Evo i ja da se pridruzim...ja imam suvu kozu, sva se zateze posle umivanja i redovno se mackam...ja koristim nas domaci Bekutan i mislim da je najbolja krema za sve tipove koze a narocito za suvu i isto Niveau plavu obicnu...mada ipak mi se susi koza posle umivanja jer je voda puna kamenca i susi kozu. Ne koristim skupe i markirane kreme jer su pune hemije i jos mi je koza mlada da se navikava na te preparate.
Ako ste culi za marku Clarins super za kozu vazno, ali je preskupa mislim da je skuplja od Vichy. Za kreme Vichy ne znam ali sam nedavno probala jedan od njihovih tecnih pudera i mogu vam reci da je fantastican, sve pokriva i sto je za moju kozu ne susi je, lepo upije i bas super.
Inace svasta sam probala od Dior-a, Lancome-a, L'Oreal-a i nisam mogla da nadjem dobar puder, ja moram da se stalno sminkam. Ali mislim da je ovaj prava stvar za mene. Jos cu da pogledam i taj korektor za podocnjake, ja nemam naduvane nego modre....i to me nervira strasno.
Sto se tice bubuljica...ja ne znam eto neki vec imaju poboljsanje meni se nedavno pojavile bubuljice na ledjima i to mi ide na nerve ne mogu da se vidim lepo, ali mm mi kaze inace ja sam uvek imala besprekornu kozu na ledjima tj. nikad nisam imala velikih problema sa bubuljicama,sem kad treba da dobijem po neka mi zagorca zivot. Ali u poslednje vreme uzas...ali videcemo vremenom. Kupicu i onu tecnost za ciscenje tela za bebe to se ovde prodaje u ogromnim bocicama po litar litar ipo i time se cisti koza posle kupanja pa se tek onda maze...mozda ce to pomoci.
Inace od krema je preferiram domace pravljene u apoteci na bazi parafina gde nema hemiskih dodataka...to bih preporucila svim mladima do 30 god. Stim sto posle 25 ako neko ima neku prvu boricu da stavlja i anti rid iz apoteke redovno uvece...on nije jak a posle 30 da se nadje opet tako neka krema za mladu kozu malo masnija eto Bekutan najbolji je...imam prijateljicu ima 40god i samo bekutan koristi ima kozu mladju nego ja...dobro tu malo i genetika ali ipak...
A da imam jedan veoma dobar recept za bubuljicatu kozu, naravno narodni ali veoma dobar...
Kvasac pravi pekarski ne ceo nego jedan grumen mali rastopiti sa malo mleka. Tj u malo mleka negde dve tri kasicice staviti jedan mali grumen kvasca i ugrejati na ringli i to sve izmesati da se dobije masa za nanosenje na lice...ne mnogo gusta onako kao testo za palacinke malo gusce...i to naneti na lice i drzati 10-15min dok se ne stegne i tako stegnutomalo drzati, posle isprati sa toplom vodim i posle hladnom. To stavljati 3xnedeljno za one koji imaju mitisere i one bele (nisam sigurna za njih..ali vredi probati) inace skupljaju i pore. Super je maska provereno...i ne steti...samo se nemojte smejati dok se steze jer prave se male borice ispod ali ne ostaju, ali bolje budite ozbiljni!!!
Naravno maska se ne nanosi vruca, ne zagrevajte do kljucanja samo koliko da se sjedine sastojci...!!!!