Zaista je lepo da covek moze i pitati nekoga sta ga interesuje a da se ne mora cimati na 30 mesta. Sobzirom da sam krenuo kod na nutricionisticku dijetu (i moja zelja i lakse ubedjivanje ukucana) kao glavni plan primetio sam da nedostaju tone i tone informacija. Vecina je u kratkim crtama i nisam najzadovoljniji opisima pa sam neke stvari i sam istrazivao. AL neke ne mogu naci odgovore pa me interesuje od hrane sta sme a sta ne sme.
Da li smeju da se konzumiraju:
1. konzervirane namirnice u salamuri (prvenstveno feferone, pa potom tursija, konzervirani sampinjoni, spargle, kiseli kupus (domaci)... (zbog vece kolicine soli koje sadrze))
2.Tunjavina u sosu od paradajza, receno mi je da mogu da jedem tunjevinu u komadima, ali pod uslovom da se ocedi od ulja. Pa stoga pretpostavljam da je ovo bez ulja, al nisam siguran pa pitam.
3. Kecap da li sme, zasto da a zasto ne?
4. sok 100% voce, bez dodatog secera i konzervansa?
5. Posto kao namaz koristim samo ella sir sa 0% melcne masti (0,5% na 100 g) interesuje me da li postoje jos neki namazi koji mogu da se koriste u ovakvom tipu dijete osim tog sira?
Nutritivna vrednost dijete je 1500kcal proteina 79g, masti 33.3g, hidrata 58% tj 156g, holesterola 91.5g.
I takodje maksimalno smanjim unos zasicenih, monozasicenih i polizasicenih masti, pretezno unosim omeg 3 i 6 masti. Dodushe sve putem prirodnih namirnica. Stim sto sam malo smanjio unos holesterola jer mi je povisen.
Unapred hvala puno