Odgovori 93 postova
Atkinsonici javite se, potrebna pomoc
  • biljana_ts
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 30
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Atkinsonici javite se, potrebna pomoc

    od biljana_ts » pre 12 godine

    Pozdrav,

    biljana_ts napisao: predlažem ti da probaš s nekom umerenijom varijantom, uostalom imaš i hrono-dijetu, koja je po sklopu namirnica veoma slična Atkinsu, a manje opterećuje jer nema brojanja UH.


    Dudank, čitajući tvoj predlog sinoć, prilično me je zainteresovala ideja o hrono dijeti, premda sam je već znala, malo sam je bolje prostudirala i činimi se da nije loša kao neka blaža solucija za početak. U suštini moja trenutna ishrana prilično se podudara sa hrono dijetom, obroke jedem svakog dana skoro u isto vreme, u razmaku 3 do 4 sata i već neko vreme praktikujem da ne jedem posle 19 h, takođe i u kombinovanju namernica, mada imam nekih manjih greški ali ću to sada ispraviti. Mnogo se bolje sa osećam i čak lepše i spavam. Jedino po čemu se razlikuje ja ne koristim skorbne namernice i voće.

    Moje pitanje je da li može da tako izgleda hrono dijeta tj. bar bez skrobnih namernica, naručito žitarica u svim oblicima i vrstama i li je potrebno da budu zastupljene sve?

    Pošto sam na sličnoj ishrani kao što je u hrono dijeti, probaću sa njom pa da vidim kako ide.

    Hvala u napred, pozdrav





    [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wdcnAm6/]
    Slika
    [/url]
    Poslednja izmena od biljana_ts u 19 Apr 2012, 22:47, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Atkinsonici javite se, potrebna pomoc

    od dudank » pre 12 godine

    O hrono-dijeti bi detaljnije znala da ti kaže Boki 66, svrati u njen dnevnik ili je pitaj na pp, ali ako bi htela da izbaciš sav višak UH, onda možeš da napraviš i neku varijantu koja bi bila između, i kombinacija dijeta može da bude dobro rešenje. :) Mada ne znam što bi izbacivala voće ako bi već izbacila sav skrob, neka pristojna količina UH ipak treba da ostane u ishrani (sem ako nećeš opet na prvu fazu Atkinsa), a voće je u tom slučaju odličan izbor, dobiješ zdrave UH + vitamine + antioksidanse u jednom pakovanju.
  • biljana_ts
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 30
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Atkinsonici javite se, potrebna pomoc

    od biljana_ts » pre 12 godine

    Pozdrav od mene.
    Evo i ja konačno da se javim. Kao što sam rekla počela sam sa hrono dijetom, ali još uvek nemam rezultate. Tačnije nisam ni pokušavala da se merim jer proteklih nekoliko dana mi je uzasno i svaki dan je sve gore. Sve je počelo u nedelju na svadbi gde sam zaradila neki virusni šmrkavac. U ponedeljak sam umalo isterala desno oko na vrata od kola gde sam zaradila posekotinu i neviđeni šljivu. Otok sam smanjivala ledom zbog koga sam dobila neviđenu upalu sinusa. Rezime svega ovoga je sam pod jakim antibioticima i ostalim pomoćnim sredstvima i velikim količinama čaja, tako da nema efekta da se merim. Mada mi se čini da vizuelno stomak izgleda manje, do sada sam izgledala kao da sam u sedmom - osmom mesecu trudnoće a sada kao da sam u drugom (ne pada mi ništa drugo na pamet za poređenje, s obzirom da nisam merila obim na početku, a trebala sam). Toliko za sada, javljam se uskoro sa rezultatima (tj. nadam se da će ih biti).

    [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wCbh21G/]
    Slika
    [/url]
Odgovori 93 postova

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju