Veštački nokti - da ili ne?
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Postovi: 362
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re:

    od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

    Sunset napisao: ........ ne dopada mi se to sto se unistava noktna ploca i nekako vidi se da su vestacki.. ........


    To zavisi od majstora koji radi nokte i od materijala. Moji su tako izgledali da su me uvek pitali (ono, dajem novac na kiosku za cigare, recimo, i pruzam ruku) - izvinite, da li su to vasi nokti ili je nadogradnja? :) Nikad nisu bili sigurni, ko god da mi je video nokte .. inace, nemam nadogradnju poslednjih 10 godina, od rata `99. Tada je bila panika i brzina da se ode u skloniste kad se zacuju sirene - i nokti su mi smetali .. sa njima mora oprezno da se hendluje, inace svaki neoprezan potez zavrce i vestacki nokat i onaj prirodni na kojem je zalepljen, pa puca do krvi .. a kako to boliiiiiii ...

    Imala sam i nadogradnju plasticnim noktima i putem gela .. meni je prvo vise odgovaralo, stavljanje gela traje 100 godina, smuce mi se i nokti i sve, nikad kraja .. a efekat je bio potpuno isti. Ako treba da glasam za nadogradnju - DA! Nokti su uvek uredni i pored svih kucnih poslova, lak se ne ljusti kao sa prirodnih noktiju, a nisam imala nikakva ostecenja svojih prirodnih noktiju.

    Francuski manikir nije za zenu 'domacicu' jer ne traje dugo, htedoh da kazem da nije za svakodnevnu upotrebu, za razliku od nadogradnje, koja takodje moze da se uradi 'po francuski' .. mada nema potrebe .. nadogradnji pashu sve boje, od obicnog sjaja, belog laka, do zagasitih nijansi.

    To shto vishe ne stavljam nadogradnju je iz chiste lenjosti, a ne zato shto mi je bilo loshe.

    Lak za nokte ostecuje prirodni nokat vise nego nadogradnja .. tako da svoje nokte ni ne lakiram, osim za posebne prilike. Lepo ih isturpijam i izglacam do sjaja (postoje specijalne turpije za glachanje) i to je to.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 748
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Veštački nokti - da ili ne?

    od Nena3110 » pre 14 godine

    Ma kakvi, i ovi prirodni mi smetaju, nisam navikla na duge nokte, moji su uvek kratki.
  • amella_usa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 51
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Veštački nokti - da ili ne?

    od amella_usa » pre 14 godine

    Bez mojih akrilnih noktiju nigdje..navikla sam se vec dvije godine ih nosim bez prestanka(naravno idem na punjenja redovno, i 3mjesecno mjenjanje cijelog seta)..
    Meni izgledaju prirodno, kraci nokti sa french-om i na par noktiju imam airbrused artwork..koji mjenjam od posjete do posjete mom salonu..
    Iz licnog iskustva smatram da ruke trebaju da izgledaju lijepo i nokti ih krase...kratki nokti su ok...ali duiz nokti i to lijepo sredjeni su WOOow
    It's not about MOTIVATION, it's about COMMITMENT
  • dzesika
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Veštački nokti - da ili ne?

    od dzesika » pre 13 godine

    Obozavam negovane nokte nebitno da li su prirodni ili vestacki :). Totalno je pogresna ona teorija da vestacki nokti ostecuju prirodne, to sam shvatila iz prirucnika ,,Nokti i zivot uz njih,,. Inace volim kada su mi nokti isarani, a u poslednje vreme mi se svidjaju sljokice (ne previse nego tek da se nesto presijava). I da se pohvalim da sam zahvaljujuci tom prirucniku naucila izradu noktiju tako da vise nema smaranja po salonima, zakazivanja... vec sama sebi sredjujem nokte i jako sam srecna zbog toga. :skakutalo:
  • Mici
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Veštački nokti - da ili ne?

    od Mici » pre 13 godine

    Ne bih da se pravim pametna, ali bih copy-pastovala jedan citat (iskreno, jako me mrzi da se sad frljam po tastaturi sa tim hemijskim terminima). Znaci, kaze sledece:
    "0,1 mg/kg kancerogenih policikličkih aromatičnih ugljovodonika; ..... Folije, tube, premazi i lakovi izrađeni od polimerizata na bazi estera akrilne i/ili ..... rastvarače ili druge organske materije koje se nalaze u sastavu laka. ..... se koriste za ulepšavanje i bojenje kose ili noktiju (sredstva iz grupe C). ..." - mis'm, naucila sam to citajuci luteraturu i posecujuci neke uglednije sajmove.
    Iz hobija i ljubavi se bavim manikirom, i jedno kratko vreme sam radila sa "famoznim" akrilom, sve dok nisam skontala da cu za godinu dana zaraditi kancer od tog praha i nesnog smrada liqida, cak i pored maske). Zamisljam sta sve radi kozi, ili nedajboze ranici nekoj... :shock:
    Mis'im, ja to onako laicki, nisam lekar jbg.
    Da se razumemo, strahoviti sam protivnik nadogradnje noktiju, ali ako se vec mora/hoce/zeli, onda sam za jednu dooooobro odradjenu nadogradnju noktiju tipsama. Ukoliko je manikerka dobra i ima osecaj, nema brige o zdravlju pravih noktiju, jer ce oni izgurati vestake i bice potpuno zdavi.

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost