Istine i zablude u ishrani?
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Pitate se verovatno kako nastaje recidiv raka kada se odstrani malignitet?,
  Nauka već ispituje i snima energetsko-eteričko telo čoveka.
  Poenta je u tome što eteričko telo se razboli kao i fizičko a kada fizičko telo operišemo tj odstranimo malignitet onda eteričko telo vraća isti.
  Primer koliko eteričkom telu treba da se transformiše u zdravo,vidi se kod operacije d. crava u drugoj polovini i kada je isto rezdvojeno oko godinu dana,onda se eteričko telo raspadne to parče i kada se isto spoji nema više recidiva tumora.
  Iz napred rečenog se može izvući zaključak da za neutralisanje dejstva eteričkog tela i sprečavanja vraćanja maligniteta na određenom mestu primenom hemoterapije,treba da iznosi najmanje nekoliko godina,samo da bi se lokalizovalo
  Posle toga može se umanjiti doza hemoterapije na otprilike četvrtinu jer se pretpostavlja da postoji neka tačkica u eteričkom teju koja se nije povukla,tj tako do kraja života.
  Nadam se da ste ovo razumeli i da se isto može proveriti u lekarskoj praksi iz istorija bolesti,npr kod raka prostate i drugih maligniteta.
  Nadam se sa ćete sada razumeti sve što sam do sada pisao u ovoj i drugim temama.
  Pozdrav i dobro zdravlje! :)
  Poslednja izmena od šale u 27 Jun 2014, 14:30, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Kod operacije tumora gde je moguće izvesti operaciju pod lokalnom-epiduralnom anastezijom a ne totalnom istu izvesti.
  Na primer kod odstranjivanja jajnika i materice pod epiduralnom anastezijom i ako nema metastaze na okolna tkiva onda je dobra prognoza za izlečenje.
  Ovo što sam izneo u prošlom i ovom postu je pretpostavka tj teoretska iz prakse postavljeno teoretsko rešenje tako da je to simbioza teorije i prakse tj sve se slaže!
  pozdrav! :)
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Što se tiče uticaja hemoterapije na srce npr kod kancera prostate (operacija klasičnim odstranjivanjem)zatim odgovarajućom jačom dozom citostatika ,posle dve godine smanjenjem na četvrtinu do kraja života ),kod šeme koju sam dao slabost srca se javlja posle 10 do 15 godina uz standardni način ishrane.
  Smatram da se ishranom lekovitom hranom(,konzumirati sve što znate da je dobro),taj period može biti i duži.
  Nadam se da ste me sada razumeli,...
  PS Čitajte moje napise pažljivo i lično ,nemojte da drugi iskrive ono što sam napisao i pitajte što vam nije jasno,dopuniću! :D
  Poslednja izmena od šale u 27 Jun 2014, 14:36, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Evo najnovijih metoda lečenja prostate.,pa da se malo osvrnem na njih.
  Lečenje hemoterapijom prostate može biti periodično i kontinirano.
  Nakon sedam meseci kontinirane hemoterapije PSA prostate padne na 4 ng/ml ili niže,znači da je lečenje delotvorno i da se kontroliše rast kancera.
  Novija istraživanja pokazuju da oboleli lečeni kontinarno hemoterapijom i hormonskom terapijom žive duže od pacijenata kojima je uskraćena hormonska terapija za dve godine sa 5 na 7 godina.
  Kod tako zbrinutog kancera pojavljuje se metastaza na petoj ili sedmoj godini i onda je isti brži i imamo loš ishod.
  Po meni trebalo bi posle primene kontinualne hemoterapije od 7 meseci smanjiti dozu iste i nastaviti primenu stalno,minimum 5 godina zatim smanjiti dozu na pola do kraja života i sigurno ćemo imati sjajan rezultat od deset i više godina života od odkrića kancera tj nećemo imati recidiv-metastaze.
  Evo malo teorije nju sam morao da dam,jer ako je nema onda nema ni dobrih rešenja u praksi.
  Eteričko-više telo(imaju ga sva složenija bića,koja spavaju!) ima svojstvo sa ako je povređeno fizičko telo vrati isto stanje tkiva ili kosti pre povrede tj rana zaraste.

  Ne zaboravite na hranu dobru za srce!

  P.S.Verovatno vam se javlja crv(C.Elegans) sumnje? :D
  Poslednja izmena od šale u 27 Jun 2014, 14:39, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  :D Nadam se da ste razumeli teoriju kada se sa bolešću fizičkog tela javlja i bolest višeg tela
  Pošto operišemo fizičko telo obavezno dati odgovarajuću hemoterapiju u zavisnosti koliki je bio kancer.,jer na istom mestu će se pojaviti kancer od višeg tela.
  Smatram da lečenje višeg tela treba da traje kao što je nastala bolest približno oko pet godina ili kako praksa kaže i više do kraja života znaju to lekari.
  Preporučujem hemoterapiju do pet godina posle uklanjanja karcinoma u dozi koju će odrediti lekari i koji istu prepisati.
  Zato sam i dao teoriju i praksu kod karcinoma kako bi naši lekari mogli postupiti po njoj.
  Specifičan karcinom je rak pluća kod muškaraca i rak dojke kod žena ,za isti posle operacije treba dati jaku dozu hemoterapije bez obzira što je malignitet možda mali.
  Da bi ovo objasnijo uzeo sam primer iz časopisa gde je izvesna ljubica dala svoj primer lečenja i potpuno se izlečila.
  Imala je karcinom dojke i karcinom kičme otkriven u poodmakloj fazi .
  Posle operacije je data jaka doza hemoterapije,jer je u pitanju meta staza,a kičma joj je zračena jer je pretpostavljam bolje.
  Iz ovoga proizilazi da treba uvek davati jaku dozu hemoterapije jer je karcinom pluća i dojke jako agresivan i brz.
  Moliću da mi za ovaj napis za kancer pluća i dojke ne tražite dodatna objašnjenja jer ga ne možem dati preko neta!?
  Nadam se da ste me razumeli ,pozdrav i dobro zdravlje..! :)
  P.S.Bilo bi ovo moji "srbijanci" sve što bi vam moglo pomoći od mene
  Poslednja izmena od šale u 27 Jun 2014, 14:42, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Kod predhodog posta preporuke za rak dojke i pluća,preporučio sam jaku dozu hemoterapije,ali nisam naveo vremenski period,on bi se trebao kretati ako je brži rast kancera nekoliko godina kontiunirano,tako kažu primeri iz prakse ,Ako se samo operiše bez jake hemoterapije i kontiunirane posle jedne do tri godine javlja loš ishod.
  Malignitet pluća i dojke ako se operiše ili zrači i uzimaju citostatici još sedam godina može biti trajno rešen tj izlečen.
  Nadam se da sam pripomogao kako pacijentima tako i našim lekarima-onkolozima sa sugestijama,oni imaju istorije bolesti pa to mogu i dokumentovati i prikazati na seminarima,ja imam po nekoliko primera za svaku bolest pa se nasadam da mi neće zameriti što nemam debelu dokumentaciju.
  Nadam se da sam pripomogao.!
  PS: Moji prijatelji lekari mi kažu da je šteta što nisam lekar da bi bio kandidat za Nobelovu nagradu?
  Ja im na to kažem da je ona metoda za operaciju d. creva ,razdvojena pa posle godinu dana spojena sa apsolutnim izlečenjima dobila nagradu neki englez,nažalost nije lepo teoretski objašnjena pa se desi da neki pacijent neće da nosi kesu i vrši pražnjanje creva( pa izvrši spajanje d. crava odmah što sledi u budućnosti recidiv na istom mestu,)zametno mu i teško ,Imam takav primer kod rođak pa sam mu objasnio i on inače lekar debeko mi se zahvalio,nije mi rekao da ide na operaciju i kakvu.?
  8) :D
  Poslednja izmena od šale u 12 Jul 2014, 14:50, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Odavno je dokazano da je pravilna ishrana jedan od temelja zdravlja i normalnog fizičkog razvoja.
  Tokom poslednjih tri decenije (((makrobiotika,organska hrana kao i GMO),međutim sve više je obuzetih praviima zdrave ishrane.
  Oni mnogo razmišljaju o hrani i planiranju zdravih obroka,strogo kontrolišu načine pripreme(organski proizvodi itd) a ipak ne uživaju u jelu.Osim toga često izbegavaju hranu koju smatraju veštačkom,konzervirane proizvode i namirnice životinjskog porekla pa im je ishrana često ograničena na nekoliko "bezbednih" namirnica kao što su voće ,povrće i žitarice organski gajene.
