Odgovori 13 postova Stranica 1 od 1
Mezoterapija
  • andjela
    Amater
    Amater
    Postovi: 325
    Pridružio se: pre 16 godine

    Mezoterapija

    od andjela » pre 16 godine

    MEZOTERAPIJA MEDREZON





    M a l o , r a z r e đ e n o i u p r a v o m e s t o
    (Dr Michael Pistor)

    Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda kojom se aktivne supstance injiciraju u srednji sloj kože poznat kao mezoderm. „Kokteli“ za injiciranje se odredjuju po strogo poznatim pravilima već prema stanju koje se tretira, mestu i efektu koji se želi postići. Podrobno razmatranje individualnih potreba svakog klijenta odredjuju sastav koktela.
    To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela, a što zavisi od mišljenja lekara koje formira posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta.
    Iako nastala pre pola veka za druge primene (osteoartiriti i terapija hroničnog bola), u ovoj, estetskoj primeni, to je vrlo mlada metoda, praktično najnoviji revolucionarni estetski tretman.
    Lipoliza ili lipodisolve, kao sastavni deo pojma mezoterapije je nehirurška alternativa liposukciji, efikasna kod smanjenja masnih naslaga, a radovi na UCLA univerzitetu 1994./ 95. su pokazali da sitemski efekti ovih injekcija mogu doprineti opštem mršavljenju.

    To dokazuju i francuske studije,a najnoviji kokteli za te svrhe imaju aktivne supstance koje tope čak i zidove masnih ćelija pa možda i nije preterivanje kad je neki zovu neoprerativna liposukcija.


    Mezoterapija postaje metoda prvog izbora kad su u pitanju bore, starenje lica i ruku, smanjeni tonus i ćelavost, akne, rozacea, ožiljci, strije, kapilari i pege.



    Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinosi opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

    Do sada je bilo puno pokušaja unosa supstanci dalje od epiderma, ali klasična mezoterapija ostaje prvi izbor kad je reč o efektu.

    U Medrezonu prednosti primene mezoterapije se uspešno kombinuju s primenom nutraceutskih preparata kao dodataka ishrani.

    Mezoterapija - primena za telo
    Mezoterapija efikasno rešava celulit i veće masne naslage na slabinama, kukovima, butinama, oko kolena,viseći stomak, strije. Smanjuje se obim nadlaktica i poboljšava tonus. Rešava problem cirkulacije i kapilara i promene kože na nadlanicama.



    Opšta cirkulacija

    Ovi tretmani su sastavni deo svih drugih tretmana, obavezno već kod starijih od 30 godina,ali mogu biti i nezavisni s obzirom na pogodne efekte popravljanja tonusa krvnih sudova i opšteg stanja lakoće posle serije od 3 ili 4 tretmana naročito kod gojaznih i kod celulita.


    MEZOTERAPIJA ZA OPŠTU CIRKULACIJU JE ZNAČAJAN PRVI KORAK U SKIDANJU KILOGRAMA, KOD SINDROMA TEŠKIH NOGU


    Mezoterapija - primena na licu i glavi.



    Veliki doprinos mladolikosti lica su kokteli koji ispunjavaju bore i podstiču tonus mišića donje polovine lica.

    Lice izgleda mladje već posle prvog tretmana, ali je potrebno najmanje 6 za trajno mladji izgled uz mesečno održavanje.
    Za podradak se pažljivo koriste lipolitički kokteli kao i kokteli za tonus.
    Tamni kolutovi i kesice ispod očiju se vrlo uspešno izbeljuju kroz 2-3 tretmana..
    Alopecija (ćelavljenje) kod žena i muškaraca usled delovanja hormona DHT ili usled oštećenja hemijskim procedurama na kosi.Uspešno se tretira novonastala promena i sprečava dalji gubitak kose.

