Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1
ovsene mekinje
  • blonde
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 9
    Pridružio se: pre 15 godine

    ovsene mekinje

    od blonde » pre 14 godine

    Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu da vam pomognu da izgubite višak kilograma, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete na moguć razvoja raka debelog creva....

    Izgleda suviše jednostavno da bi bilo istinito? Francuski lekar i dijetolog dr Pjer Dukan je autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga bestselera o ovsenim mekinjama. Uverio se da su one najefikasnije sredstvo za mršavljenje.

    Ovsene mekinje su odlične za one koji žele da smršaju jer ne moraju da drže nikakvu posebnu dijetu. Mogu da nastave da se hrane na relativno prirodan i normalan način, uz dodatak samo jedne ili dve kašike ovsenih mekinja svojim dnevnim obrocima.

    Pošto je osećaj gladi najveća prepreka za one koji žele da smršaju, a ovsene mekinje mogu da uvećaju svoj obim 20 do 40 puta, one omogućuju da se napuni želudac sa manje unete hrane. Na taj način, konzumiranje jedne supene kašike ovsenih mekinja uz obrok omogućuje vam da zapravo pojedete manje ostale hrane, a da ipak budete siti.

    Pored toga, ovsene mekinje upijaju u sebe znatnu količinu tečnosti sa rastvorenim hranljivim materijama i tako sprečavaju da se veći deo već unetih kalorija usvoji. Kalorije naprosto zajedno sa ovsenim mekinjama prolaze kroz creva i eliminišu se iz organizma.

    Kada sa svojom hranom konzumirate ovsene mekinje, loš holesterol koji se proizvede u procesu varenja se zalepi za njihova vlakna upravo onako kako bi se zalepio i za zidove arterija. A pošto ta vlakna nesvarena prolaze kroz tanko crevo i dospevaju u debelo crevo, ni holesterol koji se zalepi na njih ne dospeva u krv, već se eliminiše iz organizma.

    Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovno konzumiranje ovsenih mekinja može da snizi loš holesterol za 15 odsto - što je ravno dejstvu lekova koji se koriste u istu svrhu.
    Izvor:
    http://my.zoki.com/view/interesting/z97 ... -KILOGRAME
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Postovi: 266
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: ovsene mekinje

    od mirnisan » pre 14 godine

    Imam jedno pitanje vezano uz ovsene pahuljice. kupila sam ovsene pahuljice, što izgledaju kao piljevina.... e sad slijedi moje pitanje, kako ih konzumirate?

    Na netu piše svašta o njima, da se jedu ovako a ne onako, da se moraju prvo natopiti, da ih neki ostavljaju da se namoce preko noci u mlijeku ili vodi ili soku, neki ih prokuhavaju.... itd. da ne nabrajam.

    ja ih konzumiram ovako: uzmem 2 kašike ovsenih iz vrecice, stavim ih u posudu, polijem jogurtom i jedem. Probala sam sa vodom i mogu reci da je to nešto najodvratnije! :evil:
    ako ove pahuljice nisu dobre i ako ima nekih boljih po vašem mišljenju, bila bih zahvalana kad bi rekli koje, ili koje vi uzimate.

    Neko mi je rekao da su najbolje integralne ovsene pahuljice.(????) Treba ih prokuhati par minuta da smekšaju i puste "sluz". Mješati se mogu na razne nacine npr. sa lanenim sjemenkama, rogacima, med, ili smrznuto voce ( to je fakat prebolesno dobro). :NN03:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    Re: ovsene mekinje

    od lasata » pre 14 godine

    Ja pomesam ovsene pahuljice (poluprocesirane pa ne moraju da se kuvaju), mekinje, dodam mleveno laneno seme i neku suvu brusnicu i prelijem niskomasnim jogurtom... Ostavim da stoji pet minuta i jedem... Ali ako pahuljice nisu poluprocesirane trebalo bi malo da se kuvaju... Mekinje ne treba kuvati... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju