Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1
Nakon dijete...
  • lilit

    Nakon dijete...

    od lilit » pre 16 godine

    Rešile ste da smršate, držale ste dijetu i - ura - uspelo vam je. Dostigle ste željenu težinu. Verovatno ste već čule da vam sada predstoji znatno teži deo posla, a to je da željenu težinu i zadržite, da vam se teškom mukom skinuti kilogrami ne vrate. Evo nekih saveta kako da u tome, bez mnogo muka, uspete.

    Večera treba da bude lagana. Zaboravite na taktiku "ništa ne jedem u toku dana, bila sam dobra, pa zato uveče mogu da pojedem šta god hoću" - na taj način jedino možete da se ugojite, plus se celog dana osećate loše jer ste gladne. Dakle, namirnice koje su kaloričnije (naravno, ne u velikim količinama), kao što su testenine, hleb, pirinač, žitarice, uzimajte za doručak i ručak, a za večeru uzmite malo posnog mesa ili kuvane ribe. Proteini će vas zasititi, a neće biti opasnosti da se kaloričan obrok pretvori u neželjene masnoće.

    Nakon što završite sa dijetom sasvim je normalno da jako, jako želite da pojedete nešto masno i slasno, ili neki dobar sos, prevrele sireve... Nemojte mučiti sebe - povremeno se počastite i takvim zalogajima. Neophodno je samo da pazite na količinu, recimo, tako što ćete jesti iz tanjira za desert (iz jednog tanjira za desert, bez dopunjavanja).

    Neko presno povrće, kao što su šargarepa, keleraba, komorač i celer odlično utoljavaju glad, a sadrže malo kalorija. Ovakvo povrće možete jesti i četiri puta dnevno, presno ili kuvano, bez straha od toga da ćete se ponovo ugojiti.

    Nije retkost da se prilikom mršavljenja ne izgubi samo masna već i mišićna masa. Mišiće je neophodno ponovo steći; ne brinite, ne morate da idete u teretanu. Možete i same da osmislite program vežbi (ili, ako je potrebno, zamolite nekog stručnjaka da ga osmisli za vas) i radite te vežbe svakog dana, po pola sata. Pola sata ne bi trebalo previše da vas optereti - ali stvarno je neophodno da vežbe radite svakog dana.

    Poželjno je jednom nedeljno držati dijetu, recimo, za doručak šolja čaja, za ručak posna riba na pari, za večeru mešano povrće s malo ulja. Uz ovakvu dijetu, ako je ustalite u dužem periodu, neće biti nikakvih problema ako povremeno pojedete neku visokokaloričnu hranu koja vam se baš dopada.

    izvor
  • beatris
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 31
    Pridružio se: pre 16 godine

    od beatris » pre 16 godine

    Tema i tekst su fantasticni!
    Ovo sto je napisano je vazno procitati i pridrzavati se toga isto tako koliko je vazno drzati dijetu i istrajati u njoj. Smatram da je odrzavanje zeljene kilaze jedan vid dijete jer svako ko kaze da jede sve sto pozeli u velikim kolicinama a odrzava zeljenu tezinu, laze.
    Da bi se zadrzala postignuta tezina potrebno je postupati bas kako je Lilit napisala u navedenom tekstu.
  • saci
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 21
    Pridružio se: pre 16 godine

    od saci » pre 16 godine

    ja imam jedno pitanjce vezano za
    odrzavanje kilaze nakon dijete.
    moj BMR je 1566kcal.
    ja sam razmisljala o tome da kad zavrsim s dijetom predem na brojanje kalorija da se ne bih ponovo ugojila i da jedem striktno po mom BMR.
    sta mislite moze li to tako ili grijesim.inace drzim atkins dijetu
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Saci, posle dijete bi trebalo da unosis najmanje onoliko kalorija koliko ti je BMR.
    Najbolje bi bilo da se kalorijski iznos kreće negde između BMR i TDEE.

    Ono što kod tebe može da bude zamka jeste upravo ta Atkins dijeta, pa posle nje moraš vrlo pažljivo i postepeno da uvodiš ugljene hidrate da ne bi povratila kilograme. Jednostavno, jedno vreme posle dijete moraćeš da bdeš na nekoj polu-dijeti i da se meriš redovno, da vidiš kako će ti organizam reagovati.
  • jelenam147
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 5
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Nakon dijete...

    od jelenam147 » pre 13 godine

    POSLE DIJETE najvaznije je uspostaviti balans u organizmu. Dijeta je taj balans poremetila i sigurno da nekog nutrijenta nema dovoljno. Ako dopustite da organizam sam trazi taj nutrijent eto ponovo fine kilaze.
  • Baya
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 8 godine

    Re: Nakon dijete...

    od Baya » pre 8 godine

    Hteo bih da podelim svoje iskustvo sto se tice Atkinsonove dijete. Kada sam poceo,imao sam 95kg,4 sedmice posle imam 82,uz nikakve lose simptome. Juce mi ke bio poslednji 28 dan dijee. Dijeta je FANTASTICNA ! Osecam se perfektno. Povremeno sam uzimao Mucofalk,koji je prirodan,zbog probave,i multivitu zbog vitamina,i to je to. Definitivno najbolja dijeta ikada. Jednostavno,uspeh je zagarantovan. Preporucujem svima
Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta