Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
Sve je u motivaciji
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 757
    Pridružio se: pre 14 godine

    Sve je u motivaciji

    od Misha79 » pre 13 godine

    Sve je u motivaciji

    S lepim vremenom intenzivnije razmišljate o svom izgledu i fizičkoj formi, ali kako leto prolazi većina žena će odahnuti i vratiti se starim lošim navikama u ishrani - makar do sledećeg marta. Sada ste svesni da su osnov dobrog i zdravog izgleda redovne vežbe i pravilna ishrana, stoga iskoristite čas da podržite neke tek stečene navike. Verujte, i motivacija se može osnažiti.

    Slika

    Postavite sebi CILJ

    Podsetite se zbog čega ste na samom početku odlučili da vežbate ili da se zdravije hranite. Da li da biste se osećali bolje i samouverenije? Da biste mogli da obučete sjajan kupaći, ili da biste poboljšali svoje zdravlje? Šta god da je, verujte da ste jedini koji to možete i ostvariti.

    Slika

    Pravilo 21 dan

    Možda ne znate, ali potvrđeno je da ukoliko nešto ponavljate 21 dan, to prelazi u naviku. Vodite podsetnik te tri nedelje i pre no što shvatite vežbe i drugačija ishrana neće predstavljati mučenje. Jednostavno će postati deo vaše svakodnevice i novog životnog stila.

    Izaberite odgovarajuću fizičku aktivnost

    Dopada vam se program vežbi koji ste dosad izvodili? Dobro bi bilo da ga se pridržavate i dalje. Ako vam je to dosadilo, unesite novine ili pokušajte sa drugom vrstom aktivnosti. Razmislite da li biste voleli da vežbate sa nekim - prijateljicom, celom grupom ili sami? Da li vam više prija trening u kući, na otvorenom ili u teretani? Volite li više brze i izazovne vežbe ili vam prija laganiji tempo, možda brza šetnja, yoga? Dobro razmislite o ovim pitanjima i otkrićete vežbe u kojima ćete uživati. Takodje dobro je znati da je zdravo svakih 3-5 meseci promeniti fizičku aktivnost koju praktikujete - ukoliko ste trčali okrenite se plivanju i tako aktivirajte mišiće koji su tokom trčanja bili u drugom planu.

    Budite realni

    Tek da se podsetimo: sedmodnevne vežbe ili stroga trodnevna dijeta neće magično transformisati vaše telo. Istinske promene zahtevaju i rad i vreme. Ako budete imali nerealna očekivanja, vrlo lako ćete ceo poduhvat doživeti kao neuspeh i vratiti se slatkišima i grickalicama. Umesto da se preforsirate do iznemoglosti, a portom odustanete, počnite pa potom postepeno pomerajte granicu. Isto važi i za dijetu - nemojte drastično smanjivati broj unetih dnevnih kalorija. Samo ćete poremetiti metabolizam i vrlo brzo vratiti izgubljene kilograme. Uvodite zdrave promene postepeno. Samo tako će nove prehrambene navike postati sastavni deo vašeg života.

    Budite pozitivni

    Plaši vas da nećete ostati dosledni, pa ne vidite ni zbog čega biste uopšte počinjali? Setite se kada ste poslednji put istrajali u nečemu. Zar se niste osećali sjajno? Zamislite kako ćete se osećati dobro kad potpuno završite s vežbama, ili koliko će vam značiti kad zdrava ishrana postane redovna navika. Neka vas strah od neuspeha ne koči pre no što ste i počeli.

    Budite nežni prema sebi

    Šta ako preskočite dan ili dva? Ne optužujte sebe zbog toga. Najvažnije je da se vratite vežbama. Prestanite već jednom sa "sve ili ništa" pristupom. Sigurno će biti dana kada vam se naprosto neće vežbati, ili nećete moći da odolite nekom slatkom obroku. Ma, nije bitno, niko nije savršen. Prihvatite to jednostavno i nastavite s ostvarenjem svog cilja.

    Dozvolite sebi promenu

    Dosadila vam je barena piletina za ručak? Umesto toga naručite vegetarijansku picu. Raznolikost će održati vašu stimulaciju, i podsetiti vas da kreativne ideje postoje i u ovoj oblasti.

    Nagradite sebe

    Slika

    Kad god postignete nešto, obavezno se častite! U ovom slučaju, beležite u kalendaru svaki dan kada ste vežbali. Kada stignete do određenog dana - recimo, jedne sedmice - nagradite sebe poklonom: nova suknja, knjiga, CD, novi komad odeće, kozmetika... Šta god da odaberete, osećaćete se odlično. Zaslužili ste!

    Ne zanemarujte moć vizualizacije

    Zamislite kako ste svakoga dana sve zdraviji i zdraviji. Kad počnete da prihvatate sebe kao zdravu osobu, ni realnost vas neće izneveriti. Zapišite sve svoje ciljeve kako biste mogli da bacite pogled na njih kad god vam ponestane motivacije. Mislite pozitivno o svojim naporima i sigurno ćete postići ono čemu težite.

    izvor: http://celulit.org
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!


    WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • saci
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 21
    Pridružio se: pre 16 godine

    Re: Sve je u motivaciji

    od saci » pre 12 godine

    hvala za ovaj text...pomogao mi je :oops:
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju