Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1
Najbizarnije dijete
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Postovi: 143
    Pridružio se: pre 13 godine

    Najbizarnije dijete

    od marrayya » pre 13 godine

    Iako su svesne da ishrana koja vodi do sigurnog gubitka kilograma treba da deluje postepeno i da ne narušava zdravlje, mnoge dame nemaju strpljenja i snagu volje. Čini se da to koriste razni "stručnjaci", pa popularne dijete iz godine u godinu postaju sve bizarnije. Predstavljamo vam četiri specifična režima ishrane koja su u 2010. godini nadmašila sve ostale dijete.

    hCG dijeta

    Suštine ove dijete je da svaki dan ubrizgavate ženski hormon trudnoće (hCG), koji će vam, navodno, propisati lekar ili ćete ga nabaviti putem interneta, i da istovremeno unosite 500 kalorija dnevno.

    Međutim, sasvim je jasno da onaj ko se odluči na ovakvu dijetu komotno može da ubrizgava i običnu vodu, pa da prepolovi kilažu. Naime, odrasloj osobi potrebno je oko 2.000 kalorija na dan, u zavisnosti od uzrasta i pola, pa unos od 500 kalorija nije dovoljan ni za normalan rad mozga. Lekari upozoravaju da su ozbiljne studije pokazale loše učinke "hCG dijete", ali i pored toga ona se i dalje promoviše na internetu. Najpoznatija slavna ličnost koja ponosno priznaje da je držala ovu dijetu je pevačica Britni Spirs.

    Dijeta na dečjoj hrani

    Ovo je još jedan izuzetno nekaloričan, nutrijentima siromašan pristup gubitku kilograma koji je, nažalost, sve popularniji. Možda mislite da nema ništa loše u tome da jedete hranu za bebe, ali odraslima koji imaju zube, razvijene organe i daleko veću telesnu masu od beba, potrebno je i daleko više kalorija za održavanje vitalnih funkcija.

    Negativna strana ove dijete ogleda se i u tome što nakon nekoliko dana na "kašicama", odrasla osoba razvija žudnju za normalnom hranom što, na kraju, može dovesti do prejedanja. Jedna od poznatih dama koje svoju liniju održavaju pomoću ove dijete je Dženifer Aniston.

    Dijeta s parazitom

    Oni koji se odluče na ovaj ekstremni pristup treba da progutaju parazita koji se obično nalazi u nekuvanom mesu ili inficiranom izmetu. Nakon toga, potrebno je da čekaju da se on razvije u crevima jer tada počinje gubitak kilograma. Kada im je zdravlje ozbiljno narušeno, ovakvi zanesenjaci prinuđeni su da potraže pomoć lekara koji će hirurškom intervencijom ukloniti parazita.

    Ovo je toliko neverovatno da se na prvi pogled čini da se na ovu dijetu niko ne odlučuje. Međutim, istraživanja pokazuju da ima i takvih. Azijatkinje su poznate po tome da su spremne na sve zarad lepog izgleda i ujedno su najbrojnije žene koje se podvrgavaju ovoj bizarnoj dijeti. Lekari se takođe slažu da je ovo potpuno suludo.

    Dijeta na slatkišima

    Ova dijeta podrazumeva da zaboravite na sve ono što ste čuli i čitali o zdravoj ishrani i živite od slatkiša i nešto malo konzerviranog povrća. Takvom ishranom navodno ćete izgubiti 12 kilograma.

    Profesor nutricionizma sa Univerziteta u Kanzasu želeo je da dokaže da je količina unetih kalorija važnija od nutricionističke vrednosti hrane. Jeo je 1.800 kalorija na dan, dakle hranu energetske vrednosti koja bi svakome pomogla da smrša, ali koja nije bila zdrava. Kako su slatkiši prepuni šećera, loših masti i belog brašna, kod ovog čoveka vremenom je povišen nivo šećera u krvi, a javili su se i manji upalni procesi. Iako nutricionisti savetuju da je "život na slatkišima" loš izbor, čini se da lepa glumica Liz Harli za to ne mari. Ona je jedna od najpoznatijih zagovornika ove dijete.

    Izvor - Press
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Zar_Ptica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Najbizarnije dijete

    od Zar_Ptica » pre 11 godine

    Svidja mi se dijeta sa slatkisima,hehehe :D
  • blond
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Najbizarnije dijete

    od blond » pre 11 godine

    Ja samo još to sa parazitima nisam probala. :17:
    Ako neko ima iskustva sa tom dijetom, neka piše :wink:
Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gosta