Veštački nokti - da ili ne?
  • malena-ok
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 22
    Pridružio se: pre 16 godine

    od malena-ok » pre 16 godine

    Rimmel npr ove dve boje volim
  • Ella
    Amater
    Amater
    Postovi: 400
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Ella » pre 16 godine

    Ja već više od 10 godina nadograđujem nokte. Od plastičnih veštačkih, preko akrila, do gela...
    Razlog: imam tanke, suve krte nokte koji lako pucaju i često se listaju. Svakakvi tretmani, kremice nisu dali željene rezultate.
    S obzirom da sam trenirala rukomet sve dok nisam prvi put ostala u drugom stanju dugačke nokte nisam mogla imati. Nadogradnju sam radila za specijalne prilike i u pauzama između polusezona - tada kod kozmetičara, a pošto jednom nedeljno sam bila bez treninga i utakmica toliko sam se izveštila sa plastičnim te sam ih sama lepila i sređivala da niko nije verovao da sama to radim. Trajale bi taj jedan dan, sasvim dovoljno.
    Kada sam počela da živim sa mm došle su obaveze koje do tada nisam imala: kuvanje, spremanje,...tek tada nisam mogla da ih pustim s obzirom na i ovako loš kvalitet noktiju. A onda mala deca...Sada, unazad 6 meseci imam napade grickanja noktiju. Navike koje sam se uvek gnušala kada bih je videla kod drugih. Bez obzira na sve nokte i zanoktice i dalje redovno negujem i nadograđujem kada mi je to potrebno.
    Inače volim najviše francuski manikir, ali za ekstravagantne prilike ide i takva nadogradnja.
    Što se lakova tiče osim frenč manikira i bezbojnih ili izuzetno svetlih nijansi, volim da odem u krajnost: teget, crna, trula višnja
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 16 godine

    ja obozavam sve bolje kuci imam preko 300 lakovas ranije sam ih sarala kao sto sam na ovim slicicama pokazala al sad posto tati smeta pa uvek nesto na brzaka mazem uglavnom su neke svetlije boje bez ili mlecni
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Srecom imam jake nokte, tako da mogu da ih pustim da budu jako dugi. :)
    Znam da mogu da izgledaju 'slutty', k'o sto rece VIPStar, ali ako se nalakiraju u crno (jedan od mojih omiljenih lakova), meni su skroz OK.

    Inace, obavezno koristim kremu 'Dikla' vise puta dnevno, tako da su mi nokti zbog toga cvrsti. ;)
    Ja se bavim racunarima, tako da stalno kucam na tastaturi, i prilicno je tesko odrzati lak na noktima dugo. :(
    Ali, ne zalim se.

    Sto se tice vestackih, ja kazem NE, NIKAKO! Imala sam vestacke prosle godine (i to samo jedan, jer su ostali nokti bili dugi, a taj izrod se slomio!).
    Kad se ti vestacki skinu, noktima treba oko 3 meseca da se oporave od tog lepka. :(
    Nadogradnju nikad nisam radila, ali mislim da je to bolje od cistog lepljenja noktiju. 8)

    Sto se tice boja, ja preferiram tamne boje - crna, bordo, tamno braon, itd.
    Uglavnom Aura, Revlon, Rimmel i ponekad Seventeen.
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    ja preporucujem gel od kaucuka,ne znam kako se ta procedura tacno kaze kod nas....sculpture gel je na engleskom,traje ne punih 15 minuta,stiti nokte,omogucava im da disu,i super izgleda.znaci ne lepe se vestaci na vas nokat,vec se nanosi gel u boji koji vam stiti nokat od lomljenja i slicnog.
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    uporna napisao:ja preporucujem gel od kaucuka,ne znam kako se ta procedura tacno kaze kod nas....sculpture gel je na engleskom,traje ne punih 15 minuta,stiti nokte,omogucava im da disu,i super izgleda.znaci ne lepe se vestaci na vas nokat,vec se nanosi gel u boji koji vam stiti nokat od lomljenja i slicnog.


    Cool! To mi se svidja! :)
    Ionako su mi nokti vec predugacki i traze paznju... :D

    Videcu vec koliko sutra po salonima u KS-u da li neko radi 'sculpture gel'.

    Hvala. :)
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    s obzirom da sam ranije nadogradjivala....probala sve i svasta ovo mi deluje kao super varijanta,nanosi se sloj malo deblji od laka,nokti su vam s time cvrsti ne lome se,super ako hocete da pustite vase da rastu,a skida se isto lako.umotaju se prsti u foliju svaki posebno,predhodno se na svaki nokat stavi tufer sa acetonom i za 10 minuta se samo skine taj gel kao od sale.posle toga vasi nokti nece biti unisteni,bice zdravi kao da nista niste ni stavljali.
    ako neko ima bolju varijantu javljajte ja sam uvek za ehhehhe
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Ja cu to obavezno da uradim, cim provalim koji salon to radi u KS-u. Deluje mi fenomenalno i apsolutno mi je svejedno koja je cena takvog tretmana!
    Taman mogu da pustim nokte kao prosle godine... He he he... :evil:
    I da ih ofarbam u crno... :evil: :evil: :evil:
  • Tanja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Tanja » pre 16 godine

    I ja imam nikakve nokte.
    Stalno se krzaju, listaju, pucaju, tanki su i svašta nešto.
    S vremena na vreme odem na nadogradnju, pa onda ne idem, ali ne mogu mi biti osštećeniji nego što već jesu.
    Mazala sam diklom, bademovim i lanenim uljem, pila Biotin za kosu,kožu i noket, pivski kvasac i kojekakve mirakule, ali nisu bili ali ni malo bolji.
    I sada imam samo francuski na mojim noktima, ali okrzalo mi se belo nakon 5 dana.
    Moja kozmetičarka radi gelovima "American nail".
    Ne izgledaju loše, ali na krajevima noktiju se malkice vidi.
    Mada, sada su najbolje dužine; verujem da nemam gel, tako nikada ne bi izgledali.
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    od melisa » pre 16 godine

    Drugari, evo još malo diskusije o noktima, gelu....Pošto prebacujem poruke, preneću ih kao citirane..pozz

    mylyca napisao:Da li je neko od vas radio ojacavanje prirodnih noktiju gelom...
    ja jesam i imam pozitivna iskustva...nokti mnogo brze rastu...
    ali da li neko od vas zna neki dobar salon u Beogradu gde rede ojacavanje noktiju...
    pozzs :-)


    tinna napisao:Ja radim stalno, ali su moji nokti tako tanki da mi i gel puca vec posle 5 dana :(

    Ja radim ojacavanje akrilom ili hromom, ali cesto stavim i plasticne tipse kao nadogradnju pa mi to traje i po dva meseca a za to vreme moji dosta porastu.

    Znam odlican salon u Beogradu. Koga interesuje nek salje PP.



    uporna napisao:e sad ne znam o kom gelu pricamo....ja koristim non stop gel od kaucuka,stavlja se za 10-ak minuta,on je u boji,i ne puca nikako.znaci nije onaj gel sto se turpija,vec se na obradjene nokte(oblikovane,sredjene)nanosi gel.ja imam jako jako jako tanke nokte,iako pijem i MERZ i koristim DIKLU...nista nije pomoglo sem ovog gela.skida se acetonom,svaki nokat se natopi acetonom i oblozi folijom posle 5-10 minuta gel se bukvalno svuce sa nokta.
    Slika
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    ne znam koliko je u jugi ali eto odokativn ja ga ovde placam 30 evra,znaci skidanje predhodnog i stavljanje novog,mada trebalo bi da je jeftinije u jugi
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    od melisa » pre 16 godine

    U srbiji je stavljanje gela sa trajnim frenchom 20 - 30 EUR -a u salonima koji rade sa kvalitetnijim gelovima i koji traju 6-8 nedelja, mada to zavisi i od brzine rasta nokta. U većini salona se moze naći za 12 EUR -a, ali moje iskustvo je da u tim slučajevima nokti traju max 2 nedelje, jer počne gel da otpada i da puca. To je moje lično iskusvo bazirano na promeni 5 salona dok nisam našla ove bolje i skuplje.
    Slika
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    Ja sam imala strashno lomljive nokte. Nikako nisam mogla da ih pustim. A nije da sam htela neke jako dugachke, al chisto malo duzhe da lepo izgledaju. Pa sam stavila veshtachke, i onda su moji uspeli da porastu ispod tih veshtachkih, pa sam veshtchke skinula..Sda idem 2 puta mesechno da mi stavlja gel kako bi mogli da opstanu :D A ne znam koje lakove koristi, ali su izgleda bash kvalitetni. Kada sama lakiram, posle par dana krene lak da mi se ljushti, a ovaj iz salona traje sve dok ne promenim u drugi.. Boje uglavnom onako kako se osecam.. Mislim da sam proshla sve, od crne do francuskog.. :) Trenutno su jako crveni :013:
  • Eoja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 10
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Eoja » pre 15 godine

    Ja sam okoreli protivnik nadogradnje, ljepila, gelova i cuda po noktima, jer mi nekako to nije normalno, nokat je dio koze (na odredjen nacin) i mora da ''dise''. Nije mi normalno ni da nonstop budu nalakirani, moras ih pustiti da dodju sebi ponekad, a kamoli da ih zacementiras gelom na do daljnjeg.

    Vidjala sam djevojke na sta im lice nokti poslije visemjesecne nadogradnje gelovima i to je strahota jedna, izobliceni nokti, kod jedne kao da su skuvani. Ziva sam se istraumirala.

    Meni, Bogu hvala, trepavice kao krava :D , nokti i kosa rastu kao blesavi, ne mozes ih naturpijati na neku normalnu duzinu. Jednom sam ih pustila bas da vidim dokle ce. Bilo je ljeto i radila ja sve normalno kao i da nemam nokte, ma tepihe prala rucno i nista. Ljudi to su kandze bile, morala sam da ih sturpijam zbog naroda :D . Lakirala ih ne lakirala, sredjivala ne sredjivala, nikada ih nisam mazala nekim kremama za jacinu, to raste k'o ludo.
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    Pa to je lepo.. Al meni budu normalni i posle gela i nadogradnje.. Nikada nisam videla da su se nekom unishtili ni te ostale opise.. Trenutno imam 2 ndogradjena i ostali su svi moji..ali stavljam gela..mada mi ga skine svake 2 nedelje i sve je normalno.. Nekada nishta ne stavljam par meseci i opet.. nikakav poremecaj, tako da ja nemam nishta protiv..A lak obozhavam da imam, ne volim kad su mi nokti bez njega

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost