Odgovori 143 postova
Šta je presudilo u odluci da smršavite?
  • Leca
    Amater
    Amater
    Postovi: 103
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Leca » pre 15 godine

    Nateralo me sve po malo. Pre svega momenat kad sam po prvi put u životu ugledala na vagi cifru od 90 kg.

    I deca koja gledaju moje devojačke slike, i muž koji tu i tamo veoma taktično pomene nešto na temu viška, i osećaj da sam počela da mrzim da idem u šoping jer obično ne mogu da uzmem ono što mi se svidja jer mi ili ne stoji dobro ili nema broja (predvidjeno samo za vitke), i osećaj da ponekad život ide mimo mene - idem ja na bazen i plažu ali mi tamo nije sasvim lepo...želim opet onaj osećaj slobode koji mi je tako prijao, kad mogu da stavim na sebe šta hoću i da odvojim koga hoću ( mislim, sad bih preskočila to odvajanje, ali volela bih da znam da mogu ako hoću :D ). Mrzim kad stojim ispred ormana i nemam šta da obučem a orman kipi...neću u kupovinu a staro ne mogu da obučem...Ne izlazi mi se na mesta gde dolaze namontirane bombe, jer se osećam ko tetka...Mrzim sebe kad vidim kako neke moje drugarice koje imaju po troje dece mogu savršeno da izgledaju ( mada ja za moje stanje ne krivim decu, trudnoće su mi bile školske). Ipak, ponosim se sobom kad ja izgledam bolje od nekih drugih mojih vršnjakinja, tako da samo mogu da zamislim kako bih se dobro osećala da se vratim na idealnu težinu ili blizu nje.
    Lepota nije sve, ali znači puno u ovom svetu. I najvažnije od svega je SAMOPOŠTOVANJE, koje dolazi sa saznanjem da ste uspeli da pobedite slabost u sebi.
  • JovanaMne
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 15 godine

    od JovanaMne » pre 15 godine

    Leco, divno receno, ja sam iz slicnih razloga odlucila da smrsam ( samo sto ja nisam udata i nemam djecu :) )
    zelim da nosim lijepu robu :D i onda cu i vise izlaziti i sve ( madaaa nije da sad malo izlazim :wink: - pobijedila sam komplexe, ali najlakse ih se rijesiti tako sto necu imati od cega da se stidim )
    :009:
  • The Nottie
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od The Nottie » pre 15 godine

    Ovo je odlicna tema, jer meni je najveci strah da ne odustanem jer mi se vec desavalo par puta.

    Inace kod mene ima brdo razloga.. samopouzdanje - 0, ne idem u skolu, nisam ni isla na malu maturu zbog kg, onda nacin na koji me svako gleda.. komentari porodice.. i NEuzivanje u zivotu.. onda odeca.. jao ODECA... jedva nalazim nesto mladalacko i lepo.. svugde mi nude neke odvratne babece stvari..i nisam izasla iz kuce 2 godine... onako da izadjem uvece, da se druzim i sve.. mrzim sebe sto sam ovo dozvolila, sto sam toliko toga propustila zato sto sam JELA.
    Ma mrzim sto izgledam toliko starije, kada sam bila u bolnici pre par meseci mene sestre zvale "gospodjo", a ja 17!!! I kao sto je Lina rekla, ovo nisam ja.. U duhu, unutra, osecam se tako drugacije, a kada se pogledam u ogledalo.. to jednostavno nisam ja.. i zbog toga mi je najteze..
    Navodno trebalo bih da imam neku "devojacku tezinu" a ja izgledam ko.. ma, jedna rec - strasno.

    Ranije sam sazaljevala sebe, ali sam shvatila da nema od toga nista. Kao sto rekoh, brdo razloga, samo se nadam da necu posustati.
    Life is like a box of chocolates - you always know that you'll get fat.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    od dudank » pre 15 godine

    OGLEDALO. Eto šta je bilo presudno - obično ogledalo!!!!!!!!!!

    Nemam ogledalo (sem onog malog zidnog u kupatilu, za češljanje i šminkanje), i kad sam počela da se gojim - ogledalo su mi bili porodica i prijatelji. Vidim na vagi da idem naviše, vidim da mi je odeća tesna i kupujem novu, ali kad pitam muža ili drugaricu: "Da li izgledam kao krava?" - oni uvek kažu: "Ne, ništa ti se ne primećuje." Što je najgore, zaista nisu ni primećivali - upravo zato što su me gledali svakog dana. I tako naguram 20 (slovima: DVADESET) kila. Jeste da mi je bilo teže da se sagnem, da se popnem uza stepenice, ali zaboga - neko kilce više, zar je to strašno? Bila sam zgodna kad je trebalo, dok sam bila mlađa; svome mužu sam lepa i ovako; šta imam da se sekiram, lepota je ionako prolazna... (Što je najgore, stvarno nisam od onih koji mnogo polažu na izgled. Sve sam to iskreno mislila.)

    A onda, u avgustu 2006, odemo posle ne znam ni ja koliko godina na more... a u hotelskoj sobi OGROMNO OGLEDALO. I još jedno OGROMNO u kupatilu. Svučem se u kupaći, pogledam kako mi stoji... na jednom ogledalu... pa na drugom... i zapitam se: "KO JE OVA DEBELA TETKA?" To nisam ja. Jednostavno više nisam ja. Ne izgledam kao ja. Čak mi se promenilo i lice!!!!!

    Tad svečano kažem sebi: "E, sad ćeš, gospođo, biti tvrdoglava kao mazga i skinućeš taj višak, pa makar crkla. Ružna ili lepa, ima opet da budeš ono što jesi!"

    Mislim da je to poenta svake težine i svake dijete... da se osećamo kao ono što jesmo. :)

    I dalje nemam veliko ogledalo (nemam slobodan zid na koji bih ga stavila), ali sam naučila da verujem vagi, a ne mužu. Da sam slušala njega, bila bih mu lepa i sad... i verovatno imala 100 kilograma. (Dodatno je pomogla i kupovina fotoaparata, mada slika ne može baš sasvim da zameni ogledalo.)

    Nottie, ako te ne mrzi, skokni do mog dnevnika ("Puževska dijeta"), pa vidi slike koje sam danas postavila - delom da se pohvalim, ali delom i da se pokudim. Predlažem ti da sama sebi napraviš jedan takav folder - uživaćeš u napretku (a sigurna sam da ćeš napredovati ;) ).
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Postovi: 151
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Lela Bacvanski » pre 15 godine

    dudank, potpuno se slazem sa tobom! ti si bila bas mrsava, pa nisi mogla drugacije sebe ni da vidis... ja nikad u zivotu nisam bila mrsavica, jednostavno sam to prihvatila, krupna sam, imam viska pa sta sad, ne mogu biti manekenka, jaka stvar, ko me se svidjam nek izvoli, kome ne nek poljubi pa ostavi... jednostavno moram zbog zdravlja i svoje psihe da se dovedem u red... ako dodjem do 67 (koliko su mi rekli da je idealno) super, a ako ne, nema veze... planiram za pocetak do 75 da idem, pa ako ne bude moglo dalje, odrzavacu to i gotovo... ja volim sebe kakva jesam, kao bucu, to sam ja, ali ne kao tenka, e to vec ne mogu da podnesem!
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 34
    Pridružio se: pre 15 godine

    od PhoeniX » pre 15 godine

    Mene je naterala chinjenica da sam se za 3 godine ugojila 20 kg... bez potrebe... i to da stagod obuchem mi ne stoji a na salsi ne mogu da mrdnem kako valja :P
    Ajde vishe taj klub 6 !!!!!
  • Zabarini
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 11
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Zabarini » pre 15 godine

    Presudilo je sto sam iskipela k'o kvasac :) sve je nekako pocelo da se preliva u kolicini koja je neprihvatljiva za mene i moju garderobu,sa velicine XS sam dosla do M....oko 5cm u obimu struka i po 3 na rukama i nogama,o podbradku da ne govorim,kao morz sam izgledala :D
    Da sam visa,to ne bi tako lose izgledalo,ali me niskoca zeza...definitivno je da se samopouzdanje gubi barem u nekom aspektu. Iskreno govoreci,nisam mu fazonu da ne izlazim i da se ne vidjam sa ljudima,koristim svaku priliku za to,ali generalno gledajuci,muka me je hvatala svaki put kada bih morala da sedim po sat vremena ispred ormana i da trazim odgovarajucu kombinaciju u koju bih mogla da upakujem taj silni kvasac. Na mene licno vreme dosta utice,zimi se jezivo nagojim,a leti se istopim,cim sam u pokretu,zelje za hranom nema,jedem cisto koliko da se odrzavam,sto bih ja rekla...takodje,konstantno sam u hodu tako da nema mesta lepljnju kilograma,vise je pozitivne energije...
    Zabarini
  • Leca
    Amater
    Amater
    Postovi: 103
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Leca » pre 15 godine

    Ali neverovatna stvar u svemu nije ogledalo, već fotografije. Neko je o tome već pisao...uglavnom, ja sam se nekako navikla na svoj odraz u ogledalu (imam jedno ogromno) ali nikad sebi u ogledalu, ovom ili bilo kojem, ne izgledam debelo kao na slikama. Uvek se neprijatno iznenadim. Čak i sad kad sam skinula desetak kila, i vidi mi se promena, na slici sebi izgledam deblje nego što to sama osećam.
  • The Nottie
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od The Nottie » pre 15 godine

    Leca napisao:Ali neverovatna stvar u svemu nije ogledalo, već fotografije. Neko je o tome već pisao...uglavnom, ja sam se nekako navikla na svoj odraz u ogledalu (imam jedno ogromno) ali nikad sebi u ogledalu, ovom ili bilo kojem, ne izgledam debelo kao na slikama. Uvek se neprijatno iznenadim. Čak i sad kad sam skinula desetak kila, i vidi mi se promena, na slici sebi izgledam deblje nego što to sama osećam.

    Upravo to.. Ja padnem u depresiju cim vidim neke moje slike :oops: :?
    Life is like a box of chocolates - you always know that you'll get fat.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    od 314pezos » pre 15 godine

    Pa onda nemoj da gledaš svoje slike, gledaj tvoj avatar i zamisli sebe takvu 8)
    Slika
    Slika
  • Anći
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Anći » pre 15 godine

    imam traume od tuširanja! treba mi prvo psihičke pripreme dok se ne skinem!!
    više mi ni široke majice ne prekrivaju salo na drobu, dobivam prištiće od prekomjernih slatkiša, sram me izlazit u klubove jer moram skinit jaketu..dolazi ljeto,more..a shopping...osim šta nemaju ništa za moju visinu(188cm) još sad nema ništa u šta bi se mogla uvuć! jedno rječju-debela san kravetina!!
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lasata » pre 15 godine

    Anci, nemoj zaboga tako o sebi... To ti ni malo nece pomoci... Radije podji sa nekom dijetom i ucini nesto za sebe... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Anći
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Anći » pre 15 godine

    lasata napisao:Anci, nemoj zaboga tako o sebi... To ti ni malo nece pomoci... Radije podji sa nekom dijetom i ucini nesto za sebe... :)

    haha..ma ne brini ti za mene..od danas sam počela s proceson mršavljenja...a izjave su realne,šta ću kad sam se uprasila!! :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    od 314pezos » pre 15 godine

    Anći napisao:..dolazi ljeto,more..a shopping...osim šta nemaju ništa za moju visinu(188cm) još sad nema ništa u šta bi se mogla uvuć! jedno rječju-debela san kravetina!!

    ne sekiraj se ... imam ja moje garderobe što mi je velika a visok sam 194 ... samo daj adresu :D
    ma šali se Giga, za damu si veoma visoka i bolje ti je da se oblačiš na muškom odeljenju 8)
    Slika
    Slika
  • Spiral
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 23
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Spiral » pre 15 godine

    O Dalmatinka, Dalmatiiiiiinkaaaa... tri ljubavi svoje imaaaa... :wink: Odakle si, Anći??

    Vidi se da si motivirana, kad te to sve tako smeta. :wink: :17:
Odgovori 143 postova

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju