ALGE
  • andjela
    Amater
    Amater
    Postovi: 325
    Pridružio se: pre 16 godine

    ALGE

    od andjela » pre 16 godine

    Tablete za mršavljenje

    Sve više poznatih osoba poseže za algama kao pomoćnim sredstvom za mršavljenje. Viktorija Bekam nagovara prijateljice iz grupe “Spice Girls” da svako jutro piju šejk na bazi algi. One nijesu strane ni Madoni, kao ni Sindi Kroford. Japanski se naučnici slažu da prah od smeđih algi sadrži sastojak fukoksantin koji se pokazao kao uspješan u ispitivanjima na pacovima. Oni kojima je davan uspjeli su da smanje težinu za deset odsto. Zbog toga su stručnjaci došli do zaključka kako bi se od algi mogle praviti efikasne tablete za mršavljenje.

    Iako je prah od algi glavni sastojak u japanskoj miso supi istraživači s Hokaido univerziteta smatraju da je ne treba jesti u prevelikim količinama da bi se smršalo, jer se aktivni sastojak iz algi ne apsorbuje tako lako u organizmu u svojoj prirodnoj formi. Ipak izgleda da bi dodaci ishrani na bazi algi trebali da se na tržištu pojave za tri godine.

    Nori alge koje se stavljaju u suši idealne su za sve one koji žele da jede hranu siromašnu kalorijama. Komadić alge sadrži 12,5 kalorija. Džef Pirson, profesor s Univerziteta Njukastl, rekao je da bi ekstrakt algi nazvan alginat mogao da bude djelotvoran kod ljudi koji imaju problema s viškom kilograma.

    - Neke od postojećih tableta za mršavljenje djeluju na uništavanje masti, ali ona je pritom preusmjerena na crijeva što uzrokuje nadutost. Alginati ne proizvode takav efekat- dodao je Pirson.

    Sve dok se takve tablete ne pojave na tržištu Ivon Bišop-Veston, nutricionistkinja iz klinike “Foods for Life”, preporučuje svima da piju napitke koji sadrže alge. One su izvor antioksidanata, vitamina, posebno B1 (važnog za nervni sistem), B2 (koji pomaže organizmu da apsorbuje gvožđe), B12 i joda, koji je važan za normalan rad štitne žlijezde. Budući da štitna žlijezda kontroliše metabolizam premalo joda u ishrani može da znači da se tijelo bori s time da efikasno sagori kalorije.

    preuzeto sa: http://www.republika.cg.yu/naslovna.pht ... t&id=89229
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju