Jogurt smanjuje telesnu težinu !
  • lilit

    Jogurt smanjuje telesnu težinu !

    od lilit » pre 16 godine

    Brojne studije su pokazale i dokazale da ishrana sa smanjenim unošenjem kalcijuma dovodi do bržeg gojenja zato što masne ćelije postaju veće i masnije. Uz dodatak jogurta ishrani ubrzava se gubitak telesne težine i smanjuje veličina stomaka!

    Naučnici su dokazali da gojazne odrasle osobe ako uvedu tri obroka sa jogurtom bez masti - gube 22% više težine i 61% više telesne masti nego osobe koje ne unose dovoljno kalcijuma kroz ishranu. Osobe koje piju jogurt gube 81% više masti sa stomaka nego osobe koje ga ne piju.

    Profesor Majkl Zemel (Michael Zemel), nutricionista sa Univerziteta u državi Tenesi kaže da je ovakva dijeta dva puta efikasnija za održavanje mišićne mase, jer kada osobe drže dijetu za mršavljenje, one žele da izgube masno, a ne mišićno tkivo.

    U kliničkoj studiji naučnici su ispitivali 34 inače zdrava ali gojazna ispitanika koje su podelili u dve grupe. Ispitivanje je trajalo 12 nedelja. Prva grupa ispitanika pila je tri puta dnevno po 180 grama jogurta bez masti, obezbeđujući oko 1100 miligrama kalcijuma dnevno. Druga grupa je dobijala samo jednu porciju jogurta i obezbeđivala unos kalcijuma od 400-500 miligrama dnevno. Obe grupe su unosile po 500 kalorija manje nego što je uobičajeno da bi se stimulisao gubitak telesne težine.

    Kao što se i očekivalo, obe grupe ispitanika izgubile su telesnu težinu, ali je taj gubitak bio značajno veći u grupi koja je pila više jogurta. Ispitanici koji su pili po jednu porciju jogurta dnevno u proseku su izgubili pet kilograma za 12 nedelja, dok su ispitanici koji su pili po tri jogurta dnevno izgubili u proseku šest i po kilograma za isto vreme.

    Čaša nemasnog jogurta od 180 grama daje vam dovoljno belančevina, puno vitamina B12, kalcijuma, cinka i ostalih hranljivih sastojaka koje je vrlo teško naći u drugoj vrsti hrane na jednom mestu. Jogurt ima samo 140 kalorija i vrlo je značajan u održavanju normalne crevne flore.

    Kod: Obeleži sve

    http://zdravlje.krstarica.com/l/dijete/jogurt-smanjuje-telesnu-tezinu/
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Mlečni proizvodi povećavaju mišićnu masu (a što je veća mišićna masa, više se kalorija sagoreva, čak i dok spavate) i podstiču sagorevanje masnoća (zbog kalcijuma - kalcijum daje signal za sagorevanje masnoća). U tu svrhu preporučljivo je da tri puta dnevno jedete mlečne proizvode (najbolji su nemasni sirevi i jogurt, jer se najlakše vare). Tako ćete u organizam uneti 900 miligrama kalcijuma dnevno. Ukoliko mlečne proizvode konsumirate jednom dnevno, unećete svega 300 miligrama kalcijuma, makar uzele i veću količinu mlečnih proizvoda, jer samo toliko kalcijuma organizam može da apsorbuje odjednom.

    Ovaj efekat povećanja mišićne mase i sagorevanja masti naučnici pripisuju kombinaciji aminokiselina i kalcijuma u mlečnim proizvodima; drugim rečima, ukoliko aminokiseline i kalcijum uzimate kao biološki dodatak ishrani (recimo, tablete), izostaće sagorevanje masnoća.
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 16 godine

    koji vi jogurt pijete i kad je najbolje vreme za konzumiranje istog
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Svaki do 2% mm je OK.
    Naravno, sto je % mm manji, bolje je.
    Ja uzimam i Ella sir i Ella jogurt - nekako su mi najbolji.

    Desilo da sam kupila Imlekov 0% mm i bila samo vodica u tetrapaku, jeste da mi se to prvi put desilo, ali mi se zgadili - ipak je jogurt skoro 100 din. a ne znas da li ces imati sta i da popijes.
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 16 godine

    Ella sir i ja kupujem i super je moracu i jogurt da probam :D

    ja sam jogurt skroz izbacila iz upotrebe, sir sam ranije jela uz sve zivo kao salatu al i njega sad jedem retko nekada malo uz ajvar ili ako nesto hocu da zapecem u rerni pa onda sa Ella sirom
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Treba ih jesti termicki neobradjene.
  • Asja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 42
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Asja » pre 16 godine

    Ja najviše volim Imlekovu Vivu. Ima najbolji ukus od svih ovih što imaju manji procenat masnoće. Probala sam Fit, ali ima malo brašnjikav ukus i ništa mnogo manje kalorije od Vive sa 1% mm. Samo još da odvinkem muža od "kravice". :shock: Kad ne znam šta ću za večeru, a gladna sam, onda uzmem parče crnog hleba, tostiram ga i pogrickam zalivajući ga Vivom. Stvarno nije loša večera - a i hranljiva. Tako da se slažem da treba konzmirati jogurt. Na nekim stranim sajtovima se pominje da mnogi izbacuju mlećne proizvode da bi smršali - međutim, ja mislim da npr. Amerikanci imaju malo drugačiju unutruašnju strukturu od nas balkanaca, tako da njima možda i ne prija jogurt kao i nama. Znam da mnogi ne tolerišu laktozu, tako da je i malo teže jesti bilo šta mlečno :(
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Mleko se ne preporucuje, jer nakon trece godine gubimo moc da ga lako varimo, zato se preporucuju jogurt, sirevi, kefir, kiselo mleko, koji su laki za varenje.

    U odnosu na mleko jogurt ima manje laktoze ali mnogo više vitamina iz grupe B jer ih proizvode i mikroorganizmi koji ostaju aktivni nekoliko sati :
    -Povećavaju svarljivost laktoze ,znači da oni koji ne podnose ovaj šećer mogu da piju jogurt.
    -Ograničavaju razmnožavanje loših mikroorganizama, postaju saveznici lekova koji leče stomačne smetnje.
    -Pomažu proizvodnju "dobrih" bakterija koje uniste antibiotici.
  • Lana78
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana78 » pre 16 godine

    Da li sve ovo vazi i za vocne jogurte i kefir?
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Ne, ne vazi, narocito za vocne jogurte, jer u njima ima i brasnastih materija radi zgusnjavanja ili zelatina ili aditiva, secera ili vestackih zasladjivaca, a samo obican niskokalorican jogurt ima moc da topi masnoce.

    Kefir je izuzetno zdrav, ali nisam naisla na podatak da i on ima takva svojstva.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lasata » pre 15 godine

    Ali ako se gleda GI (glikemijski indeks) onda je jogurt gori od nemasne pavlake... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • PLAZMICA!
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    od PLAZMICA! » pre 15 godine

    ne znam lasatice ali iskreno meni se hrana mnogo bolje vari uz jogurt.........
    A sta ti je GI??? :D
    ...Nije sramota pasti, sramota je ne dici se....
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lasata » pre 15 godine

    GI je glikemijski indeks... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • asreta
    Amater
    Amater
    Postovi: 257
    Pridružio se: pre 16 godine

    od asreta » pre 15 godine

    Meni Viva jogurt i uopšet ti jogurti sa bifidus bakterijicom strašno smetaju.Izazivaju mi gorušicu.
    U početku nisam verovala da su te smetnje od jogurta dok se nisam uverila,inače sve druge koje sam probala su mi super i sada uglavnom kupujem sa 0.5mm za sve u kući.
  • Lunanai
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Jogurt smanjuje telesnu težinu !

    od Lunanai » pre 13 godine

    Ali meni nutricionista kaze da mlecne proizvode treba u sirokom krugu da izbegavam,ja sam 0 krvna grupa i imam veeeeelikih problema sa varenjem istih,e u piiiip :020:

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost