od novosadjanin37 » pre 13 godine
Pozdrav svima!
Imam nekih problema sa varenjem pa sam naisao na ovaj forum gde vidim da ima ljudi sa jako slicnim
problemima kao sto su moji.
Počelo je da mi se dešava pre par godina postepeno.
Imam 37 god. 187cm visine, 113kg. Da napomenem da sam u prethodnih nekoliko godina šetao sa težinom
od 105 kg do 117 kg.
Sve je krenulo sa kiselinom u želucu pre nekoliko godina. Počeo sam da koristim antacide.
S vremena na vreme sam ostavljao antacide na kratko vreme, ali sam im se onda vracao.
Probao sam da shvatim sta mi to najvise smeta u ishrani.
Naravno to su bili luk, mahunarke, agrumi i tako dalje.
Ishrana mi se sastojala dosta od przene hrane i secera (mada nije tako strasno koliko zvuci)
Cesto je to bila piletina, supa, kolaci, cokolade.
U poslednje vreme pokusavam da promenim i smanjim secer. Trudim se da izbacim sve sto mi smeta, ali gubim ideje,
a problemi se ne smanjuju.
Pre recimo dve godine sam imao jednu epizodu koja je sve nekako izvukla na videlo.
Rucao sam i pojeo sam prvi mladi luk te godine i to nekoliko malih strukova sa sve liscem. Nakon toga
sam se naduvao bukvalno kao balon i pocelo je srce da mi radi nepravilno i to ceo taj dan.
Nakon nekoliko dana/meseci sve se vratilo na staro.
Trenutno uzimam ranisan ujutro kako ne bih imao kiselinu. Kad zaboravim da uzmem obicno pocne da mi gori stomak
od kiseline. Pun sam gasova. Pokusao sam sa espumisanom, ali sa slabim uspehom.
Takodje imam problema sa dubokim udahom. Tesko mogu da ga postignem. Osetim uvek neku branu koja mi ne da da
udahnem do kraja. Osecam kao da mi je dijafragma pod pritiskom.
Imam problema sa spavanjem. Cesto mi je stomak napet i srce mi cesto radi ubrzano. Cesto se probudim nocu i moram
da prosetam. Onda mi se cuju creva na onom mestu gde si rekao da je onaj zavijutak na debelom crevu i posle nekoliko minuta
ili pola sata kao da osetim neko olaksanje.
Imao sam s vremena na vreme posle jela nepravilan rad srca koji bi posle nekoliko sekundi sam od sebe
prolazio.Takodje, nakon jela ukoliko legnem osetim kako mi srce ubrzava.Kada ustanem brzina se malo smanji, ali je i dalje ubrzano.
Ujutro kad se probudim cesto mi je stomak napet, a srce radi ubrzano. Onda imam osecaj kao da mi creva pritiskaju
dijafragmu, srce i pluca i odmah ujutro nema sanse da dublje udahnem. Onda moram nekoliko minuta da sve dublje i dublje
disem kao da isterujem creva iz pluca. Takodje imam utsak da kada ustanem da stomak krene da mi radi. Osetim krcanje creva
na zavijutku i to cesto traje po nekoliko minuta, sati.
Primetio sam da kada sam aktivan (setnja) onda mi sve malo bolje funkcionise.
Takodje osecam u poslednje vreme nesigurnost na nogama (kao neku blagu vrtoglavicu)
Probao sam da opipam kucanje u pupku, ali ga nema.
Vadio sam krv na helikobakteriju i nalaz je negativan.
Posao mi je sedeci, a ja sam po prirodi nervozna osoba.
Cak sam i probao da izbacim svako jelo posle 7 uvece, ali ipak sam imao onih nocnih problema i dalje.
Imate li nekih ideja ili neku preporuku sta da radim.
Hvala unapred.