Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1
Gledanje u sunce - Sungazing
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 16 godine

    Gledanje u sunce - Sungazing

    od lasata » pre 14 godine

    Ovaj tekst je ostavila u svom dnevniku clanica pod nickom Adenium pa sam ga prebacila ovde da bi bio pristupacniji svima koji su zainteresovani... :)

    Izvor: http://www.galaksija.info/forum/

    Gledanje u sunce (Sungazing) je nešto što se izvodi samo jednom u životu obično u periodu od 9 meseci. Možete podeliti izvođenje na tri faze. Od 0-3 meseca, od 3-6 meseca i od 6-9 meseci. Morate hodati bosonogi 45 minuta do kraja svog života. Hrana čini da nanosimo maksimum bola drugima i da eksploatišemo druge. Veština iziskuje gledanje u izlazak ili zalazak sunca jednom dnevno samo tokom sigurnih sati. Nikakva šteta se neće desiti vašim očima tokom jutarnjih i večernjih sigurnih sati. Sigurni sati su bilo koje vreme unutar jednog sata posle izlaska sunca ili pre zalaska sunca. Naučno je dokazano da tokom ovog vremena, čovek zasticen od izložensti UV i IR zraka, što je štetno vašim očima. Da bi odredili vreme izlaska ili zalaska sunca, možete pratiti lokalne novine, koje takođe govore da je u ovo vreme UV index=0. Oba vremena su dobra za izvođenje - zavise samo od individualne povoljnosti. Gledanje u sunce takođe ima dodatne prednosti dobijanja vitamina A i D tokom jednosatnog sigurnog perioda. Vitamin A je neophodan za zdravlje vašeg oka, jedini vitamin koji je oku potreban. Ako gledate u sunce, to će vam pomoći da imate bolji vid bez naočara.
    Za one koje ne mogu početno da gledaju u sunce tokom sigurnih perioda, sunčanje (sunbathing) je efektivan metod za primanje sunčeve energije manjom brzinom dok ne budu spremni za gledanje u sunce. Najbolje vreme za sunčanje je kada je Uv index niži od 2 ili još manje. To se obično dešava u okviru 2 sata posle izlaska sunca ili pre zalaska. Sunčanje tokom dana treba da se izbegava, sem tokom zimskih meseci, kada UV index obično ostaje na 2 sve vreme što je sigurno za sunčanje. Takođe ne koristite kremu za sunčanje. Kada vam se telo zagreje vi se znojite a znoj je otpadni produkt i mora da izađe iz tela. Kada ste premazani losionima i kremema - one se degenerisu i hemikalije vam ulaze u telo.
    0-3 meseca

    Prvi dan, tokom sigurnih sati, gledajte maksimum 10 sekundi. Drugog dana gledajte 20 sekundi u izlazak sunca dodajući 10 sekundi svakog sledećeg dana. Tako da ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u sunce gledati u sunce 100 sekundi tj., 1 minut i 40 sekundi. Stojte na goloj zemlji golih stopala sto je voma bitno i ne sme se zaboraviti. Oči mogu da tepnu. Nepomičnost očiju nije potrebna. Nemojte nositi kontaktna sočiva ili naočare dok gledate u sunce.





    Zašto ne biste gledali u sunce umesto u TV? Intenzitet TV-a je mnogo veći nego izlazak ili zalazak sunca. Ako možete da gledate TV na malim rastojanjima dugo vremena, možete lako gledati u izlazak ili zalazak sunca bezbedno. Morate verovati da sunčevi zraci ili svetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i neče vam naneti štetu. To će vam dati ranije, brže i bolje rezultate. Čak i bez komponente ubeđenja dobićete rezultate pod uslovom da pratite pravilno izvođenje, međutim, trebaće vam više vremena. Sa druge strane, ne trebate se uzdržavati svojih normalnih dnevnih aktivnosti. Nema ograničenja. Možete uživati u hrani dok primenjujete vežbu. Glad će vremenom sama nestati.

    Uzmite u obzir gledanje sa istog mesta u isto vreme svakodnevno. Praćenje određenih šema ima svoje prednosti. Ako se molite, možete koristiti bilo koju molitvu po vašem izboru. Nijedna nije preporučena niti je potrebna. Kao predostrožnost neka vam oči pregleda lekar. Takodje trebali bi periodično da idete na kontrole. Dodatno, možete kupiti foto sunčeve kartice (photo sun-cards) da proveravate UV i IR zračenje. Ako vam se zagreju obrazi onda prestanite sa gledanjem. Koristite zdrav razum.

    Kada dostignete tri meseca, gledali ste u sunce 15 minuta odjednom. Ako možete gledati TV 3 sata, sigurno možete gledati i u sunce toliko dugo. Šta se dešava kada dođete do 15 minuta? Sunčeva energija ili sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko pune predeo hipotalamusa, što je put iza mrežnjače koji vodi do mozga. Jedan od softver programa svojstven u mozgu će početi da radi i mi ćemo početi da primećujemo promene jer nećemo imati mentalnu napetost i brige. Pored toga, imaćemo samopouzdanje da se suočimo sa životnim problemima što znači razvijanje pozitivnog umnog stava umesto negativnog. Postaćemo hrabri jer su naše psihoze nestale a nestaće i sve bolesti uma. Ovo je prva faza metoda i traje oko 3 meseca.

    Ljudi imaju dobre i loše osobine, koje su dve strane istog novčića. U odsutnosti sunčeve svetlosti mi razvijamo loše osobine. Kada sunčeva svetlost uđe u mozak, dobre osobine se probude zamenjujući loše. Na kraju, čak i spiritualno nepoznavanje nestaje. Nekada se zbunite od onoga što čujete ili čitate. Dobijate kontradiktorne informacije npr. creno vino je dobro za vas a alkohol je loš za vas. Zavedeni ste životnim problemima i mrzite donošenje odluka. Ali nakon 3 meseca gledanja u sunce, razvijate osećaj samopouzdanja i znate odgovore za sebe duhovno. Razvijate moći koje su već sastavni deo vas. Loše navike nestaju, bes, pohlepa, ljubomora vas napuštaju. Postajete ljubazno stvorenje. Svima se dopadate. Nećete pogrešiti. Ako ste pozitivni ili hrabri (neustrašivi), nećete nikome naškoditi. Postaćete saosaćajna osoba. Pozitivan prilaz stvara rešenja problema u društvu. Za 3.5 meseci sve se menja.

    Pored toga, mentalna depresija nestaje. Psihijatri primećuju da je tuga uzrokovana nedostatkom svetlosti. Sa korišćenjem gledanja u sunce nećete biti depresivni nikada u životu. Postićićete savršen balans uma. Strah od smrti će nestati. Stanje uma je takvo da ćete srdačno dočekati smrt. Ono što će se desiti, bićete u stanju da dopustite da se desi. Neće biti briga. Svako ima neku vrstu mentalne poremećenosti, što je najveći ljudski problem, koji može biti otklonjen pravilnim korišćenjem sunčeve svetlosti.





    3-6 meseca

    Takodje nastavljate sa gledanjem u sunce I dodajete po deset skundi svaki dan.
    Sledeće, fizičke bolesti će početi da se zalečuju. 70 do 80 % energije sintetizovane iz hrane uzima mozak i koriti je za napetost i brige. Sa manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate sa gledanjem u sunce i kako se vaša napetost smanjuje potreba za unošenje hrane će se smanjiti.

    Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti jer će do tada sve boje sunca stići do mozga kroz oči. Mozak reguliše protok boja namenjenih pojedinim organima. Si unutrašnji organi dobijaju ogromne zalihe potrebnih boja. Vitalni organi su zavisni o neke sunčeve boje. Bubrezi crvena, srce žuta, jetra zelena i td. Boje stižu do organa. Na ovaj način funkcionišu terapije bojama-Reiki i Pranic lečenje. Ima mnogo dotupnih informacija o lečenju bojama. Ovo je proces oslobađanja od fizičkih oboljenja u periodu od 6 meseci. Posle 3-4 meseca možete postati izlečeni od vaših fizičkih oboljenja autosugestijom, a to je vizualizovanje izlečenja vaših oboljenja dok gledate u sunce. Naučni metodi kao što su solarijumi, kristali, prirodno kamenje, drago kamenje, svi koriste sunčevu energiju, koja je smeštena u ovom prirodnom kamenju. Možete držati prirodno obojeno kamenje u vodi za piće kako bi jož više ubrzali lečenje.

    U solarijumima obično postoji platforma na visino od (100 feet) gde je svaka od 7 staklenih pregrada napravljena za svaku VIBGYOR boju. Platforma se okreće oko sunca celog dana i prema prirodi oboljenja, pacijent se stavlja u određenu boju za lečenje. Slično tome, staklene flaše u boji sa vodom za piće drže se na suncu 8 sati. Voda se solarizuje i razvija medicinsku vrednost i koristi se za lečenje različitih bolesti.

    Fotosintezi, koju mi pogrešno tumačimo, nije uopšte potreban hlorofil. Samo carstvu biljaka je potreban hlorofil. Ljudsko telo može da je obavlja sa drugim posrednikom. Fotosinteza pretvara sunčevu energiju u oblik korisne energije.

    Oči primaju čitav spektar sunčevog svetla, koje se prenosi različitim delovima mozga prema potrebi. Kao rezultat, izlečeni ste od svih bolesti. Treći posrednik je izbegnut. Kako nastavljate da gledate u sunce, energija se više ne koristi za mentalne probleme ili fizičke bolesti; na taj način nivo skladištenja u telu se povećava. Vi ste svoj gospodar za 6 meseci.

    6-9 meseca

    U šestom mesecu ćete početi da dobijate originalnu formu mikro hrane, a to je naše sunce. Dodatno, time se može izbeći otrovni otpad koji uzimate u svoje telo dok jedete regularnu hranu.

    7.5 meseci i 35 minuta gledanja u sunce je vreme kada glad počinje da se smanjuje opipljivo. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Niko ne treba da jede više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tela, što je neophodno za njegovo postojanje. Hrana nije neophodnost za funkcionisanje tela, koje je sporedni proizvod sunčeve energije. Ako nema sunčeve svetlosti, hrana neće rasti.

    Zbog toga, dok konzumirate regularan oblik hrane, glad počinje da polako isčezava. Do osmog meseca, glad bi trebala skoro da skroz nestane. Za nekoga ko nema poverenje, taj period može da bude 9 meseci i 44 minuta. Posle tog vremena, glad skroz nestaje. Svi mehanizmi povezani sa glađu kao što su aroma, želje, muka takođe nestaju. Šta više, energetski nivoi su na višem nivou. Postoji mišljenje (posle ovog iskustva) da je mozak veoma aktiviran sa sunčevom energijom.

    Posle 9 meseci

    Posle 9 meseci ili kada stignete do 44 minuta, trebate da prestanete sa gledanjem u sunce jer solarna nauka zabranjuje dalje gledanje u sunce radi očiju. Telo će se isprazniti kada prestanete da gledate u sunce, i trebaće mu da se ponovo napuni. Sada morate da počnete da hodate bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tokom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanje, ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu, međutim preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrejana i sučeva svetlost vam pada na telo. Kada hodate bosonogi, važna žlezda u centru mozga koja se naziva pinelana žlezda ili treće oko se aktivira. Palac na nozi predstavlja ovu žlezdu. Pre 25 godina smatrala se za beskorisnu žlezdu. Sada je postala važna žlezda za izučavanje, i do sada je objavljeno oko 18 000 studija na tu temu. Uvek je bila poznata kao Sedište duše. Pinelana žlezda ima optičke nervene završetke. Ostala 4 prsta na nogama takođe predstavljaju žlezde - sluznu, hipotalamus, talamus i (amygdala). Amygdala zadnje 2 godine dobija na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgro sunca ili kosmičke energije i igra vežnu ulogu u fotosintezi kroz sunčevu svetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša telesna težina stimuliše svih 5 žlezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom toplotom/energijom i i sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve cakre stvaraju magnetno polje i telo/mozak se ponovo puni energijom sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta tokom godinu dana i hrana će i dalje biti dalje od vas. Posle jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni možete prestati sa hodanjem. Nekoliko minuta sunčeve nergije koja na vas pada jednom u 3-4 dana će biti dovoljno od tada pa nadalje.

    Ali ako želite da vas imunološki sistem ojača, onda nastavite sa hodenjem. Takođe ako želite da povećate memoriju ili inteligenciju, nastavite sa bosonogim hodanjem. Kako povećavate sunčevu toplotu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultovati većom aktivnošću pinealne žlezde. Pinealna žlezda ima neke psihičke i navigacione funkcije. Navigacione znači da neko može da leti kao ptica. Možete razviti psihičke veštine ili telepatiju, i postići da vam telo bude na više mesta istovremeno. Nauka je uvažila ljudske psihičke funkcije i medicinski eksperimenti se obavljaju da bi se to potvrdilo. Različite delovi tela i njihovi organi se prečišćavaju jednom kada prestanete da jedete zbog detoksikacije. Različiti unutrašnji organi igraju različite mehaničke delove za svrhe vremenskog putovanja i leta. Postoji još jedna korisna vrednost (sem unošenja hrane) za unutrapnje organe. Ove žlezde imaju mnogo funkcija i mogu da funkcionišu na optimalnom nivou kroz sunčevu energiju. Ako ste srećni da aktivirate mozak optimalno sigurno ćete dostici prosvetljenje. Možete da čitate prošlost, sadašnjost i budućnost. Ovaj metod može biti sigurno korišćen za kontrolisanje gojaznosti. Skoro svi problemi se rešavaju.

    Istorijski, mnogo ljudi je ostalo bez hrane. Navodno 1922, Imperial Medical College u Londonu objavio je da su solarni zraci bili idelana hrana za ljude. Međutim, niko nije spomenuo koja je njihova tehnika bila. Iako je Jogananda u svojoj knjizi "Autobiografija jogija" intervjuisao mnogo svetaca i mističara da otkrije tajne njihovog nedostatka jedenja hrane. Čest odgovor je bio da je sunčeva energija ušla kroz tajna vrata i stigla do srži (moždine) u mozgu. Nisu otkrili svoju tajnu. Ovo znanje je bilo izgubljeno prosečnim ljudima tokom vremena.
    [/quote]


    POSTUPAK SUNGAZINGA:


    - PRONAĐITE UGODNO MJESTO GJDE MOŽETE LIJEPO VIJDETI IZLAZAK ILI ZALAZAK SUNCA, STANITE BOSI (AKO JE MOGUĆE) I OPUŠTENO GLEDAJTE U SUNCE GOLIM OČIMA BEZ NAOČALA ILI LEĆA!!!

    - NAKON GLEDANJA DRŽITE ZATVORENE OČI JEDNO VRIJEME SVE DOKAD VIDITE ONE UNUTRAŠNJE SLIKE, IMIDŽE, BOJE...

    - SIGURNI SUNGAZING RADITI 10 SEKUNDI NA DAN I POVEĆAVATI SVAKI DAN SAMO PO 10 SEKUNDI !!!

    - OBAVEZNO RADITI U SIGURNE SATE!!!

    - SIGURNI SATI SU UNUTAR PRVOG SATA OD IZLASKA SUNCA I ZADNJI SAT SUNČEVOG ZALASKA!!!

    - U ZIMSKOM PERODU MOZE SE RADITI BILO KOJI DIO DANA KADA JE UV ISPOD 2 i KADA JE SUNCE UGODNO ZA OČI!!!

    - MOŽETE TREPTATI, KRUZŽITI OČIMA "OKO" SUNCA, STAVITI RUKE IZNAD OČIJU...

    - POZELJNO JE DAVATI POZITIVNE AFIRMACIJE, MOLITVE, MEDITACIJE IAKO NIJE UVIJET O VAMA OVISI...

    - OBAVEZNO ZATVORITE OČI NAKON GLEDANJA DOK JOŠ VIDITE BOJE i SLIKE

    - UVIJEK RADITI BOS KAD JE TO MOGUĆE

    - RADITI BEZ NAOCALA ili KONTAKTNIH LEĆA
    - MORA BITI GOLA (NEPOKRIVENA GLAVA)

    - PRAVA I ISPRAVLJENA KIČMA PO MOGUĆNOSTI

    - NAJBOLJE JE STAJATI OVIM REDOM NA:
    1. GOLOJ ZEMLJI BEZ TRAVE
    2. PIJESKU
    3. DRVETU
    4. KAMENU (Moze i asfalt, ali da nije hladan)

    - IZBJEGAVATI GDJE JE MOKRO I VLAŽNO!!!!

    - MOŽETE RADITI SIGURNI SUNGAZING IZ VAŠE SOBE ALI SA OTVORENIM PROZOROM

    Radite sigurni sungazing, jačajte vase tijelo i imunitet, imajte dug i zdrav život i naravno preporučite svima koji su vam dragi i do kojih vam je stalo ovu predivnu praksu!

    više:http://www.solarni.korisnik.com/
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • slavicaj
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Gledanje u sunce - Sungazing

    od slavicaj » pre 11 godine

    Stigla sam na 30 min i 30 sek. Toplo preporučujem svima, doživljaj je fenomonelan, kao da se svaki dan kupate u sunčevoj svetlosti. A i glad se drastično smanjila tako da kilogrami polako idu na dole...Tople preporuke
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin
    Postovi: 611
    Pridružio se: pre 16 godine
    Gender:

    Re: Gledanje u sunce - Sungazing

    od Moderator » pre 11 godine

    Bravo Slavice!!! :zelenko:
Odgovori 3 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju