Dodajem ja kurkumu jelima, pa cak i paprikasu, ali trenutno nestalo

Ja uzimam Kotanyi zacine, nisam sigurna da li smem da kupujem u biospajzevima

Tajci napisao:Nisam totalni makrobioticar. "Kradem" po nesto sto mislim da mi je korisno. Nekad sam bila ekspeditivnija.
Tajci napisao:M, hvala na dobroj volji. Mozemo li preci na Ti, da se ne izdvajam od ostalih, ok?
Tajci napisao:Imam staru knjigu Kusia.
Tajci napisao:Prvi biospajz u BG je u mom komsiluku. Drze ga totalni makrobioticari koji se bave ne samo prodajom, vec i predavanjima...Od njih primam savete kroz razgovor, ali priznajem, godinama se ne menjaju.
Tajci napisao:Moja drugarica je pila 0,5l zelenog caja dnevno, drzeci ga pet minuta....Dobila visok pritisak, doktor rekao da prestane piti caj. prestala, regulisala pritisak....Ko zna...? Ima tu dosta i individualnog delovanja.
Cini mi se da sve ima svoje dobre strane i zablude....samo treba da prodje izvesno vreme...
Tajci napisao:Vidim da je ovde moto da smo zajedno jaci, pa eto sad i moje snage na raspolaganju i mog zadovoljstva sa vama.![]()
Tajci napisao:Eto, razumeli smo se. Nesto sam shvatila, ja vise razmisljam o hrani u odnosu na zdravlje, a manje na topljenje sala, sto je razumljivo. Sad se borim sa cetiri kg, a to je nesto drugo. Sad cu ja lepo razmisljati na oba nacina. Godine teraju a i holesterol mi se drzi na samom vrhu. Pa i secer mi je 6,1.
Tajci napisao:...Valjda smo predodredjeni za odredjen broj kilograma.
Tajci napisao:Da, kod mene je TMC i Dragan je u pitanju, a koliko znam, njegova zena se bavi edukacijom. Ne znam koliko si upoznat, nekad je to bila prepuna prodavnica, a sad....tuga jedna.
Tajci napisao:
Kako ti ovako lepo iseckas pregledno citat. Pokusala sam pa mi ne uspeva...a nisam plavusa (sala mala)
Privlacan mi je ovaj napitak, ali ne znam kako se pravi, kolicina i kad se pije. pa te molim da mi das detalje
![]()
Moderator napisao:Tajci napisao:
Kako ti ovako lepo iseckas pregledno citat. Pokusala sam pa mi ne uspeva...a nisam plavusa (sala mala)
Jednostavno je - ono što želiš da citiraš staviš između
[quoteX] i [/quoteX]
Samo, bez crvenog X koga sam stavio da bi kod bio vidljiv...
Dakle, [quoteX] kaze programu da ono sto se nalazi iza njega tretira kao citat a
[/quoteX] kaze da je kraj citata i da nastavi normalno da prikazuje...
(U oba slucaja crveno X ne postoji nego je ovde samo kao pomoc jer da nema njega videla bi samo natpis
Dakle samo rec Citat i nista vise... Malo se poigraj sa ovim i videces da je lako...![]()
Idemo dalje:Privlacan mi je ovaj napitak, ali ne znam kako se pravi, kolicina i kad se pije. pa te molim da mi das detalje
![]()
Ima ga negde na netu.. sacu ga nadjem... znam ga napamete ali... za svaki slucaj... Evo ga!
Slatki napitak
Veoma koristan za stabilizaciju nivoa šećera i regeneraciju pankreasa je i sledeći napitak:
Sitno, što sitnije iseckati pola šolje luka, pola šolje šargarepe, pola šolje bundeve, (ukoliko nema bundeve može da se zameni šargarepom ili paškanatom) i pola šolje kupusa. Navedenim redosledom se stavi u šerpu od 1,5 litara.
Staviti posebno da provri 4 šolje vode i preliti povrće tako da se ne poremete slojevi (vodu lagano sipati uz zid suda). Ostaviti otvoreno na šporetu dok ne provri, a zatim poklopiti, smaniti vatru (ili pomeriti sa jake vatre u stranu) i kuvati još 20 minuta. Procediti kroz gazu (ne kroz metalnu ili plastičnu cetku!). Iskuvano povrće baciti, a dobijeni napitak piti topao i to pola šolje pre lakog ručka, a pola šolje 2 do 3 sata posle lakog ručka. Napitak čuvati u frižideru najviše 2 dana, i pre upotrebe obavezno zagrejati količinu koja se pije da bude topla.
[qute]Piti ga jedan mesec svaki dan, drugi mesec svaki drugi dan.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.