    Mezoterapija - druge primene
    Metoda se još primenjuje u reumatologiji, urologiji, stomatologiji i za tretiranje bolnih sindroma u sporstkoj medicini.

    PRIMENA U ESTETSKE SVRHE -kako i šta
    Procedura traje oko 20-40 minuta. Nuzefekti su minimalni: tačkasti znaci uboda najfinije igle koji nestaju za 48 asova, eventualno modrice veličine čiodine glave na mestu nekih uboda, ponekad i blagi otok i bol koji se lako ublažava kremom od arnike i koji isto za dan-dva nestaje. Potrebno je generalno 4-6 , za neke probleme i 10 i više tretmana da bi se postigao željeni efekat. Savetuju se redovni mesečni tretmani održavanja da bi efekat bio trajan. Rezultati se vide odmah kada je u pitanju smanjenje obima, ali zatezanje kože se vidi kasnije.



    PODMLADJIVANJE
    Kad vam je potrebna vrlo hitna intervencija podmladjivanja za jedan specijalni dan ili jedan specijalni izlazak naša preporuka je:

    POSEBAN TRETMAN ZA SPECIJALNE PRILIKE -dovoljan da se na važni dan izgubi umorni izgled lica i kože i dobije divni, zračeći, punjo mladji izgled.
    Efekat je moćan i traje 2-3 dana, treba da posluži svrsi važnog izlaska kao prva pomoć ili kao najbolja prirodna trik šminka.




    PRAVI EFEKAT PODMLADJIVANJA ostvaruje se kroz seriju procedura ( 4-8) koji zahteva samo mesečno održavanje i daje jedan u celini praktično dugotrajniji efekat koji sigurno odgoditi važu odluku za hirurški face lift.




    SMANJIVANJE OBIMA
    Dr Pistor je mezoterapiju uopšte nazvao „hirurški lek“ jer deluje lokalno na sličan način kao hirurgija - odstranjuje lokalni problem. Tako se kroz seriju tretmana od 6-10 i više dobija efekat skidanja masnih naslaga sa željenog mesta zahvaljujući supstancama koje u malim količinama ubrizgane lokalno podstiču ćelije na korišćenje masti za energiju.

    Najnoviji kokteli idu korak dalje pa razlažu i ćelijski zid masne ćelije.

    Važno je istaći da
    kad je u pitanju skidanje obima,
    pravilan higijensko dijetetski režim,
    tj. ishrana i vežbe će u svim slučajevima,
    bilo da je u pitanju mezoterapija,
    Vela Smooth ili liposukcija
    lakše potvrditi trajnost rezultata.



    izvor http://www.medrezon.com/mezoterapija.html
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • mylyca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 23
    Pridružio se: pre 16 godine

    od mylyca » pre 16 godine

    Draga moja andjela ja sam isla na mezoterapiju...otprilike u martu prosle godine. terapije su jako skupe od 3500-5000 din (1 tretman),cena zavisi od samog stanja u kome se nalazi pacijent. Ja sam isla kod jedne doktorke koja je to zavrsila u Rusiji i ona je prva pocela da primenjuje mezoterapiju kod nas..... Da je efikasna ,efikasna je,ali.... Uvek ima ono ali.... Zajedno sa mezoterapijom mora se drzati dijeta. Na primer ova moja doktorka nema neki poseban rezim ishrane vec samo smanjiti unos hrane(npr. ako neko jede 5 jaja za dorucak,u naredne dve nedelje treba da jede 4 jaja,i tako svake 2 nedelje smanjuje kolicinu do 1-2 jaja,koja i jeste neka prosecna kolicina koju covek treba da pojede).

    piti sto vise vode kako bi se te razgradjene masne celije izbacile iz organizma(oko 3-4 l vode), ne sme se unositi gazirano,slatkisi i hleb smanjiti na minimum.

    Ja sam za nekih 4 meseca, (jer samo 1 nedeljno imas tretman), oslabila nekih 7 kg,ali mi je mnogo vise obim spadao nego kilogrami....
    u jednom trenutku imala sam -12 cm u struku,sto je za mene bio veliki uspeh......

    Jedina mana ove terapije je to sto ostaju modrice nakon uboda... ne mora da znaci da ces bas svaki put imati modricu ali moze da se desi... inace nista ne boli iglica je iste one velicine koju koriste i dijabeticari.... mene je iskreno najvise bolelo kada me je bola u zadnji deo butine ispod guze...jer tu imam najvise celulita,mozda me je i zbog toga bolelo...

    toliko od mene ako imas neko pitanjce pitaj :zelenko: :skakutalo:
  • andjela
    Amater
    Amater
    Postovi: 325
    Pridružio se: pre 16 godine

    od andjela » pre 16 godine

    Milice hvala ti od srca sto si iz svog ugla rekla nesto o ovoj terapiji :)
    Ne zelim da je primenjujem vec sam ljudima htela dati informaciju o jos nekim nacinima korekcije tela.
    Mislim da su pravilne informacije najbitnije (potkrepljene iskustvom). Potrudicu se da nadjem ili se raspitam o svemu sto bi ljude zanimalo :)
    Hvala jos jednom,tvoja poruka sa iskustvom zlata vredi :)
    :009:
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • mylyca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 23
    Pridružio se: pre 16 godine

    od mylyca » pre 16 godine

    e da zaboravila sam da vam kazem da cim sa pocela da jedem sve i da ne vodim racuna o ishrani sve se vratilo tako da ... najbitnija je ishrana :D
  • nini
    Amater
    Amater
    Postovi: 119
    Pridružio se: pre 15 godine

    od nini » pre 15 godine

    Koja bre mezo-terapija.... I ja sam isla 10 puta, cak dva puta nedeljno i cvrc. Bila sam kod nazovi najbolje doktorke grkinje u BG i nista. Dala silne pare (tretman je 60 eura), ona te "baci" na jednu tunjevinu "rio-mare" sa vodom (onu malu) , kaze ti da kupis traku za trcanje i tek navodno tada ima efekta. Da se pridrzavas ovog njenog jelovnika i treniranja smrsaces i bez bodenja.

    To je takva navlakusa da je to jadno kako ljudima uzimaju pare.

    A da, ista ta doktorka ima 20-25 kg viska. (sta reci onda)

    P.S. Ako sam ja nasela, neeeemoooojteee viiiii..... (ovce su za sisanje zar ne?)

    Veliki :009: za sve prisutne.
  • Andjelka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Andjelka » pre 15 godine

    Da pitam samo, je l' ime te Ruskinje pocinje na J? Jer sam se malo raspitivala i SVI po Internetu je hvale. Ima devojaka koje su TOLIKO prezadovoljne i kazu kako im je to nesto najbolje sto su ikada uradile za svoj izgled.

    Nini, slazem se da ti ne treba mezoterapija sa takvim rezimom ishrane i vezbanjem, ali kazem ti, neke devojke su PREZADOVOLJNE i kazu da su uz pomoc mezoterapije skinule ono sto dijetom i vezbanjem NIKAKO nisu mogle.
  • nini
    Amater
    Amater
    Postovi: 119
    Pridružio se: pre 15 godine

    od nini » pre 15 godine

    Nije Ruskinja, sa J pocinje grkinja (kod koje sam ja bila i koju "hvale" na netu). Ma ne zanosi se, klasicna navlakusa veruj mi, otimanje para. Isto tako sam i ja pricala, te devojke skinule bas tamo gde treba, te super im je pomoglo dok se nisam uverila da je to najveca glupost. Ali to i jeste moj problem dok se sama ne uverim ne odustajem od necega. Doduse meni nije imao ko da kaze ovo sto ja tebi pisem pa sam zato i pukla 600 eura. Pa ti ako imas para na bacanje izvoli. Moj savet ti je da ODUSTANES jer je stvarno glupost. :009:
  • Andjelka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Andjelka » pre 15 godine

    Da, da, Grkinja, to sam i htela da napisem. Hvala na savetu, pretpostavljam da rezultati variraju od osobe do osobe i kod nekih cak i izostanu. Zao mi je sto si za dzabe pukla pare. :(
  • arci26
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 15 godine

    od arci26 » pre 15 godine

    ja imam odlicno iskustvo sa mezoterapijom.Gubi se u obimu pogotovo sto sam ja insistitala na kukovima i stomaku a i natera te da drzis dijetu tj.kada vec dajes tolike pare da i vodis racuna sta jedes.Moja doktorka se zove Ivana i zaista zna da radi svoj poso za svaku pohvalu.
  • Varvara
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 16
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Mezoterapija

    od Varvara » pre 14 godine

    Cao! :) Eto i ja da se pridruzim vama jer sam i ja krenula na mezo. I ja sam kao i NINI krenula izgleda kod iste grkinje. Tek sam obavila prvi tretman, evo a sad se kanim na traku, ali moram, kad das tolike pare onda se pridrzavas. Ali pravo da vam kazem da 7 kg za 4 meseca, to mi ne odgovara nikako. Sedam ja mogu i sama skinut. A muz ce da pobesni ako vec daje tolike pare a 7 kg? Moze li tu sta vise?
    Hocemo da budemo VIT? Ostalo samo malo, da ukljucimo mozak :)
  • Varvara
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 16
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Mezoterapija

    od Varvara » pre 13 godine

    Javljm se ponovo posle pola godine i vise da ispricam za rezultat! :013: Smrsala sam skoro 30 kg, zahvaljujuci upornosti i volji koju sam pokazala na ovom putu ka zdravom i lepsem izgledu! Mezoterapija mi mnogo pomogla, pridrzavala sam se svih preporuka dr. Jane. Posle terapija i dijete koju sam drzala skoro 6 meseci, konacno sam se opustila! Na letovanju, na odmoru jela sam sve ali po malo i nista mi se ne vrati od starih kilograma! Super!!!!
    Moram da vidim sa Las da obnovim svoj dnevnik, jer vec po drugi put kako odem na duze vreme on mi nestane. Pa izgleda moram ponovo! Pozdrav za sve!
    Hocemo da budemo VIT? Ostalo samo malo, da ukljucimo mozak :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    Re: Mezoterapija

    od lasata » pre 13 godine

    Varvara, cestitam ti na tako dobrim rezultatima... :)
    A dnevnik otvori novi jer nakon 30 dana neaktivnosti dnevnik se automatski brise...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • jeti
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 20
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Mezoterapija

    od jeti » pre 11 godine

    Varvara napisao:Javljm se ponovo posle pola godine i vise da ispricam za rezultat! :013: Smrsala sam skoro 30 kg, zahvaljujuci upornosti i volji koju sam pokazala na ovom putu ka zdravom i lepsem izgledu! Mezoterapija mi mnogo pomogla, pridrzavala sam se svih preporuka dr. Jane. Posle terapija i dijete koju sam drzala skoro 6 meseci, konacno sam se opustila! Na letovanju, na odmoru jela sam sve ali po malo i nista mi se ne vrati od starih kilograma! Super!!!!
    Moram da vidim sa Las da obnovim svoj dnevnik, jer vec po drugi put kako odem na duze vreme on mi nestane. Pa izgleda moram ponovo! Pozdrav za sve!

    i ja sam dobila preporuku za janu...i otisla bih, ali me zakačio godišnji, prvo moj pa onda njihov...sad sam krenula sa hrono, pa možda u nekom trenutku se pripomognem i sa janom, ali pri kraju, jer su mi naslage na bokovima najtvrdje i zadnje idu...do njih se osušim ko grana
Odgovori 13 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju