KUPUSARA
  • bilja80
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 15
    Pridružio se: pre 16 godine

    od bilja80 » pre 16 godine

    Hvala svima! :009:
    U pocetku sam krkala mnogo vise corbe, ali vec sada jedem zato sto moram.
    Meni odgovara zato sto mozes da jedes kada god hoces i koliko hoces namirnica za taj dan.
    Danas sam jela junetinu i mleveni paradaiz.
    Skuvala 600gr junetine i nisam pojela ni pola od toga.
  • saci
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 21
    Pridružio se: pre 16 godine

    od saci » pre 16 godine

    ja cu od sutra da pocnem s ovom dijetom ...ali imam jedno pitanje ...
    jel mogu da u corbu stavim i karfiol imam ga u frizideru pa da se ne baci...ako moze netko da ni odgovori jer bih pocela da je kuhaam :005:
  • Sunset

    od Sunset » pre 16 godine

    Saci ja imam celu knjigu o ovoj dijeti (imam ja celu kolekciju knjiga 8) ) i tamo ima raznih varijanti ove kupus corbe..tako da moj odgovor ti je DA mozes da stavis i karfiol, nista to ne menja..fora kod ove dijete je sto je corba niskokaloricna, a u medjuvremenu si u svtari na monodijeti..ja kao sto verovatno znas ne podrzavam ovakav nacin ishrane, ali iskreno receno..umorna sam vise da pisem o tome, a i odrasla si brate, zato sa srecom..Nadam se da sam ti odgovorila ( i vise nego sto si trazila, sorry :oops: )
  • sanjan

    od sanjan » pre 16 godine

    mislim da kupus dijetqa dnije bas sjajno resenje jer dosadna probala sam da je uskaladim sa zdravom ishranom i brojanjem kalorija malo je modifikovala tj izbacila sam ogromantne kolicine kupusa ubacila pritikina i mislim da su svi ovde u pravu da je cilj postignuti i dugo odrzavati odredjenu tezinu mozda se navici i na zdraviju ishranu nego sokirati organizam tm dijetom. znam da se kupus dijeta sprovodi u bolnici nad bolesnicima koji imaju preveliku tzinu ,zapravo dijeta jeste zdrave sadrzine ali je previse monotona a cula se brzo zasite istog ukusa .neznam sta reci vise sem sretno... :D
  • meca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od meca » pre 16 godine

    Zdravo svima!danas mi je 10-dan kupus dijete i skinula sam 3 kg.Veoma sam zadovoljna i nastavljam dalje,jer zelim da izgubim 10kg.Pridrzavam se svega,corbica mi je super ukusna,a najvise volim dan kad su banane i mleko.Vazno je da se ja fantasticno osecam i imam puno energije.A posle dijete,vodicu racuna o ishrani.Najteze mi nedostaju slatkisi,ali navikavam se.Ovde gde zivim(u svedskoj)mnogi roditelji daju slatkise deci ,samo za vikend,sto je meni bilo vrlo cudno.Ali sve vise i vise mi se svidja ta ideja,pa pomislim da to ne bi bilo lose i za nas starije,samo za vikend zasladiti se malo.
    Eto toliko od mene,do sledeceg javljanja.Sve pohvale vama,sajt je stvarno superiska,svi ste vrlo ljubazni i mnogo toga moze da se nauci.Necu puno da vas hvalim,da se ne uobrazite!caos!!!
  • meca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od meca » pre 16 godine

    Zdravo,evo opet mene.vec je 4-ta nedelja moje "kupusare" i ja sam odusevljena,jer se osecam toliko dobro,ne gladujem uopste,nemam veliku zelju za slatkisima,ponekad samo,ali tada pojedem voce .odeca mi vec bolje stoji,smrsala sam 5,5 kg i zelim jos otprilike toliko.Najvaznije je da sam prepuna energije i ne mogu da prestanem sa ovom dijetom.Stvarno je super.Ne zamaram se vise brzo,kao ranije a radim naporan posao,na nogama sam osam sati.

    Za dva dana planiramo da rostiljamo,pa sam mislila, da se malo taj dan "opustim".uzela bih voce za dorucak,a meso sa rostilja za rucak uz puno salate,naravno i bez krompira i hleba.Nego,smem li da uzmem bar parce keks torte koju obozavam???naravno,sutra opet nastavljam sa kupuscicem,dok ne dostignem cilj.Da li cu poremetiti proces mrsavljenja?
    Pozdrav od mene i zahvaljujem se unapred na odgovoru.
  • andjela
    Amater
    Amater
    Postovi: 325
    Pridružio se: pre 16 godine

    od andjela » pre 16 godine

    Meco, drago mi je da si sa nama i da ti skidanje kila lepo ide u tom smislu da si ti zadovoljna i nemas velike krize :)
    U regulisanju telesne tezine ljudi se odlucuju na razlicite rezime ishrane. Postoje odredjeni rezimi koji nisu dijete vec zdrav nacin ishrane kao sto je Pritkinova dijeta, zona, balansirana ishrana, kombinovanje ishrane , makrobioticka ishrana....itd....nesto izmedju je UN dijeta koja nije teska jer se unosi raznovrsna ishrana ali ipak postoji odredjena sema.....takodje postoje monodijete koje su najopasnije za organizam pogotovo na duge staze kao sto je Atkinsova dijeta,citrus dijeta itd....kupus dijeta je najbliza monodijetama sto znaci da trebas da se strogo pridrzavas odredjene seme ne bi li je poremetila :cry: prema tome (posle duuuuugog uvoda) mislim da mozes i sama zakljuciti. Ne bi trebala pojesti tortu ako zelis da drzis Kupus dijetu :(
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • meca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od meca » pre 16 godine

