od Praslin » pre 17 godine
Moja mama je ranije pila neki čaj za mršavljenje, ne znam kako se zvao, ali je bio jedan od prvih koji se pojavio na našem tržištu.
I tako ona stoji u apoteci, čeka red da kupi čaj, pa neki stariji bračni par ispred nje kupi isti čaj. I kad je mama završila sa kupovinom, oni je dočekaju ispred apoteke i pitaju je kako se to koristi. Naime, starijoj gospođi je doktor rekao da mora da smrša, a njoj ne ide pa su videli reklamu i rešili da probaju. Ali im nije jasno da li se čaj pije pre ili posle obroka?!
Mama ih pogleda, nasmeši se i kaže: "Gospođo, čaj pijete ujutro u podne i uveče, a između ne jedete ništa!"
Bakica se prenerazila i ostala otvorenih usta.
Naravno da je mama preterala, ali ljudi često misle da mogu da jedu isto koliko su i do tada jeli, pa da piju čaj i da mršave (ne mislim pri tome na tebe aqua). Čaj pomaže da manje budete gladni, da nemate onaj osećaj "čupanja" u stomaku.
Ne znam za čang-šlang, možda će se neko javiti sa iskustvom. Nekada je dovoljno pogledati ko je proizvođač, pa utvrditi ima li smisla nešto kupovati.