Osam prevara o dijetama
  • jaga
    Amater
    Amater
    Postovi: 360
    Pridružio se: pre 16 godine

    Osam prevara o dijetama

    od jaga » pre 16 godine

    Osam prevara o dijetama

    Pogledajte koje su najcesce lazi koje citate ili slusate o dijetama i brzinskom gubljenju kilograma.

    Nezdrava hrana, kalorijski neuravnotezene porcije i jedenje preobilnih obroka u pogresno doba glavni su uzroci gomilanja sala.

    S druge strane, izgladnjivanje i dijete koje potpuno izbacuju iz jelovnika pojedine namirnice neophodne za normalno funkcionisanje organizma mogu vise da stete nego koriste. Pogledajte koje su najcesce prevare koje citate ili slusate o dijetama i brzinskom gubljenju kilograma

    1. Izgladnjivanje topi kilograme - netacno!

    Rigorozne dijete s malo kalorija nisu delotvorne. Na pocetku se izgubi nekoliko kilograma, a zatim vise nema pomaka, jer se postize suprotan ucinak, odnosno usporava se topljenje masnoca.

    2. Masnoce samo debljaju - netacno!

    Organizmu i tokom dijete trebaju masti. Ako se strogo drzite dijete koja zabranjuje masnoce, telo ce ubrzo osecati potrebu za onim sto mu najvise nedostaje. Takvom dijetom moze da se izgubiti poneki kilogram, ali se po prestanku kilogrami vracaju.

    3. Ugljeni hidrati nisu najveci neprijatelji

    Dijeta s malo ugljenih hidrata vrlo je popularna, ali to je samo preruseno izgladnjivanje. Za vecinu je preteska jer lisava organizam energije potrebne za normalno funkcionisanje, a ne daje zeljene rezultate.

    4. Proteinske dijete nisu sigurne

    Visokoproteinske, mesne dijete povecavaju opasnost od bolesti srca, bubrega i dijabetesa. Zbog manjka ugljenih hidrata moze da se pojaca kiselost krvi, a nedostatak voca, povrca i zitarica dovodi do poremecaja metabolizma.

    5. Varke mesne dijete

    Sto je dijeta ekstremnija i gubitak kilograma brzi, to je teze odrzati postignutu kilazu. Mnogima je primamljiva mesna dijeta, jer obecava gubitak sedam kilograma u prve dve nedelje. Medjutim, to se ne odnosi samo na gubitak masti, nego i na vodu, glikogen i mesno tkivo.

    6. "Prevara" s nebrojenjem kalorija

    Nijedna dijeta ne moze da zanemari pravilo o ravnotezi kalorija. Na mesnoj dijeti se osecaj gladi otupljuje jer su ugljeni hidrati zabranjeni i osoba automatski jede manje, bez razmisljanja o kalorijama.

    7. Mozete jesti sve i mrsaviti - netacno!

    Proizvodjaci tableta za mrsavljenje tvrde kako njihov proizvod omogucava "topljenje" svega sto pojedete i stvara osecaj sitosti. Medjutim, telo mora da udovolji prirodnim zakonima, sto znaci da visak energije nece nestati, nego ce otici tamo gde najmanje zelite.

    8. Skinite 10 kg u dve nedelje!

    Dijete koje obecavaju brzinsko skidanje kilograma cesto i deluju, ali glavni deo izgubljene tezine odnosi se na izgubljenu vodu, i zato se stara tezina vraca jednako brzo kao sto je otisla. Strucnjaci smatraju da je mnogo bolje gubiti samo pola kilograma nedeljno.

    Napisao:Press Izvor:yu-fitnes.com
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju