Iva:) napisao:Draga Anikice, srecna vam nova godina! Imam 21 godinu, i Hashimotov sindrom, svi hormoni su mi dobri, izuzev TG antitela koja su 65, a dozvoljeno je do 40. Moja mama takodje ima Hasimota, uz hipotireozu(i dijabetes), i pije lekove. Ja jos ne pijem lekove jer su hormoni dobri, ali trebam da idem na kontrole. Pre godinu i po dana sam pocela da drzim UN dijetu i smrsala 12kg, Hasimotov sindrom sam saznala da imam pre 6 meseci. Sada su mi se ti kilogrami vratili, pa planiram opet da krenem na neku dijetu. Nekako se plasim da krenem na neki striktni vid ishrane jer se bojim da mi ne pogorsa stanje sa Hasimotom. Sta vi mislite o tome, sta mi savetujete, da li postoji neka hrana koja se preporucuje(ili, pak, neodgovara) osobama sa Hashimotom? I da li se sme uzimati zeleni caj? Unapred hvala na odgovoru
Rekli ste da će pitanja iz decembra biti odgovorena u januaru,ja još čekam.Šta vi mislite da li ovakav proizvod može imati negatvne implikacije na zdravlje? Ja ne koristim nikakve suplemente u ishrani,a ovo mi se čini kao neki proizvod sa najmanje štetnih supstanci i provjerene reputacije.Upoznat sam sa djelovanjem aspartama i drugih "otrova" koji se nalaze u žvakama,sokovima i sl..(i iste sam eliminisao iz upotrebe).Međutim društvo nije spremno da prihvati da su te every day stvari možda mnogo otrovnije nego ovaj protein,za koji će svi reći da se ljudi njime truju.
Imam 18,5 godina,idem u teretanu već 2.5 godine,i ne uzimam suplemente iz razloga što ne bih imao podršku porodice i što sam skeptičan u vezi zdravljem koje pružaju ovi proizvodi.
http://www.xerses.ba/
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.