Vasa iskustva i saveti !!!
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Bore posle dijete

    Skoro da i ne postoji žena koja bar nekada nije držala dijetu, neke iz estetskih, druge iz zdravstvenih razloga. Uklanjanje viška kilograma ima dobre posledice po zdravlje i lep izgled žene, ali dijete, čak i kada se sprovedu po svim pravilima, umeju da ostave negativne posledice, kao što su bore.

    Kako to dijeta dovodi do nastanka bora? Kao jedno, u toku dijete se ne gube samo masne naslage već i tečnost, a to dovodi do opuštanja kože. Pored toga, ako se radi o većem gubitku težine, zadatak kože postane da pokriva manju količinu tela nego ranije, pa tako nastane "višak kože". Ukoliko je dijeta siromašna belančevinama, ni to ne pomaže zategnutom izgledu kože. Sve to zajedno dovodi do nastanka bora, često na licu i vratu, a nekad i na drugim delovima tela (opuštena koža na stomaku, recimo).

    U redu, tako nastaju bore - a da li je moguće sprečiti njihov nastanak tokom dijete ili ih barem ublažiti? Moguće je. Pre svega, u toku dijete je neophodno unositi tri litra tečnosti dnevno (ne mora obavezno voda, mogu i čajevi i supe; bitno je da je tečnost negazirana i ne mnogo zaslađena). Potrudite se da u vašoj ishrani i dok traje dijeta bude dovoljno proteina, a pomoći će i vitaminski preparati, naročito vitamini B grupe, kao i vitamini A, C i E (dobro bi bilo da se prethodno konsultujete s nutricionistom kako ne biste uneli prevelike količine vitamina, jer i to dovodi do negativnih posledica).

    Pored nege iznutra, neophodna je i nega spolja. Masaže pomažu, kako masaže lica i vrata tako i masaže tela. Neophodno je i svakodnevno koristiti preparate za negu kože na bazi elastina i kolagena - najbolje je umasirati ih u kožu. Uz dijetu je najbolje sprovesti i neki program fizičkih vežbi (ukoliko imate zdravstvenih problema, posavetujte se s lekarom koje bi vam vežbe odgovarale), jer će, pored toga što će dijeta tako biti efikasnija, i koža uz pomoć tih vežbi ostati zategnuta.


    izvor
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    Re: Suve i ispucale usne

    od jedna mala » pre 16 godine

    lilit napisao:Ako imate problem sa suvim i ispucalim usnama, potrebno je da na njih nanesete sloj meda. Slatka masa mora najmanje jedan sat da odstoji da bi se fina struktura koze oporavila i postala meka i glatka.
    Preporucljivo je da pred spavanje nanesete med.

    Ostatak, ujutro mozete da polizete....



    ovo sam pokusala al tesko da taj med na usnama odstoji sat vremena :020:
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Vanilla napisao:Za Lilit ( i sve druge) : Sto se tice primene kafe kao sredstvo u borbi protiv celulita, vrlo je jednostavno. Navlazis kozu i dobro je istrljas crnom kafom. Na pola procesa poprskas telo sa jos malo vode i to je to. To sam procitala negde pre nekih mesec dana, verujem da mozes naci ako malo "proguglas". Iskustva ostalih korisnica su takodje pozitivna. U svakom slucaju, ne moze da skodi, a da funkcionise kao piling uopsteno, da.



    Procitala sam iskustva mnogih zena i njihov recept glasi : skuvati crnu kafu, popiti tecnost ili prosuti, a delove tela sa celulitom tretirati talogom od kafe 10-ak minuta, ali je veliki problem sto taj talog moze zapusiti odvode, jer se to obicno radi u kadi, a i kada pozuti, pa se mora non-stop prati, a rezultati i nisu nesto sjajni, bar po njihovom iskustvu, jedino koza postaje glatka.

    Pa sad, ko voli nek izvoli :AA08: .
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    Što se tiče tretmana kafom tj. kofeinom na ovaj način:

    1. Kuvanjem kafe sav kofein završi u vodici koju popijete.

    2. Talog od kafe služi samo kao piling, a za isto može da posluži i krupna so, žuti šećer, osušena i samlevena kora limuna, narandže i grejpfruta (osušite kore na radijatoru ili drugom grejnom telu, a uz to i lepo osvežava prostoriju - a i voćne kiseline su tu), koji vam neće upropastiti kupatilo.

    3. U preparatima sa kofeinom se koriste veće koncentracije kofeina da bi bio delotvoran i ti preparati sadrže "nosače" bez kojih koža neće upiti kofein.

    :009:
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Pa ovako koliko sam pretrcala preko komentara.
    Slozila bih se za pakovanje za kosu maslinovim uljem i zumancetom ja drzim 20 minuta
    Tretman sa kafom za celulit sam probala ali nisam sigurna za rezultate,preferiram termoaktivne kremice ispod vrucih pantalona,iako su neprijatnog mirisa 8)
    Vazelin pakovnja za ruke,nanesete dosta vazelina,umotate ruke u npr najlon kuhinjski pa cak i foliju kako bi zadrzalo temeraturu i ostvite pola sata..ruke ce vam biti kao kod bebe.
    Med je super za usne,ja ga koristim cesto.
    Kesice od zelenog caja su super za podocnjake,izvadite kesice,i stavite ih na oci,primeticete razliku
    Meni ponekad prijaju i oblozi od mleka,gazu natopljenu mlekom hladnim prislonim na lice i opustim se...fenomenalno osvezava zaista
    (seticu se jos) :009:
  • Katrin
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Katrin » pre 15 godine

    Pre sam našla na netu da owaj trik sa kafom koristi i Naomi Campbell.

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju