Odgovori 7 postova Stranica 1 od 1
Dijeta 5 faktora
  • abudabu
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Dijeta 5 faktora

od abudabu » pre 16 godine

Ovu dijetu sam prevela sa adrese http://www.everydiet.org/diet/5-factor-diet.
    Mozete je skinuti sa

Kod: Obeleži sve

http://rapidshare.com/files/152612713/dijeta.JPG.html

*nije dozvoljeno koristiri psenicni hleb(vec razani,ili neki drugi)
    *kod slobodnog sedmog dana se treba pridrzavati pravila 5 obroka,a vase je da izaberete sta cete jesti
    *nisam znala da prevedem cattage cheese(ne znam kolika je to otprilike kolicina sira);chickpeas;Shallot, scallion.Ako neko zna da prevede ove izraze neka mi javi

Takodje treba vjezbati 5 dana u nedelji po 25 min.Na ovoj adrresi mozete naci vjezbe

Kod: Obeleži sve

http://www.poslovnazena.biz/stil-zivota/holivudski-trener-vam-pomaze-da-se-zategnete-2-1278

Postoji i knjiga koja moze da se naruci preko interneta sa svim receptima i savjetima vezanim za ovu dijetu
    Poslednja izmena od abudabu u 12 Oct 2008, 18:19, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AuRoRa
    Početnik
    Početnik

od AuRoRa » pre 16 godine

Evo ja sam ti pronasla reci, chickpeas-leblebija, shallot-vlasac (e sad ne znam sta je to :shock: ) i scallion-recimo zeleni luk, odnosno mladi luk. Prvu rec ti jedino nisam nasla. :D

Sad odoh da prostudiram dijeticu... :wink:
  • veselapticica
    Početnik
    Početnik

od veselapticica » pre 16 godine

Ehej ABUDABU...evo da ti pomognem i ja malo cottage cheese ti je vrsta sira.Nesto kao mladi sitni sir kod nas.....
    A tamo ti pise NONFAT COTTAGE CHEESE to ti je ne masni mladi sir-sitan:D
    Nadam se da sam ti pomogla.
    Pozdrav
  • sanndra
    Početnik
    Početnik

od sanndra » pre 16 godine

Ja bash ne shvatam ovu dijetu.. Skinula sam ono sa druge drese, a na ovoj prvoj pishe da nema.. I uglavnom.. ako ti znash neshto vishe mozhe neko objashnjenje? Kako deluje uopshte? Ovo shto stoji u prvoj koloni treba da jedem ili kako? Shta su onda druga i treca kolona? Poshto kod nekih uzhina nema te prve samo druga i treca.. Koliko uopshte traje? Kada pishe salata shta se tu podrazumeva? I jel ogranichena neka kolichina? Bilo sht.. puna sam pitanja :005:

E da da dodam.. jel moram sve navedeno da jedem il mozhe da se preskache?
  • abudabu
    Početnik
    Početnik

od abudabu » pre 16 godine

Prva kolona gdje pise HRANA je ime toga jela,a u druge dvije je od cega se sastoji (od kojih namirnica dobijas proteine a od kojih UH). Dijeta je dosta zdrava jer se ne uskracuje ni jedna grupa namirnica. Mnoge Holivudske zvijezde su je isprobale (Alisa Kiz,Eva Mendes,Keni Vest...) i izgubile kg.
  • sanndra
    Početnik
    Početnik

od sanndra » pre 16 godine

Ahaaa.. razumem, hvala :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Evo male pomoci... :D

Dijeta pet faktora

Principi dijete:
    1. Jesti 5 obroka dnevno
    2. Slediti 5 kriterijuma pri svakomobroku
    3. Provesti 5 minuta u pripremanju svakog obroka, koristeci do 5 sastojaka
    4. Vezbati 25 minuta 5 dana u nedelji, tokom 5 nedelja
    5. Jedan dan u nedelji jesti po zelji

5 kljuceva za mrsavljenje:
    1. Metabolizam - brzi metabolizam sagoreva vise kcal
    2. Vezbanje - ostanite u zoni sagorevanja masnoce i izgradite solidnu misicnu masu
    3. Dobre kcal - konzumirajte pravu hranu sa malim brojem kcal
    4. Glikemijski indeks - nizak glikemijski indeks nivo secera u krvi odrzava stabilnim
    5. Odmor i oporavak - redukujte kortizol - hormon stresa

5 kriterijuma za svaki od pet obroka tokom dana
    1. Malo masnoca, kvalitetni proteini
    2. Nizak glikemijski indeks UH
    3. Vlakna
    4. Zdrave masnoce
    5. Pica bez secera

Nedelja je predvidjena kao dan za 'varanje' - jedite sta hocete sve dok se to uklapa u 5 principa.

Svaki obrok mora da sadrzi proteine i UH. Na primer piletina, jogurt i parce hleba; cerealije sa obranim mlekom; proteinski sejk sa bobicastim vocem; dimljeni losos, nemasni sir i parce hleba; bela piletina i pirinac; junetina, curetina ili losos i jedna vocka; piletina, pecurke i zelena salata; curetina i paradajz salata...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 7 postova Stranica 1 od 1