videćete da sam u pravu.....ovako prave dijete oni koji hoće da vam savetuju nešto uopšteno bez upuštanja u specifičnosti svakog čoveka bilo zato što za to nemaju vremena (a da ne bude da vam ništa nisu rekli) bilo zato što ne znaju bolje.
Malo je mučno svaki dan za doručak jesti povrće, hleb, sir i jogurt....ako i ubacite razno povrće posle 5 dana će vam ovaj tip doručka "izaći na nos", isto se odnosi i na večeru koja je ista samo nema sira, znači u principu su vam 2 obroka dnevno potpuno ista! Time još dobijate na monotonosti dijete a nju bi trebalo kao i svaku dijetu da držite najverovatnije par meseci.....ručak:povrće, meso, hleb-ako malo bolje razmislite svaki ručak je u principu:povrće, meso i hleb-i pljeskavica sa pomfritom je meso i povrće.....

(da li je potrebno da vam kažem da uz tu kombinaciju nećete smršati.....?!). A što se užina tiče: 2 puta voće uz jedan sir.....ja lično bih posle mesec dana ovakve ishrane omrzla sir na par godina....
E, sad, idu količine.....one su ok, ako ste žensko, imate oko 165 cm visine, radite u kancelariji za kompjuterom i imate oko 75kg.....u svim ostalim slučajevima će potencijalni korisnik ove dijete "umreti" od gladi....zamislite jednog "rmpaliju" od 195cm sa 125kg koji radi kao fizički radnik u nekoj firmi i dnevno treba da jede: 3 parčeta hleba, 2 čaše mleka, 2 veće jabuke, parče mesa, parče sira i 3 krompira srednje veličine sa pola tanjira salate (to mu dođe oko 400g povrća)?!!!

, mislim da bi ste takvog uplašili i odustao bi još pre nego što bi stigao do kuće posle konsultacije sa vama! A šta da radite ako imate osobu koja je npr.anemična ili ima gastristis?
Hoću da kažem da napisano nije na svakog primenljivo.
Inače se sa opštim uputstvima datim u prvom postu slažem s tim što ja recimo ne izbacujem sokove-to je malo prestrogo za moj ukus!
Vilin.konjic:
1. možete pojesti 2-3 masline bez problema.....jednom je patrijarh Pavle rekao da u nekom crkvenom priručniku piše da je optimalno dnevno jesti 7 maslina....ja se slažem sa tim ako ne mršavite.....pa se držite toga.
2. sve jedno je da li koristite jogurt ili kis.mleko. Ja volim tu kombinaciju mada bi mnoge teorije o ishrani o kombinaciji voće-mlečni proizvodi rekle sve najgore....ali ako vam prija i ne jedete to prečesto-jer ipak ima boljih načina za kombinovanje voća onda nema razloga da to ne jedete.
3. Ja lično nikad nisam jela sutlijaš sa voćem....za mene je sutlijaš samostalna užina ili doručak (bez dodataka). I opet važi ona priča da mleko sa voćem nije baš najidealnija kombinacija ali kao što rekoh ako vama prija ne vidim zašto to ne biste jeli ponekad. Hleb možete da izostavite u obroku kada jedete pirinač.