Odgovori 91 post
Hrono ishrana - slusati svoj bioritam
  • TeNa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Hrono ishrana - slusati svoj bioritam

od TeNa » pre 12 godine

pozdrav :)

ja sam 28.2 pocela sa ovom dijetom,bilo je 3-4dana brljanja,ali onako ..malo,recimo a samo za rucak pojedem nesto sto netreba u prvom periodu,a i malo sam...nisam odolela slatkom. Ali zadovoljna sam za sad iako ocu da odustanem :/
    Smrsala sam 3kg za sad (sad imam 74 ali ne mogu da promenim na tikeru :neznalica: )
    Prvi cilj _ 72kg
    Drugi cilj _ 69kg
    Treci cilj _ 67kg
    Cetvrti cilj _ 65kg
    Bilo bi idealno _ 63kg

• TeNa
    Početnik
    Početnik

od TeNa » pre 12 godine

uf...pocela sam da pijem mleko..vaga oopet na 76 :( (ali obimi su mi isti :D -to je bar dobro)
    od sutra ga stvarno izbacujem .
    ali da vas pitam.. da li ovo znaci da ne mogu nikakve sireve i namaze? :shock:
    znam da moze kiselo mleko..a ostalo? :005:
    Prvi cilj _ 72kg
    Drugi cilj _ 69kg
    Treci cilj _ 67kg
    Cetvrti cilj _ 65kg
    Bilo bi idealno _ 63kg

• pink rose
    Amater
    Amater

od pink rose » pre 12 godine

Aj posto niko ne odgovara, odgovaricu ti ja...... zabranjeno je mleko i jogurt, ali smes kajmak, kis. mleko ( kao sto si i sama rekla), tvrde sireve, sem onih starih sireva, znaci smes mladi sir, kackavalj, fetu.... :)
  • SmileySun
    Početnik
    Početnik

od SmileySun » pre 12 godine

Forumasice, resih i ja da se pridruzim forumu i hrono ishrani. Citam ovih dana ove vase postove, dnevnike i svidja mi se ova nacin ishrane. Probala sam sve i svasta, mrsavila hljadu puta i isto tolko puta sve vratila. Pa i vise. A visak je veliki. Pravo da vam kazem stra me da stanem na vagu.

Otvoricu ovih dana i svoj dnevnik, cim jos malo razjasnim sta sve sme a sta ne sme. Pozdrav svima i srecno mrsavljenje :D
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin
    Pridružio se: pre 17 godine

od Moderator » pre 12 godine

Pozdrav i tebi SmileySun i dobro dosla :) ... Znaci, ides na hrono dijetu? Super... da imam drustvo posto i ja sutra pocinjem...
  • mimica3888
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od mimica3888 » pre 12 godine

Pocela sam sa hrono ishranom 20.05.2013. i potpuno sam zbunjena sta sve treba jesti i sa cime kombinovati .Molim da mi neko posalje brosuricu Ane Gifing, sta kod sam probala da skinem nisam uspela .Moja mail adresa je [email protected].
  • evinamama
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od evinamama » pre 11 godine

Veliki pozdrav svima, počela sam sa isčitavanjem svega u vezi ovakvog načina ishrane jer sam ubeđena da u ovoj ishrani "leži" rešenje mog problema.Naime u prethodne 4 godine uspela sam da se oslobodim viška od 30+ kg i dosta uspešno uspevam da održavam ovu kilažu sa malim oscilacijama od po par kg. Moj problem je nadimanje u odrđenim delovima dana, tačnije u večernjim satima moj stomak koji je inače ujutru ravan , predveče je kao stomak od neke druge osobe(do neprepoznavanja), zatim gasovi, zadržavanje vode i sl.Ubeđena sam da nepravilno kombinujem namirnice pa bih zamolila da i meni pošaljete pomenutu brošuru jer želim da vidim šta to pogrešno radim. Inače, u našoj kući se ne jedu margarini, grickalice, kupovni sokovi, belo brašno, rafinisana biljna ulja, pržena hrana i sl. namirnice već godinama.Moj mail je [email protected]

Hvala unapred
  • Mary13
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Mary13 » pre 11 godine

Pozdrav svima,

Zelim da pocnem sa hrono ishranom!
    Jos uvek sam u fazi edukacije i prikupljanjaa informacija. Svaki savet i podrska su dobro dosli :)
  • EonB
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od EonB » pre 11 godine

Meso i sir ne smije? Ili jaja i sir? Nista mi nije jasno u vezi ovih kombinacija. Ja sam jela bjelanca, sir i jogurt za veceru, ali pise da se ne mijesaju razicite vrste proteina, osim ujutru, tako da sad ne znam :(
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin

od Moderator » pre 11 godine

Meso i sir - Ne
    Meso i jaja - Ne
    Jaja i sir - Ne

Osim ujutru...... razlog je jednostavan: gradja ovih proteina je toliko razlicita da njihovo varenje postaje mucenje narocito popodne, uvece... a nocu se sanjaju ruzicasti slonovi... bar kod vecine :D
  • EonB
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od EonB » pre 11 godine

Ok, a bjelanca i kisjelo mlijeko mogu da se jedu zajedno za veceru?

Taman mislim sve sam pohvatala sa hrono dijetom, i opet nedje pogrijesim :) Nije uopste mnogo komplikovano, samo dok naucim sta smije a sta ne. Dosta znam, samo me ovo sad malo zbunilo, da ne smijem sir sa mesom, to nisam znala :)
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin

od Moderator » pre 11 godine

mlecni proizvodi se ne preporucuju za veceru /jedan od razloga je i sto sadrze laktozu/... a opet... i kombinacija belance - kiselo mleko moze da se jede za dorucak...
  • Sauroka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od Sauroka » pre 10 godine

Imam pitenja u vezi hleba:
    Hleb i kifle imaju ražani hleb koji je umesto sa kvascem zakuvan sa "majom".
    Da li je to dozvoljeno?
    Treba li ga prepržavati?
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin

od Moderator » pre 10 godine

Takav hleb je ok i ne mora se preprzavati.
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 10 godine

Preprzavati? Da li to znaci tostirati? Ako je to, onda ne mora hleb koji je sa sodom bikaarbonom ili praskom za pecivom... sve ostlo mora da se tostira
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
Odgovori 91 post