Odgovori 4 postova Stranica 1 od 1
Mrsavljenje nakon antipsihotika
  • Supergirl27
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 8 godine

    Mrsavljenje nakon antipsihotika

    od Supergirl27 » pre 6 godine

    Postovani,

    skoro dve godine sam pila razne vrste anksiolitika, sedativa, antidepresiva, antiepileptika i antipsihotika. Prvo me je privatni lekar lecio od depresije, koju nisam imala, a zatim drzavni od anksioznosti. On mi je uspostavio dobru dijagnozu, ali i lecio najjacim antipsihoticima. Sedam meseci sam pila "Onzapin" od 5 mg i sa 50 kg "skocila" na 70 kg. Uz to, imam Hashimoto i hipotireozu i pijem "Euthyrox" od 75 mcg, svako jutro. Evo, mesec i po dana kako ne pijem nijedan lek za psihu, i kako drzim dijetu (jedem u mnogo manjim kolicinama, pijem dosta vode, uglavnom jedem meso, ribu, povrce i malo voca), ali nema sanse da smrsam ni 100 grama. Stvarno sam debela u svim delovima tela, ali mi je stomak najkriticnija tacka. Izgledam kao trudnica.

    Da li je neko od vas imao iskustva slicna mojim i da li posle upotrebe antipsihotika uopste moze da se smrsa, i ako moze posle koliko vremena se metabolizam dovede koliko-toliko u red?

    Unapred hvala na odgovoru.
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1376
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Mrsavljenje nakon antipsihotika

    od Bakica » pre 6 godine

    Moze da se oslabi. Probaj UN dijetu i budi uporna do kraja. I nedaj se :)
    SlikaSlika

    SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • ankica
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 372
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Mrsavljenje nakon antipsihotika

    od ankica » pre 6 godine

    Poštovana
    Vaš problem je hipotireoza i hašimoto....ne, upotreba antipsihotika koje kako kažete i sami više ne pijete.
    Obe dijagnoze imaju kao sporedan efekat povećanje telesne težine.
    Rešenje vašeg problema je u redovnoj terapiji ali i dijeti koju bi ste disciplinovano sporovodili (ali ne samopropisanoj, već urađenoj od strane stručnog lica, zato što ove prve u najboljem slučaju mogu da ne deluju a u najgorem da dovedu do toga da se još više ugojite ali i da naruše vaše zdravstveno stanje i pogoršaju postojeću bolest).
    Poenta ove dijete je u što više manjih obroka, pravilnom odabiru namirnica i ono što je obavezno jeste da morate povećati svoju fizičku aktivnost.
    Ove tri stvari zajedno bi doprinele da ćete se osim osećati psihički bolje a ne samo gubiti kilograme (jer ponekad nepravilne dijete uz gubitak kilograma donesu sa sobom ne samo pogoršanje zdravstvenog već i psihičkog stanja).
    Pozdrav i sve najbolej vam želim!
    na ovaj svet dolazimo ne donoseci nista i svi cemo ga napustiti na isti nacin. Najbolji nacin da ostavimo traga u tom svetu je da ga ucinimo boljim onim sto cinim negde izmedju pocetka i kraja!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1461
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Mrsavljenje nakon antipsihotika

    od leonida » pre 6 godine

    Draga, Ankica je, naravno, u pravu. Ni slučajno se nemoj držati ove one dijete, već sledi uputstva za ishranu primerenu tvojoj bolesti.

    Ono što sam zapravo htela da kažem je blagotvorno dejstvo fizičke aktivnosti. Prisili se za početak da bar pola sata dnevno šetaš, što bržim tempom možeš. Ovo će ti poboljšati cirkulaciju te ćeš manje osećati hladnoću, a uz to sam boravak na suncu (koliko god da ga malo ima u zimskim danima, ipak ga ima) blagotvorno deluje na psihu, pa češ redje zapadati u bezvoljnost, a pozitivno utiče i na koncentraciju ... sve u svemu samo šetanje, da ne govorim o nekoj jačoj fizičkoj aktivnosti, će znatno umanjiti simptome tvoje bolesti.
    Probaj ... svaki dan pola sata i ubrzo ćeš primetiti razliku. Verujem da trenutno nemaš volje za to, ali probaj da se prisiliš, pa će ti se vremenom i zasviđati.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

    Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
Odgovori 4 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju