NY dijeta
  • Katrin
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    12. DAN

    od Katrin » pre 15 godine

    Bye, bye kilogrami!

    Tvoje masne naslage se povlače, preostaje da ih sasvim “dotučeš” namirnicama koje maksimalno podstiču proces sagorevanja masti. Sa belančevinama si do sada stekla dosta iskustva, ali postoje I začini čije dejstvo ne treba potcenjivati.

    DORUČAK Dejvidov šejk sa proteinima
    PRVA UŽINA Belance od 2 tvrdo kuvana jajeta
    RUČAK Zapečeni brokoli: umuti tri belanceta sa kašikom mineralne vode, pobiberi I izruči u manju vatrostalnu posudu. Preko togaq poslaži 200 g brokolija oberenog na pari I razdvojenog “na cvetiće”. Peciu rerni 15-20 minuta na 180 stepeni C. Uz ovo jelo možeš pojesti jedan paradajz.
    DRUGA UŽINA 10 sirovih badema
    VEČERA Dejvidov proteinski šejk ili salata sa lososom

    BRZI ZALOGAJI
    Ukoliko se desi da nemaš vremena za kuvanje, možeš uzeti supu iz kesice, koja sadrži jedan (ili više) začina – “ubica masti”, a uz to kombinuj porciju nemasnih belančevina (piletina ili losos)
    ZAČINI- UBICE MASTI
    ČILI I najmanja količina ove vatrene papričice podiže termogenezu u organizmu I do 25 %, a potrošnja kalorija nakratko se povećava.
    ĐUMBIR Gingerol je sastojak ove biljke koji povoljno utiče na razmenu materija I varenje.
    BELI LUK Podstiče varenje I ubrzava sagorevanje masti.
    RUZMARIN, TIMIJAN I ORIGANO Sadrže eterična ulja koja ubrzavaju sagorevanje masti.
    LIMUN Vitamin C pomaže organizmu da bolje potroši masti. Poprskaj jelo sokom od limuna.
    CIMET Poboljšava delovanje insulin, podstiče sagorevanje masti, ublažava glad.
  • Katrin
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    13. DAN

    od Katrin » pre 15 godine

    Ostani jaka!

    Ako se posle ove dve nedelje vratiš starim navikama u ishrani, onda je sav trud bio uzaludan, upozorava Dejvid Kirš. Naravno, počev od prekosutra, povremeno možeš da obraduješ sebe “sitnim grehovima”, kao što su kockica čokolade ili čaša vina uz večetu. Ipak, smatraj to izuzetkom, u kojem ćeš povremeno uživati, a ne kao nešto što se podrazumeva. U međuvremenu, tvoj organizam navikao se na nov režim ishrane. Iskoristi to, da bi održala sjajnu liniju!

    DORUČAK Dejvidov šejk sa proteinima
    PRVA UŽINA 75 g dimljenog lososa
    RUČAK Pileće grudi sa limunom I karfiolom: Posoli I pobiberi 170 g pilećih grudi (bez kožice). U tiganju zagrej malo maslinovog ulja, ubaci piletinu I sa svake strane peci po 3 minuta. Izvadi je I ostavi na toplom. U međuvremenu, zagrej 500 ml vode sa sokom od jednog limuna, pa u tome oko 10 minuta kuvaj 200 grama očišćenog karfiola. U tiganj sipaj dve kašike crvenog vinskog sirćeta, 50 ml pilećeg bujona I kafenu kašičicu svežeg timijana. Zakuvaj, pa ostavi još 5 minuta da se krčka, dok se blago ne zgusne. Dodaj piletinu I pusti da malo odstoji, pa zajedno sa karfiolom aranžiraj na tanjuru.
    DRUGA UŽINA Mala konzerva (85 g) tunjevine u vodi
    VEČERA Dejvidov proteinski šejk ili ćuufte od lososa I porcija zelene salate sa prelovom od đumbira I soja sosa.
    PSIHO-TRIK
    Pobrini se da ti zdrave grickalice (badem, povrće) budu uvek nadohvat ruke – u tom slučaju, keks ti neće ni pasti na pamet!
    UMOTAVANJE U ALGE
    Veliku kesicu praška od algi umuti s vodom. Smesu namaži na butane I guzu I obmotaj providnom folijom, drži je tako 45 minuta da upije, pa isperi. Ovo sjajno utiče na redukovanje masti!
    UBICA GLADI
    Hoodia (vrsta kaktusa) “zatvara” apetit, a u kombinaciji sa zelenim čajem, proteruje masti iz ćelija
  • Katrin
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    14. DAN

    od Katrin » pre 15 godine

    Vitka- zauvek

    Čestitamo! Stigla si do poslednjeg dana dijete. Možeš da se ponosiš sobom! Da bi održala novu kilažu, važno je da se I dalje (uglavnom) pridržavaš osnovnih principa Njujorške diejte: mnogo belančevina, samo dobri ugljeni hidrati, po mogućnosti bez imalo šećera I sa što manje masnoće. Idealno bi bilo da svakog dana tokom sledeće dve nedelje uzimaš samo po jednu, a posle toga po dve, namirnice sa liste zabranjenih.

    75 % ŽENA USPELO JE DA POMOĆU NY DIJETE TRAJNO SMRŠA

    DORUČAK Dejvidov proteinski šejk
    PRVA UŽINA Belance od 2 tvrdo kuvana jajeta
    RUČAK Oslić puttanesca
    DRUGA UŽINA 10 sirovih badema
    VEČERA Dejvidov proteinski šejk ili pileći ražnjići sa susamom: pomešaj ¼ kašičice soja sosa sa pola kašičice senfa I kašičicom vode. U toj smesi jedan sat mariniraj 110 g pilećih fileta isečenih na štapiće. Naniži komadiće na drvene štapiće I paniraj ih kašikom susama. Rernu zagrej na 180 stepeni C, pa ražnjiće peci na plehu, od 12 do 15 minuta. Uz to serviraj 200 grama prethodno obarenog povrća.

    POZVANA SI NA KLOPU?
    Ne moraš sve da pojedeš da bi usrećila domaćina. Najbolje je da odmah zamoliš za manju porciju I da jedeš polako.
  • Katrin
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    Da i JA zzzucnem nešto...

    od Katrin » pre 15 godine

    Ovaj režim ishrane svakako ne odgovara svima, ali u textovima iznad možete naći mnoštvo korisnih SAVETA, kao i recepte koje se mogu uklopiti i u neke druge dijete. Inače, ovo sam prekucala iz februarskog izdanja YOU-a, jer mi je delovalo veoma interesantno....
    IZVINJAVAM SE što sam text razvukla na više poruka, ali to je bilo neophodno, zbog lakoće editovanja, kao i zbog preglednosti.
    David Kirsch na youtube-u
    Sajt Dejvida Kirša

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gosta