    Andjela,hvala ti na odgovoru.necu pojesti tortu,samo su mi oci gladne,ali nije nikakav problem i ovako sam pripremila puno voca.sad sam videla da imam jos 1 kg manje,pa ne bih da sve upropastim.
    Imam nameru da drzim "kupusaru "jos koju nedelju a posle cu se hraniti "Zdravo".Na vasem forumu sam procitala puno o kombinovanju hrane i trudicu se da se toga pridrzavam.Ovde u Svedskoj sam kupila jednu zamenu za rizu i kuskus,koja se zove "Quinoa"jer sam cula da je mnogo zdrava.Narucila sam knjigu o niskom GI,pa me to trenutno zanima.
    Za ovih 6 godina sto sam ovde,kilogrami su se samo nizali,jer sam se pogresno hranila,a poprilicno sam aktivna sto se tice sporta.Sada menjam nacin ishrane,sreca sto uzivam da kuvam.Cak se i muz hrani mnogo zdravije pored mene,he,he.
    Puno pozdrava od mece,koja ce opet uskoro biti cica-maca,he,he.
  • andjela
    Amater
    Amater
    Postovi: 325
    Pridružio se: pre 16 godine

    od andjela » pre 16 godine

    Podrzavam meco tvoje ideje da bi se zdravije hranila :)
    Drago mi je sto si sportski aktivna :)
    Javi se ako nesto treba, tu smo :)
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • debelica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 15
    Pridružio se: pre 16 godine

    od debelica » pre 16 godine

    evo kako ja spremam kupus corbicu (jaaaako je ukusno)

    ovako: pola glavice kupusa sam naseckala na rezance, 3 glavice crnog luka isto na rezance, solju graska, 1 vecu sargarepu na kockice, nalila vodom i kad je prokljucalo, smanjila sam temperaturu i krckalo se na laganoj vatri dok povrce nije omeksalo... od zacina samo dve kasike vegete, biber u zrnu, nekoliko zrnceta i persun. i posto volim ljutkasto, par kolutova ljute zelene papricice sam ubacila...

    paradajz sam namerno izbacila, jer za moju krvnu grupu pise da mi ne odgovara paradajz ni u kom obliku...

    za sledecu turu kad budem kuvala corbicu, planiram da dodam mlade tikvice na kockice, malo karfiola i malo djumbira... njam njam :013:
  • julijacar
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 15 godine

    Cao

    od julijacar » pre 15 godine

    Cao svim,

    evo danas decko i ja pocinjemo sa ovom dijetom, i radujemo se jer volimo ovakve corbuljke a nadamo se da ce i biti rezultata.
    Htela sam da pitam, sta se tice kafe i caja, jel sme da se koristi zasladjivac ili se i to izbacuje?
    hvala
  • CicibankA
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 10
    Pridružio se: pre 16 godine

    od CicibankA » pre 15 godine

    Ja koristim u svakoj dijeti zasladjivac, samo ne kad mesecarim.. :D
  • Andjelica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 6
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Andjelica » pre 15 godine

    Počela i ja sa ovom dijetom, prvi put držim dijetu uopšte. 47 god, pomalo klimaks, pomalo usporena štitna žlezda... Čorbuljak može da se "namontira", ja sam dodala i tikvice, samo što sam pogrešila i dodala luk po receptu-brate, previše ga je! S obzirom da sam kod kuće tek oko pola 6 uveče - ne mogu jesti čorbu u toku dana - smeta mi miris luka :010: . Nije teško izdržati, mene brine to mleko - ne volo ga :cry: . I inače se nadimam nenormalno od svega što pojedem a ima mleka. Tako da ću pokušati sa jogurtom. Mene ne brinu ti voćno/povrćni dani, već mesni...ne volim baš meso. sreća da može da se kombinuje sa puno povrća. Valjda može i voće... E, a najgore od svega je što bih ja živela na voću i povrću, i to sirovom, da nemam bolestan želudac i čir na dvanaesto palačnom :cry:
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    PRIPREMA

    Skuvati supu od:
    5 velikih glavica luka
    2 zelene paprike
    1 ili 2 konzerve celog paradajza
    1 svežnja celera
    1 velika glavica kupusa
    1 kašika sledećih žitarica i mahunarki: sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak

    Posoliti, pobiberiti, staviti peršun i po želji može i ljute papričice. Zaliti vodom da ogrezne i kuvati dok povrće ne omekša.
  • Valentina
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Valentina » pre 15 godine

    jel ima neko pozitivna iskustva sa ovom dijetom?Ja treba da smrsam a ne znam sa kojom dijetom da krenem.Kupus obozavam al luk ne volim nikako ni da ga vidim a kamoli osetim pa ne znam kako da jedem ovu corbu kad ima luk?

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 47 gostiju