  Ovako novu modu opisuju lekari specijalisti higijene i interne medicine instituta Dr.M.J.Batut i konstatuju da te osobe pate od ortoreksijeneuroze:
  Pa kažu citiram!
  "Ortoreksija je poremećaj načina ishrane ,prvi put opisan 1997 g koji su lekari nekada svrstavali u neodređene poremećaje ishrane.Broj obolelih ,naročito žena poslednjih nekoliko godina se povećava.
  Oboleli imaju toliko stroga pravila o ishrani,pa postaju neuhranjeni neprekidno su pod stresom zbog izbora hrane i svojim stavovima "opterećuju" odnose sa porodicom i prijateljima.
  Često su nezdravo mršavi,imaju vrtoglavice i nesvestice,slabi su i umorni(naročito Makrobiotičari lično iskustvo!),anemični ,imaju nizak krvni pritisak i mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema.
  U težim slučajevima obolevaju od srca koji imaju ponekad tragičan ishod.Ovi pacijenti su inače često perfekcionisti i samokritični a nemaju nimalo samopoštovanja"
  Da dodam nešto što bi jeli traži vam duša a to je kod trudnica jako izraženo i uvek istu treba ponuditi i pitati šta joj se jede smatra se da je u tom trenutku potreba baš za tom hranom?
  Takođe ako smo oboleli od karcinoma i trebalo bi da uzimamo terapiju sa citostatikom jer lekari kažu da pored osnovnog tumora imali i metastazu na okolna tkova:Oni samo u tom slučaju daju ht(a ja dam opisao da treba uvek dati ht samo prilagoditi količinu) a dotični pacijent neće da prihvati ht već se uzda u organski proizvedenu hranu i poboljšanje imunog sistema.
  Uzeo sam napis časopisa koga svi čitaju i primer operisanog raka materice i jajnika sa metastazom na trbušnu maramicu.Prilikom ove operacije operiše se tj odstranjuje pored materice i jajnika i gornja trećina vagine.Data je ht ali pacijentkinja je istu odbila,inače je vrlo obrazovana da kažem pametna.
  Ovim napred sam hteo da kažem da kod tumora lečenje hranom je čist promašaj tj zabluda(nekada je to bila MB a sada organska hrana)!?
  Zdrava ishrana kao preventiva je u redu samo i tu ne treba juriti kvalitet nego odabrati od onoga što nam se nudi prema godišnjem dobu i uzrastu a ne koje i šta volimo jesti.
  Nadam se da sam u mojim dijetama ispoštovao sve što je odraslom čovelu potrebno u svih pet tema.
  Nadam se da čitate o karcinomima tj raku šta nauka o njima kaže.
  Kanceri mogu biti bez nekog uzročnika tj greška pri deobi čekija i ako ih odbrambeni mehanizam-ćelije
  Nije ubio dilazi do bujanja istih i one kanc. ćelije stvaraju kiselinu i krvna sudove da privuku što više energije,glukoze i kiseonika.Odbrambeni imuni sistem ne može više da ih uništi jer čim ćelija uđe u zonu kancera biva uništena rj biva joj oduzet kiseonik i glukoza koji nosi za kretanje i napad.
  Ovim sam hteo da kažem da nikakva hrana i dijete ne mogu popraviti situaciju ,znači treba da reaguje klasična medecina sa svojim protokolima-načinom lečenja Ako se drže preporuka koja dam dao za ht rezultati će biti sjajni u to sam siguran.
  Ako uzimate neke namirnice kao što su alge,gljive,aronija, koštice kajsije koje sadrže malu količinu citostatika koja nije doviljna za ozbiljan kancer.
  Kanceri se razlikuju prema uzročniku iz spoljašnje okoline kao i interne((greške)
  Do sada sam naveo uzročnoke iz spoljašnje okoline:kancerogeni metali,hemikalije,radioaktivne materije kao i preživljavljanja teških situacija u životu.
  Prema tome svaki tip kancera rešiti ht,radio terapijom i klasično odstranjivanje,Sve tri glavne opcije treba kombinovati kao da je u pitanju rat što u neku ruku kancer i jeste nema lakih pobeda i potrebno je znanje svih medecina kao i poznavanje Metafizike čoveka itd... :D
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 7 godine

  Sumirajući karcinome kod mojih poznanika i prijatelja,došao sam do zaključka da je visoki procenat spoljašnji uzročnik(kancerogeni metali,otrovne hemikalije i radioaktivni izotopi) a da je manji procenat alkohol i stres.
  Ovo što sam izneo je ustvari ljudski faktor iz raznoraznih razloga,a gledajući u dužem periodu vremana neki slučaj karcinomai uzročnika istog i ko ga je izazvao došao sam da dotični posle dvadesetak godina ima neki oblik karcinoma.
  Etika mi ne daje pravo da kažem koji je to kancer ali je ishod loš.
  Ovim sam hteo da kažem da je čovek složeno biće tj mentalno i složeno i da mu zlo naneto drugome se vraća,naravno posle izvesnog vremena.
  Ovo moje pisanije možete pročitati u prvoj zapovedi u hrišćanskoj bibliji a ja bi rekao ne pravi zlo drugome vratiće ti se.
  Imamo u životu da čovek ubije čoveka za šaku para!
  Imam poruku za sve:budite opušteni i tolerantni i ne radite drugom nešto što ne bi želeli da drugi uradi Vama!
  Pozdrav i dobro zdravlje!
  P.S. Ovde smo da živimo,uživamo i da učimo.... :)
  Poslednja izmena od šale u 12 Jul 2014, 13:53, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Vegeterijanskom odnosno veganskom ishranom koja ne sadrži sve aminokiseline fali nekoliko i iste usporavaju rast raka efekat je isti kao sa makrobiotikom a veganska ishrana je raznovrsnija i bolja i kod te dijete mozemo koristiti lekovito bilje kao koren maslačka,vitamin B17 ,aroniju itd,plus klasična medicinom u kombinaciji sa metafizikom
  Kod rakova pluća i dojke ishrana je od manjeg značaja,jer bolest dolazi sa mentalnog nivoa,
  Kod rakova pluća i dojke primenjuje se posle operacije hemoterapija i citostatici,zračenje bez obzira da li je bilo metastaze,
  U svakom slučaju treba koristiti dostignuća savremene medecine,veganske ishrane,kvantne odnosno metafizike i lekovititih preparata,
  Čujem da onkolozi preporučuju vitamin B17 u svojoj praksi kao pomoćno lekovito sredstvo.
  Pozdrav i dobro zdravlje :)
  Poslednja izmena od šale u 12 Jul 2014, 14:04, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Neki ljudi su alergični na kikiriki)oteknu i naduju se) koji raste u zemlji i sigurno ima dosta azbesta u svom sastavu.
  Mogu imati problem sa plućima,tako da i ostalo korenasto povrće se ne preporučuje kod problema sa istim???
  :)
  Poslednja izmena od šale u 13 Aug 2014, 16:09, izmenjeno 1 put ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Čuo sam da ljudi na kosovu imaju u krvi dosta olova,pa bih im preporučio da uzmu svaka tri meseca korena maslačka u trajanju od 15 dana,
  a da izbegavaju korenasto povrće proizvedeno na zemlji koja je kontaminirana ,
  Koren maslačka isto treba da se uzima sa zemljišta koje nije kontaminirano)radioaktivno,olovo)
  Pozdrav! :)
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Evo da dodam još nešto o životnom veku čoveka.
  Najduže žive ljudi na jednom japanskom ostrvu do 120 godina,
  Vode miran život a od hrane jedu ribu,kozje mleko,piletinu,pirinač,voće i dosta rade i svi su mršavi nema gojaznih,
  Ranije su dugovečni bili i ljudi sa Kavkaza živeli su do 120 godina i jeli su dosta mlečnog napitka kefira i dosta su radili,i vodili miran život,ali sada u moderno doba ne žive više toliko,
  Pozdrav! :)
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Evo da dam šemu lečenja maligniteta jetre kod odraslog čoveka ,gde je uzročnik kancerogeni metal(olovo,živa)
  Prvo se uzima koren maslačka i to pola supene kašika ujutro i uveče u trajanju od dva meseca,zatim se daju citostatici u trajanju od dve godine jača doza,zatim se uzimaju citostatici smanjena doza još tri godine.
  Citostatici se uzimaju minimalne doza do kraja života.(ovo je pretpostavka jer se kod prostate uzimaju do kraja života)
  Uzimaju se tokom lečenja od pet godina proteini i biljna vlakna iz boranije(imaju ih onkolozi iz Rakovice, BGD),možete i sami da uzimate jedan obrok sa boranijom.
  Tokom lečenja uzimati vitamin B17 svaki dan po jednu tabletu.
  Nadam se da sam pomogao.
  Pozdrav! :)
  Poslednja izmena od šale u 12 Jul 2014, 14:07, izmenjeno 3 puta ukupno.
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Evo da kažem da sam dosta edukovao ljubitelje zdrave hrane i da sam ukazao na neke zablude i ograničenja koja sebi namećemo,pa se posle istih teško odvikavamo.
  Znam ja to kada je neko bolestan pa mu medecina ne može pomoći,Čovek traži pomoć od svakog.
  Evo da ovim postom obeležim sto napisa o hrani kao leku i metodama savremene medecine ,nisam se nadao tolikom broju.
  Pozdrav! 8) :D
 • Korisnikov avatar
  šale
  Amater
  Amater
  Postovi: 125
  Pridružio se: pre 7 godine

  Re: Istine i zablude u ishrani?

  od šale » pre 6 godine

  Čovek treba da konzumira hranu koju je vekovima koristio i koja je jestiva.

  Alge iz mora to nisu i nisu razgradive u jetri i tamo se talože,imam takva iskustva ,svega cca tristo grama Vakame algi,dvadesetina jetre je blokirana bila???

  Pozdrav! :x

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost