Odgovori 11 postova Stranica 1 od 1
Menstruacija
  • Mish
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 30
    Pridružio se: pre 15 godine

    Menstruacija

    od Mish » pre 15 godine

    Ne znam gde bih svrstala ovu temu, pa se izvinjavam ako napravim neku gresku... Prvi put otvaram temu :)

    Imam problema sa menstruacijom. Nikada ne znam kada cu je dobiti, ciklus mi preskoci 1, cak i 2 meseca i tako vec 5 godina. Bila sam kod ginekologa isla na razna ispitivanja i preglede i sa mojim organizmom je sve u redu. Pa mi je ona preporucila da pocnem uzimati pilule za odlaganje trudnoce i da ce mi od toga menstruacija postati normalna. Ista ta doktorica je to preporucila i mojoj sestri koja je otisla kod menstruologa i rekao joj je NI SLUCAJNO. Da ginekolozi ne smeju to da propisuju! Mora se prvo ici na neke preglede, itd... Ja ih necu uzimati. Ako nema problema, jedino ta neucestalost, onda to ni ne smatram kao problem. A i stomak me nikada ne boli.

    Zanima me da li neko od vas ima problema sa menstruacijom? I kakva su vam iskustva sa tim pilulama?
    I <3 choco&coco x]
  • PLAZMICA!
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    od PLAZMICA! » pre 15 godine

    mish Ja imam jos uvek problema sa menstruacijom,vec nekoliko godina i moj ginekolog mi je rekao da je to preteranog uzimanja pilula za jutro posle kao i od moje dugogodisnje upale jajnika koju nikako da izlecim,ranice na grlicu materice.......O ,Boze mogla bih ti nabrajati beskonacno Tako je kad se mlada osoba ne cuva i ne vodi dovoljno racuna o sebi......Hormoni su se poremetili skroz i sad nikad ne znam kada cu da dobijem.Ja bih ti preporucila da uradis PAPA test ako nisi skoro i da se raspitas kod jos nekih ginekologa.Nadam se da ces uskoro resiti taj problemcic pa ce sve biti u redu.......Pisi kako napredujes....Ljubim te.... :009:
    ...Nije sramota pasti, sramota je ne dici se....
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 15 godine

    ja bih vam savetovala da izvadite preko krvi hormonski status, vadi se 3-ci dan menzisa i 21-vi dan, a zatim krenuti sa regulisanjem istih jer hormoni nisu za zezanje.ulje nocurka je prirodni preparat koji sluzi za to ,za balansiranje hormonalnog statusa,ali ipak je najbolje pitati lekara,ginekologa ili endokrinologa .sretno
  • Mish
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 30
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Mish » pre 15 godine

    Evo me opet!

    Izvinjavam se sto nisam dolazila, niko nije pisao na moju temu pa sam prestala da gledam.

    Inace, bila sam da vadim te hormonse nalaze, vise puta! I ginekolog mi je rekao da su nalazi OK i da je sve u redu sa mojim hormonima, nemam viska, manjka, itd...

    Ali kako moze biti sve u redu ako mi nije redovna menstruacija???

    Inace pocela sam piti caj od rastavica koji je mojoj sestri stabilizovao ciklus. Ne pomaze :( Evo kasni mi vec 8 dana! I prosli put je! Vec 2 dana me jako bole grudi i izlaze bubuljice tako da ocekujem da cu uskoro dobiti. A da li mogu da imam iste ove simptome, pa da prodju i ja ne dobijem menstruaciju? Da li bi se oni javljali ako zatrudnim? To mi je najveci strah... Nikada nisam imala odnose bez kondoma, ali se desilo da pukne.

    Da li postoji neki nacin da stabilizujem ciklus osim uzimanja pilula?
    I <3 choco&coco x]
  • anchi
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 19
    Pridružio se: pre 15 godine

    od anchi » pre 15 godine

    Mish, koliko imash godina?
  • The Nottie
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od The Nottie » pre 15 godine

    Jao i mene ovo zabrinjava. Prvi put sam je dobila pocetkom ove godine, znaci sa 16 god. Ali imala sam je redovno samo 3 puta, poslednji put je trebalo da bude pre mesec dana i nisam je dobila od tada uopste. :? Nikad nisam bila kod ginekologa jer nisam imala seksualne odnose, tako da ne znam sta bih mogla da radim u vezi ovoga.. :010:
    Life is like a box of chocolates - you always know that you'll get fat.
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 15 godine

    Mishu, ne znam sta da ti kazem, mozda nije lose pratiti ovulaciju, da li je imas redovno, ici na folikumetriju, da ti ih meri i prati, a nije lose da pijes ulje nocurka, nije homronsko, nije hemija, prirodno za balansiranje hormona. ne treba recept
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Postovi: 151
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Lela Bacvanski » pre 15 godine

    boli me stomaaaaak Slika
    morala sam negde da se požalim... :005:
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Menstruacija

    od IVANA002 » pre 13 godine

    Ja nikada nisam imala redovne menstruacije. Prvi put sam dobila sa 13 godina, i onda nisam imala 3 meseca, pa mi je trajala 9 dana. Onda sam par meseci dobijala onako svakog meseca sa trajanjem od 5 do 10 dana. A onda je došlo do toga da je jedna trajala 21 dan! Zvuči neverovatno, ali tako je bilo, doduše ne sa jakim krvarenjem kao inače. Prvo sam išla u ambulantu kod ginekologa, ona mi je dala neke kapi što sužavaju krvne sudove. I to mi je pomoglo prvi put. Međutim već sledeći put je opet trajala 10 dana i nisu pomogle. Te godine sam i zadnji put bila na moru, a okupala sam se samo prvog dana :( Onda su mi prepisali neke vitamine da pijem, onda su me poslali kod nutricioniste. Kažu da mogu biti neredovne i od povećane kilaže (a tada sam imala mnogo manje kila nego sad). Malo sam bila smršala, zauvek sam izbacila grickalice, ali nije mnogo pomoglo. Onda sam bila na hormonskoh terapiji. Dok sam ih pila, dolazila je redovno, međutim čim prestanem opet haos. Tada sam se dodatno i ugojila, ali nisam sigurna da li to ima veze sa tim hormonskim tabletama. Jednom su mi našli cistu na jajniku i rekli mi da može biti i od nerviranja, onda me slali kod psihologa... I eto taj problem nisam nikada u potpunosti rešila. Neki su mi rekli da će se rešiti 5 god od prve mens, ali nisu. Ginekolog mi je rekla da se javim jedino ako kasni više od 3 meseca ili ako je duža od 7 dana. Tako da sam dobijala nekad jednom mesečno, nekad jednom u 2 meseca, ali bar nisam više imala duže 7 dana. Na kraju sam prihvatila da prosto nekim devojkama, kao meni, nisu redovne i to je to. Sada pijem kontraceptivne pilule i stižu mi redovno, ali ne znam da li postoji neko drugo rešenje za to. Žao mi je što ne mogu da ti pomognem, Mish, ali mi je lakše što sam podelila ovu višegodišnju muku sa vama.

    The Nottie napisao:Jao i mene ovo zabrinjava. Prvi put sam je dobila pocetkom ove godine, znaci sa 16 god. Ali imala sam je redovno samo 3 puta, poslednji put je trebalo da bude pre mesec dana i nisam je dobila od tada uopste. :? Nikad nisam bila kod ginekologa jer nisam imala seksualne odnose, tako da ne znam sta bih mogla da radim u vezi ovoga.. :010:


    Možeš ići kod ginekologa iako nisi imala odnose. Samo što ti onda ne rade klasičan pregled već samo ultrazvuk. Ali možda nije loše da sačekaš, jer moguće da će se sve to i samo dovesti u red. Inače u Beogradu, na Institutu za majku i dete postoji dečiji ginekolog.
  • sanjci
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 13
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Menstruacija

    od sanjci » pre 11 godine

    dugo niko nije pisao na ovoj temi pa cu ja
    naime ne znam da li ste upoznati
    ali menstruacija je blisko povezanasa kligoramima
    kao i njeno regulisanje
    mora postojati odredjena kilaza ispod 45 gubi se
    a i iznad 100 zna se desti da se izgubi

    svaki ciklus nije isti takodje
    nekome je 21 dan nekome 20 a nekome po 35, 40 dana
    zavisi od organizma do organizma
    manjak ili visak hormona imaju za posledicu nedostatak menstruacije
    a pri dobitku veoma obilne menstruacije

    moj savet
    nekog o je prosao sve te probleme je
    1. regulacija tezine
    2.vezba
    3, ako bas niste dugo imali kontracepcijske tablete najbolje na biljnoj bazi
    :skakutalo:
    Slika
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater
    Postovi: 191
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Menstruacija

    od Alisa_GG » pre 10 godine

    Moja menstruacija je drasticno neredovna sad od kako sam se ugojila na 62 dana na 40 pa na 30 i opet 40 i tako stalno traju mi isto ko i pre 3 do 4 dana , al me jako nervira sto je ne redovna... a od gojaznosti sam sad dobila i mikropolicisticne jajnike tako da i to je posledica ove gojaznosti koja me muci i to je jedan od glavnih motiva ove dijete koju drzim :placljivko:
Odgovori 11 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju