Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1
SCARDSALE DIJETA
  • miskica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 17 godine

SCARDSALE DIJETA

od miskica » pre 17 godine

SCARDSALE DIJETA
    ili DVONEDJELJNA DIJETA za dvije nedjelje 8 kg manje

U ovoj djeti jelovnici su jednostavni jer je prtaksa pokazala da mnogi ljudi odustaju od djeta zato sto su preporucena jela komplikovana i oduzimaju dosta vremena za pripremanje. Ovo se posebno odnosi na osobe koje su zaposlene a pripremaju obroke za cijelu porodicu .

Dopusteno je pojesti mrkvu kad god se osjeti glad .
    Uz vodu dopusteno je piti i sledece : kafa bez secera ( moze zasladjivac ) , caj takodje bez secera, limunada i kisela voda.
    Kad god je u jelovniku navedeno meso mozete uzeti hrenovke - ukoliko vam je to lakse jer ste recimo van kuce, a hrenovke su barene te ih mozete pojeste bez da cekate da stignete doma.
    Kada pise riba - mozete uzeti uvijek sardinu al' predhodno iscjedite ulje .
    Kolicina koju cete pojesti od navedenih namirnica nije odredjena ali kada zavrsite obrok zavrsili ste nema vracanja do sledeceg obroka ( u medjuvremenu moze mrkva )
    Kada pise mjesana salata od povrca mozete koristiti i povrce iz konzerve: grasak, pasulj, kukuruz....ito obilato

Dorucak je uvijek isti :
    Dorucak : 1/2 grejpfruta ili neko drugo sezonsko voce , 1 feta prepecenog crnog hljeba, caj ili kafa bez secera ili sa zasladjivacem.

PONEDELJAK
    Rucak : hladno meso po zelji, paradajz przen na rostilju ili prokuvan, kafa ili caj bez secera ili kisela voda.
    Vecera : riba, mjesana salata od svih vrsta povrca koje zelite , bez ulja sa malo razblazenog sirceta, 1 feta prepecenog crnog hljeba, grejpfrut ili neko drugo sezonsko voce,kafa ili caj bez secera .

UTORAK
    Rucak : Vocna salata od svih vrsta voca koje zelite , kafa ili caj bez secera.
    Vecera : Pleskavica, paradajz, paprike, zelena salata, masline, tikvice, kafa ili caj bez secera.

SRIJEDA
    Rucak : Salata od tunjevine ili neke druge ribe zacinjena limunovim sokom i senfom; grejpfrut ili dinja ili neko drugo sezonsko voce ; kafa ili caj bez secera.
    Vecera : Meso po izboru, salata od paradajza, krastavaca, zelena salata, bez ulja sa malo limunovog sokaili razblazenog sirceta ; kafa ili caj bez secera.

CETVRTAK
    Rucak : Dva jaja pripremljena prema vasem ukusu, tvrdo kuvana, meko kuvana ili kajgana, mladi kravlji sir, tikvice ili kelj, skuani u slanoj vodi, 1 feta prepecenog crnog hljeba; caj ili kafa bez secera.
    Vecera : Peceno pile ali odstranite koricu obavezno , u kolicini po zelji., bareni spanac i boranija, paradajz; kafa ili caj bez secera.

PETAK
    Rucak : Razne vrste sireva, bareni spanac, 1 feta prepecenog crnog hljeba , jogurt ili kiselo mlijeko ; kafa ili caj bez secera.
    Vecera : Riba, mjesana salata od bilo kog povrca, svjezeg ili kuvanog, jedna feta prepecenog crnog hljeba ; kafa ili caj bez secera.

SUBOTA
    Rucak : Vocna salata u kolicini koju zelite, kafa ili caj bez secera.
    Vecera : Meso , zelena salata i paradajz, grejpfrut ili neko drugo sezonsko voce ; kafa ili caj bez secera.

NEDJELJA
    Rucak : Meso ( kolicina je po zelji i odaberite ili kuvano ili sa rostilja ) ; kafa ili caj bez secera.
    Vecera : Meso u kolicini koju zelite, zelena salata i salata od paradajza i krastavaca, barene tikvice ; caj ili kafa bez secera.

REZERVNI RUCAK
    Bilo kog dana u nedjelji mozete umjesto rucka koji vam se ne dopada uzeti ovaj :
    Pola tanjira svjezeg mladog sira sa kasikom kisele pavlake ili milerama, razno voce po zelji, tri oraha pomjesana sa vocnom salatom ; kafa ili caj bez secera.
    Poslednja izmena od miskica u 16 Jun 2008, 08:25, izmenjeno 1 put ukupno.
  • miskica
    Početnik
    Početnik

od miskica » pre 17 godine

Jas sam ovo prezela, al meni se cini ovo OK, nije nesto strasno za izdrzati, mada bi molila urednice da kaze sta misle o nju. Mozda nekome i posluzi sad pred letnih odmora. Slika
  • tamara-mama
    Početnik
    Početnik

od tamara-mama » pre 17 godine

Ja sam pre mnogo godina drzala ovu dijetu.

U 1.razredu srednje skole.
    Skinula sam 6kg za dve nedelje.
    a
    Nije uopste tesko, jedes i za rucak i za veceru...i meso i ribu i svasta.

Bila sam jako zadovoljna!!!
Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1