Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1
Prirodna apoteka
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    Prirodna apoteka

    od lasata » pre 15 godine

    Božja Apoteka !!!

    Kažu da je Bog prvo razdvojio slanu i slatku vodu, stvorio zemlju, posadio biljke, stvorio životinje i ribe… i sve to pre nego što je stvorio čoveka. On je stvorio sve što nam je potrebno pre nego što smo se mi i rodili. Ovo je najbolje i nejdelotvornije jesti sirovo. Mi ipak sporo kapiramo …

    Bog nam je ostavio jasne znakove šta je dobro i za koje organe u našem telu !

    Božja Apoteka! Neverovatno!


    Slika

    Presečena šargarepa liči na ljudsko oko. Zenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao ljudsko oko… I, DA, nauka sada potvrđuje da šargarepa znatno poboljšava očni protok krvi i funkcije oka.

    Slika

    Paradajz ima četiri komore i crven je. Srce je crveno i ima četiri komore. Sva istraživanja pokazuju da paradajz zapravo jeste čista hrana za krv i srce.

    Slika

    Grožđe visi kao grozd koji liči na srce. Svako zrno je nalik krvnoj ćeliji, i istraživanja danas pokazuju da je grožđe izgleda hrana za značajnu revitalizaciju srca i krvotoka.

    Slika

    Orah izgleda kao mali mozak. Ima levu i desnu hemisferu, gornje cereberume i donje cerebelume. Čak su i bore i uvijanja kao neo-korteks. Poznato je da orah pomaže u razvoju preko 30 neuro-transmitera za moždane funkcije.

    Slika

    Pasulj koji je skoro identičan bubregu, zapravo leči i pospešuje funkcije bubrega.

    Slika

    Celer, Bok Čoj i Rabarbara su više nalik na kosti. Ove namirnice naročito jačaju kosti. Kosti imaju 23% natrijuma, i ove namirnice imaju 23% natrijuma. Ako ne unosite dovoljno natrijuma u organizam, telo ga uzima iz kostiju, čineći ih na taj način slabijima. Ova hrana nadoknađuje potrebe skeletalnog sistema.

    Slika

    Plavi patlidžan, Avokado i Kruške poboljšavaju zdravlje i funkcije materice i grlića kod žena – oni i zapravo liče na ove organe. Današnja istraživanja pokazuju da kada žena jede po jedan avocado nedeljno, hormoni su joj izbalansirani, smanjuje se prekomerna težina u trudnoći i sprečava rak grlića materice. I pazite sad ovo .... Potrebno je tačno 9 meseci da jedan avokado sazri od cveta do zrelog ploda. Postoji preko 14.000 fotolitičkih hemijskih sastojaka u svakom od ovih plodova. Moderna nauka je proučila i imenovala tek 141 od njih.

    Slika

    Smokve su pune semenja i vise u paru kada rastu. Smokve povećavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj spermatozoida i na taj način smanuju mušku sterilnost.

    Slika

    Pomorandže, grejpfrut i ostalo citrusovo voće liče na mlečne žlezde kod žena i zapravo poboljšavaju zdravlje grudi i protok limfe u i iz grudi.

    Slika

    Crni luk liči na ćelije tela. Današnja istraživanja pokazuju da crni luk odstranjuje otpadne materije iz svih ćelija tela. Može čak da proizvede i suze koje peru epitelijalne slojeve u očima. Njegov saradnik Beli luk, takođe eliminiše otpadne materije i opasne slobodne radikale iz tela.

    Slika

    Sladak Krompir liči na pankreas i zapravo reguliše glicemički indeks kod dijabetičara.

    Slika

    Masline pomažu kod zdravlja I funkcija jajnika.
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • La_mamma
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 15 godine

    od La_mamma » pre 15 godine

    Ovo je prekrasno , ja sam odusevljena ....Pogledaj ti sta majka priroda sve stvori ... :013:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lasata » pre 15 godine

    Pa da... ja se jos pitam ko je 'zalutao'... Ovde ima jako dobrih, korisnih i mudrih tekstova ali nema ko da ih cita... Zato kojesta i pitaju po dnevnicima...
    Drago mi je da ti se dopalo... :009:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta