Strije
  • mylyca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 23
    Pridružio se: pre 16 godine

    Strije

    od mylyca » pre 16 godine

    Ja imam jednan problem... koza mi jako ne elasticna,i imam odvratne strije u donjem delu stomaka...da li mozda neko zna neku kremu za strije koja ih smanjuje i neku kremu za povecanje elastina u kozi... inace i sama znam da strije ne mogu da mi nestanu ali cisto da ih malo smanjim jer odvratno izgledaju...
    Unapred hvala vas verni "potrosac" :D heheehehe
  • dada
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 47
    Pridružio se: pre 16 godine

    od dada » pre 16 godine

    I ja imam dosta strija a ne znam dali postoji nesto protiv njih. Cisto sumnjam jer je moja prijateljica koristila sve i svasta ali nista joj nije pomoglo. Pored strija ja imam problem sa celulitom koga imam najvise po nogama!!
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Mylyce, tebi nedostaje B vitamin. Treba da paziš da jedeš integralne žitarice (integralni pirinal, crni hleb i sl.), a najbolje bi bilo da uzmeš pomalo kvasca.
    Ima neka fora kako može da se jede sirov kvasac, da to bude i ukusno, ali ja to nikad nisam jela. Umesto toga, uzimala sam Belvitin - to je sušen kvasac u tableticama, postoji i sa dodatkom C vitamina, kalcijuma, gvožđa i slično. Kad budeš unosila više B vitamina koža će ti postati elastičnija.

    Osim toga važna je i fizička aktivnost (opet ja davim), zbog bolje prokrvljenosti, a važno je i da paziš šta oblačiš. Gledaj da ne budeš dugo u uskim stvarima i da ne nosiš veštačke materijale dugo uz kožu (najlon čarape što manje).

    Od preparata za strije i dalje je najbolji Strijet, ima ga u svim apotekama. Redovno ga utrljavaj u kožu posle tuširanja i strije će znatno izbledeti. Nemoj da se zezneš da kupuješ Vichy preparat protiv strija, užasno je skup, a ne deluje uopšte.

    pozzzz
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Ja sam u trudnoci mazala samo Pavlovicevu mast i do dana danasjeg nemam ni jednu prugicu nigde.
    Cula sam da su Saljiceve kreme odlicne, a i pogledajte na ovom linku, cula sam da je njihova krema protiv strija odlicna - normalno, nece nestati, ali ce biti manje vidljive i nece se nove stvarati kako budete mrsavile.
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Strijet je jedan od Šaljićevih melema i ja mogu da posvedočim da je najbolji, jer sam sklona strijama - dobila sam prve još u pubertetu kada sam naglo izrasla, a u trudnoći ih nisam dobila jer sam se redovno mazala.

    Celulit zahteva malo više truda, mislim da smo negde već pisali o tome, probaću da pronađem.
  • Sunset

    od Sunset » pre 16 godine

    Ja samo da podelim sa vama iskustvo moje prijateljice koja ima izuzetno osetljivu, suvu kozu i sklona je strijama. Elem ona mi je rekla da je sprecila pojavljivanje strija tako sto je mazala celo telo maslinovim uljem PRE tusiranja i tako ostajala 15 minuta (ona kaze da toliko kozi treba da upije, sve nakon toga je dzabe, sve manje od toga je malo). Nakon tih 15 minuta bi se istusirala. Ja sam probala (mada je prava muka stajati tako namascen k'o spreman za u rernu) i stvarno mi je nakon toga koza bila meka...Moja prijateljica tvrdi da je ovo lek za strije. k'o ima volje neka proba...
  • dada
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 47
    Pridružio se: pre 16 godine

    od dada » pre 16 godine

    Jel maslinovo ulje sprijecava dobijanje strija ili lijeci vec postojece???
  • Sunset

    od Sunset » pre 16 godine

    Maslinovo ulje sprecava sve buduce, jer ako imas strije to znaci da je koza sklona da ih pravi...Koliko znam svi preparati uglavnom smanjuju strije, da budu bledje i neprimetnije, ali totalno nista ih ne leci osim mozda lasera..ne znam.. A da..ulje mora da bude nerafinisano!!!Valjda ima vitamine tako..
  • tigrica
    Amater
    Amater
    Postovi: 107
    Pridružio se: pre 16 godine

    od tigrica » pre 16 godine

    Sad sam se prisetila citajuci ovo, ja sam kao mladja ponekad punila kadu vodom a onda u vodu sipala malo maslinovog ulja, pa kafa, pa muzika, sto sam nekad znala da uzivam. Neznam dali pomaze za strije ali se secam da posle toga koza bude onako sva svilekasta, meka i lepa.

    A cula sam da se za suvu kozu u toplom kupatilu telo namaze AD uljanim kapima, malo tako odsedi i posle tusiranje, bitno je da kupatilo bude toplo.

    Za strije meni je receno one koje su crvene, one se mogu ukloniti mazanjem, a one koje su pobelele tj. stare one ostaju.

    :)
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • mylyca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 23
    Pridružio se: pre 16 godine

    od mylyca » pre 16 godine

    Jao devojke hvala vam na ovim divnim savetima. Za Sarica sam cula ,inace svi proizvodi su im extra,uzecu da probam pa cu vam javiti....
    Ljubac :009:
  • Ella
    Amater
    Amater
    Postovi: 400
    Pridružio se: pre 16 godine

    ŠTIPKANJE JAČA KOŽU

    od Ella » pre 16 godine

    Štipkanje bokova, zadnjice i stomaka prilikom nanošenja preparata pokazalo se kao najdelotvornija metoda za jačanje kože i uklanjanje strija kod kuće. Kožu uhvatite između palca i kažiprsta, povucite je na gore, pa pustite. Delotvorna je i masaža blagim kružnim pokretima mekanom četkom ili rukavicom od frotira tokom tuširanja.

    izvor: Za kožu bez strija
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Strije, kad se već pojave, ne mogu prirodnim putem da se uklone (o plastičnoj hirurgiji nećemo), ali mogu znatno da se smanje, izblede i da postanu gotovo neprimetne.

    Bitno je hraniti kožu često maslinovim uljem, AD kapima, Šaljićevim Strijetom i slično, i onda ostaviti kožu da upije svaki od preparata, odnosno ne oblačiti se pre nego što koža dobro upije jer će inače većina tih masnoća završiti na odeći a ne u koži.
    Zbog toga stoji i preporuka da se što manje nosi uska odeća i odeća od sintetičkih materijala - takva odeća "izvuče" svu mast iz kože i čini je neelastičnom.

    Veoma je bitno unositi dovoljno vitamina B i dovoljno tečnosti, a važna je i fizička aktivnost koja kožu čini bolje prokrvljenom što povećava elastičnost.
  • Venoma :)
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 76
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Venoma :) » pre 16 godine

    Ja sam probala taj strijet. Ne da nije pomogao, nego kao da nista nisam ni mazala, samo bi mi vecito bilo masno... Vichy je dosta skuplji, ali cini mi se makar za sada da sprecava nastanak novih strija...
    Muku muci da ne jede previse :)
  • lilit

    Stomak bez strija !

    od lilit » pre 16 godine

    Strije su normalna pojava na koži stomaka, i skoro kod svih žena stvaraju se s godinama. Nastaju uglavnom zbog naglih promena telesne težine, kada koža jednostavno »puca«. Hajrizičniji period je trudnoća, jer se tada koža maksimalno rasteže, a zatim naglo opušta. Strije su ispočetka rozikaste, a potom bele. Vremenom se povećavaju i postaju uočljivije.

    Kako ih sprečiti?

    Potrebna je samo svakodnevna nega stomaka novim specijalnim preparatima, koji kožu čine elastičnijom i pri tom je hidriraju, hrane i obnavljaju. Ovi proizvodi koriste se dva do tri puta u toku dana, i to posle tuširanja ili kupanja. Kada se odlučite za jedan od njih, morate da naučite i da ga pravilno koristite. Pre nanošenja na kožu, malo ga protrljajte u rukama, kako bi se zagrejao, pa tek onda razmažite po stomaku i masirajte nežnim pokretima oko pet minuta.

    izvor
  • AnnaNS
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od AnnaNS » pre 16 godine

    Ja sam se naglo ugojila i imala sam problema i sa strijama i sa celulitom.Posto sam konacno uspela smanjiti kile,paralelno sam vezbala,pila ne manje od 2 l tecnosti dnevno i mazala se kremema.Tako da verujem da ne postoji krema koja bi sama od sebe nesto drasticno uradila ali trvrdim da je odlicna ako se sve ispostuje.Za mesec dana strije su mi se drasticno smanjile,ne ocekujem da ce nestati ali zaista su manje vidljive.Malo vise sam platila kremu protiv strija GUAM ali mi ni najmanje nije zao.Koristila sam i Striet ni izbliza mi nije pomogao.Sto se tice celulita,koristim nemacku kremu OL cellulite i odlicna je,najbolja koju sam do sada probala.Narucujem je od svoje doktorke kod koje sam bila na kiropraktici.Ako nekog jos nesto zanima nek se javi :)
    BMR: 1411
    TDEE: 2187

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju