Odgovori 5 postova Stranica 1 od 1
10 najvećih potiskivača gladi
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 757
    Pridružio se: pre 14 godine

    10 najvećih potiskivača gladi

    od Misha79 » pre 14 godine

    1. Jabuke -Čuli ste već - ''Jedna jabuka na dan i doktor nije potreban'' - i ne samo to- jedna veća jabuka snabdeva vas približno sa 5gr. vlakana, što vam može napuniti stomak na duži period. Sem toga, šećer u jabukama ne utiče na podizanje šećera u krvi, kao ugljeni hidrati iz brašna, pa se smanjuje i rizik od naglog pada šećera.

    2.Laneno seme -postaje sve popularniji način za snabdevanje esencijalnim masnim kiselinama, a takođe i dodaje dobru dozu vlakana vašoj ishrani. Pospite ovim malim potiskivačima gladi vaš jogurt ili mladi sir i obezbedićete svom telu masti koje se sporo vare da se slažu sa proteinima koji su već veoma zasitni.

    3. Kofein -je već svakodnevni deo većine naših života, ali još uvek dosta nas ne zna potiskivačka svojstva koja kofein ima. Ovaj stimulant je najčuveniji po svom energetskom efektu, sa svojom mogućnosti da nas održi budnim tokom prepodnevnog sastanka. Uzimanjem umerenih doza kofeina, kako centralni dnevni sistem biva stimulisan, osetićete i smanjivanje apetita.

    4.Voda-Biti dovoljno hidriran je još jedna bitna stvar koju morate uraditi ako želite da predupredite glad. Ne samo što često zamenimo osećaj gladi i žeđi, nego i kad smo žedni podložni smo osećaju umora,što pripisujemo nedostatku hrane.
    Ako ste zaista umorni i pospani znajte da će vaš mozak oslobađati hormon koji govori organizmu da ste gladni, a u stvari niste.

    5.Hudija-je suplement za koji dosta ljudi veruje da im pomaže pri obuzdavanju gladi. Hudija je poreklom iz Afrike i primarno je korišćena od strane lovaca koji su išli na lovačke ekspedicije, kako bi im smanjila glad i tako produžila put. Znajte da je potrebno nekoliko dana da bi počela da deluje,zato sačekajte neko vreme pre nego što je procenite.

    6.Pileća i povrtna supa-Započinjanje obroka supom je još jedan način za smanjivanje apetita. Topla tečnost generalno brže utoljava glad i obzirom da ima tako malo kalorija po porciji, možete pojesti dobru količinu i napuniti stomak. Pileća i povrtna supa su vaš najbolji ulog - mala količina proteina u piletini na duže će vam utoliti glad dok će povrće i tečnost trenutno da vas zasite.

    7.Vasabi-konzumiranje ljute hrane takođe pomaže u potiskivanju apetita, tako da sledeći put kada jedete suši ili ribu probajte da dodate malo vasabija kako biste ukrotili bolje svoj apetit. Osim što potiskuje glad, vasabi je poznat po pomoći u zaštiti protiv raka i po svojim protivupalnim efektima.

    8.Ovsene pahuljice-Započinjanje dana sa nezaslađenom kašom od ovsenih pahuljica je odličan način da sprečite glad kasnije ujutro. Kaša od ovsenih pahuljica sadrži više vlakana nego većina cerealija i ima veoma malo šećera što znači da vam neće dozvoliti pad šećera u krvi. dodajte malo cimeta, nezaslađenog sosa od jabuke ili mrvicu neslađenog javorovog sirupa za dodatni ukus.

    9.Losos-Losos je dobar za potiskivanje apetita zahvaljujući dobroj masnoći koju sadrži. Hrana bogata proteinima je najzasitnija hrana koju možete pojesti ali u mastima ostaje moć da vas zadovolji tokom sledećih sati. Jedući losos -dobijate najbolje od oba.

    10.Bademi-I na kraju, bademi su još jedan izvor zdravih masti i sjajna grickalica između obroka -pod pretpostavkom da vodite računa o količini porcije. Znajte da efekat badema na potiskivanje gladi počinje tek oko pola sata posle konzumiranja, tako da ih jedite pre nego što osetite da ste ekstremno gladni, ili ćete biti u iskušenju da pojedete mnogo više od badema.

    izvor: http://www.askmen.com
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!


    WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • masha_90
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 53
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: 10 najvećih potiskivača gladi

    od masha_90 » pre 14 godine

    slazem se sa svime sto si rekao, i moram da dodam:

    kada ste najgladniji uradite 20 trbushnjaka i glad jednostavno NESTAJE.

    mozda zvuci smeshno, ali ja sam probala i radi
    inace je to savet jednog profesionalnog sportiste

    pozdrav za sve i srecno sa gubljenjem kilograma :)
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Postovi: 143
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: 10 najvećih potiskivača gladi

    od marrayya » pre 13 godine

    Moracu da probam to sa trbusnjacima :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • mila_usa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 55
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: 10 najvećih potiskivača gladi

    od mila_usa » pre 11 godine

    zvuci interesantno nego sad razmisljam dje raditi trbusnjake kad ogladnim na poslu...mozda na bolnickom krevetu jer na podu ne dolazi u obzir
    Success is Journey not Destination
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 642
    Pridružio se: pre 8 godine

    Re: 10 najvećih potiskivača gladi

    od Luna85 » pre 8 godine

    masha_90 napisao:slazem se sa svime sto si rekao, i moram da dodam:

    kada ste najgladniji uradite 20 trbushnjaka i glad jednostavno NESTAJE.

    mozda zvuci smeshno, ali ja sam probala i radi
    inace je to savet jednog profesionalnog sportiste

    pozdrav za sve i srecno sa gubljenjem kilograma :)


    Hvala, pa ovo je genijalno i jako zanimljivo, nikada nisam čula za to :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
Odgovori 5 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju