Smrsajmo zdravo bez posledica
  • maja011
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 10
    Pridružio se: pre 12 godine

    Re: Smrsajmo zdravo bez posledica

    od maja011 » pre 12 godine

    Razlog gojaznosti mogu biti sledece stvari:poremecaj hormona i metabolizma, psihicka neuravnotezenost, depresija i sl. U tim slucajevima, pre nego sto se pristupi dijetalnom nacinu ishrane, prvo (ili uporedo), treba otkloniti poremecaj koji je doveo do takvog stanja.
    Potpuno zdrava osoba i osoba sa poremecenim varenjem, gastritisom, niskim pritiskom, snizenim nivom secera u krvi, ostecenom jetrom i slicno, ne mogu se opredeliti za istu vrstu dijete.

    Kako ustanoviti da li je dijeta odgovarajuca ili ne? U toku dijete ne sme se osecati vrtoglavica, glavobolja, mucnina, bolovi u zelucu i stomaku, zujanje u usima, malaksalost, nervoza i slicno, sto su znaci izgladnjenosti i nedostatka hranljivih materija.
    Da li je zdrava brza dijeta? Brza dijeta, koja najvise mami one koji zele da smrsaju, je najopasnija po zdravlje i treba je izbegavati. Pri tom treba znati da razlog gubitka kilograma uz pomoc brzih dijeta jeste samo gubitak tecnosti (koji je organizmu potreban) a ne masnih naslaga. Tako brzo nestali kilogrami jos brze ce se i vratiti, tj. cim se tecnost nadoknadi.

    Treba biti oprezan sa dijetama tipa: kupus dijeta, mesna dijeta, krompir dijeta i sve sto preferira jednu vrstu namirnica, pa makar to bila i jabuka dijeta.
    Iz svega ovoga mozemo zakljuciti da je najbolja dijeta ona koju necemo dozivljavati kao dijetu, vec samo kao promenjen nacin ishrane. Ona nas ni u kom slucaju ne sme ometati u zivotu i radu, niti nam pricinjavati teret.
  • aleksandra vreco
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 12
    Pridružio se: pre 12 godine

    Re: Smrsajmo zdravo bez posledica

    od aleksandra vreco » pre 12 godine

    ela napisao:pravi protein koji nam je neophodan je meso i mlecni proizvodi,naravno najvise kuvana junetina,ja sam hemoglobin u trudnoci koji se bas smanjio svakodnevnom kuvanom junetinom podigla na 127,a mogla sam popasti celo valjevo povrca i nista,znaci meso mora



    Ne želim da sad ovo ispadne rasprava. Svako od nas ima svoje razloge zašto se odlučio za ovo ili ono. Zaista si u pravu za neke stvari, ali ovo za meso kod mene lično ne važi. Ne jedem meso i ribu, jedem jaja i mlečne proizvode, a u trudnoći nisam imala nikakvih problema sa krvnom slikom. To je moje lično iskustvo i naravno da je svaki organizam poseban.
  • hajducica
    Amater
    Amater
    Postovi: 228
    Pridružio se: pre 12 godine

    Re: Smrsajmo zdravo bez posledica

    od hajducica » pre 12 godine

    najčešće greške koje statistički značajno usporavaju rezultat (dijete) mršavljenja:
    - konzumacija voća i slatkiša u prvih 28 dana.
    - neuzimanje dovoljnih doza prepisanih suplemenata (kad su neophodni i individualno prepisani).
    - konzumacija žestokih alkoholnim pića,piva i likera.
    - neuvođenje doručka.
    -preterana , ili neadekvatna fizička aktivnost kod žena koje imaju masnoće veće za 20% i više, uz istovremeno slabiju fizičku kondiciju i smanjen bazalni metabolizam, kao i povećanje masnoća u predelu stomaka.
    - Konzumiranje hleba i peciva u večernjim satima, ali i pirinča, krompira, graška, pasulja, sočiva i ostalih skrobnih namirnica.

    to je iz jedne knjige koja savršeno objašnjava zašto nemožemo da smršamo....
    "Bezbrižna ravnodušnost je veliki dar i moćno oružje mladosti." Ivo Andrić

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost