Omjeri masnoća i vode u tijelu putem digitalne vage ...
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 95
    Pridružio se: pre 12 godine

    Omjeri masnoća i vode u tijelu putem digitalne vage ...

    od Tomislaw » pre 12 godine

    U današnjim vremenima, javlja se ozbiljan problem debljine koji polako pogađa sve više i više ljudi. Debljina je zdravstveni problem koji može prouzročiti niz bolesti kao što su povišen krvni tlak, šećerna bolest, srčane bolesti, neke vrste raka, osteoartritis i dr. Naravno, postoje i drugi simptomi koji mogu prouzročiti debljinu.

    Za sve vas koji posjedujete digitalnu vagu koja pokazuje omjere masnoća i vode u vašem tijelu, ali i za vas koji se općenito interesirate za ovo područje - mjerenje % masti je učinkovit način kako biste utvrdili u kojem se stanju nalazi vaše tijelo.

    Iz tih razloga, predočit ću vam referentnu tablicu gdje možete lako protumačiti u kojoj se skupini nalazite i u okviru svoje starosne grupe. Ovo što ćete vidjeti su dvije referentne tablice na HRVATSKOM i SRPSKOM jeziku pa kako vam je lakše za pregled. Isti podaci, ali različiti jezici.

    Kada god stanete na digitalnu vagu te vam ona pokazuje uz kilograme i omjere masnoća i vode - preporučljivo je jednom tjedno zapisivati rezultate masnoća i vode u tijelu kako biste mogli reagirati i učiniti sve kako bi se vaše tijelo dobro osjećalo. Uz to je potrebno i tumačiti dobivene rezultate pri čemu ću vam pomoći.

    TUMAČENJE dobivenih rezultata % masnoća i vode putem digitalne vage:

    - voda u tijelu je pokazatelj vašeg zdravlja
    - ako je vaša tjelesna težina jednaka i ako se povećala voda u tijelu - to je DOBRO za vaše tijelo
    - ako se pak voda u tijelu smanjuje, to je znak kako se vaša mišićna masa smanjuje, a masnoće se povećavaju
    - ako se smanjuje postotak, to može značiti da je došlo do neuravnoteženosti vode u tijelu i na potencijalne bolesti čija je značajka izlučivanje vode

    Tablica, između ostaloga, sadržava i podatke za osobe koje se bave fizičkom aktivnosti te se možete orijentirati prema ovim podacima ukoliko vaša digitalna vaga podržava atletski način.

    Upozorenje: ovo su samo referentni podaci dobiveni uzorkom.

    Kliknite na slike za uvećani pregled ovisno na kojem jeziku želite:

    Referentna tablica - HRVATSKI jezik:

    Slika

    Referentna tablica - SRPSKI jezik:

    Slika

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: zabzab i 12 gostiju