Sminkom do savrsenstva, istaknite svoju lepotu...
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Uh... To cu morati da nadjem... :)
    Svidja mi se ideja ciscenja lica... Ali, to sa izbijanjem svega na povrshinu... :cry:
    Nebitno, i to se da srediti. Bitno je da nadjem takve preparate i da oni deluju. :)

    Hvala, Melisa. :009:

    PS. A kad sve to krene da 'izbija' jel' sme sminka preko toga? Mislim, cisto da ne upiru prstom u mene... :D
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    od melisa » pre 16 godine

    Pa nije pozeljno, jer šminkom produzavaš vreme sanacije. To na kozi izbije kao bubuljice, i onda se posle polako isčišćava...Najbolje je ako se i sminkas, onda na kratko vreme, pa kada dodjes kući odmah čišćenje.Nije to tako strasno. :)
    Slika
  • beatris
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 31
    Pridružio se: pre 16 godine

    od beatris » pre 16 godine

    Draga Via. V, najbolje resenje protiv mitisera je da praktikujes da ides kod proverenog kozmeticara koji ce da ti uradi piling i da ti ocisti lice!
    Najbolja krema za negu problematicne koze lica je normaderm krema za dan i za noc iz kolekcije vichy. Pomogla je meni i mnogim ljudima koji su imali problem sa mitiserima i aknama!
    Krema uvek mora da se nanese na ociscenu kozu lica. Za ciscenje lica preporucujem normaderm gel nettoyant profond peau nette iz kolekcije vichy.
  • gagoan
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 12
    Pridružio se: pre 16 godine

    od gagoan » pre 16 godine

    drga bea,prvo da te pohvalim sto siovde za sve nas i dajes nam nesebicno savete.Moj problem je to sto mi u poslednje vreme,po licu oko ociju izaslo puno belih bubuljicica koje nemogu da se stisnu,tvrde su i tako stoje.Samo se pojavi po neka i stoji.Kako da ih se resim jer strasno me nerviraju
    SVE SE MOZE KAD SE HOCE
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    od melisa » pre 16 godine

    Koliko ja znam njih jedino moze da reši dobar kozmetičar ili dermatolog...
    Slika
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Znaci:
    1) da predjem na Vichy kozmetiku; i
    2) da nadjem dobrog kozmeticara. :wink:

    PS. Zar buckasta babica nije kozmeticar? :wink:
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Ono sto je jako bitno sa kozu,uopste je ishrana.i to je zaista istina,pre programa sam imala mitesere,mnogo izrazeniju t-zone,sitne bubuljicice na delu ramena prelazak u ledja,od kada brzo hodam,hranim se bez zaprski,przenog ulja,i od kada unosim dosta vode,koza mi je bukvalno cista,neverovatno.
    zato svi vi koji brojite kalorije,moj savet i misljenje je da obratite paznju sta jedete,bez obzira na kalorije.izbegavajte,przenje i pecenja,kao i zaprske.dosta vode,dobar kozmeticar(1 u dva meseca dubinsko ciscenje),redovne maskice i kreme ,kao i ciscenje tonikom 2xdnevno dace rezultate.
    eto toliko od mene iz licnog iskustva,mozda nekome pomogne,cmok
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    Potpisujem ovo što je uporna napisala!

    Ja sam 2 meseca na UN-ki, vodim računa i o unosu masnoće (nekad bude i premalo :oops: ), a koža mi nikad bolje nije izgledala! Redovnu negu nisam promenila ni malo, a opet mi je T-zona skoro izjednačena, ten mnooogo bolji, pa čak su mi i nokti u dobrom stanju!
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Slazem se lana,i meni su nokti poboljsani od kada sam na programu,kosa mi ne opada,ma super,velika promena,to sam prvo primetila, e sad se nadam takvim promenama na temi celulita :013:
  • beatris
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 31
    Pridružio se: pre 16 godine

    od beatris » pre 16 godine

    Drage moje, hvala vam na komplimentima, to mi zaista puno znaci!
    Bele potkozne bubuljice jedino moze da ukloni kozmeticar pomocu sterilne iglice a srecna okolnost je sto ne ostaje oziljak od njih. Posle nekoliko dana prodje crvenilo i lice bude cisto kao da se bubuljice nikad nisu ni pojavile.
    Tacno je da mora da se vodi racuna o ishrani pa ce koza da bude cista, lepa i negovana.
    Bravo, mile moje, za sve sto ste napisale! :) :009:
  • lulu
    Amater
    Amater
    Postovi: 125
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lulu » pre 16 godine

    Evo i ja da se pridruzim...ja imam suvu kozu, sva se zateze posle umivanja i redovno se mackam...ja koristim nas domaci Bekutan i mislim da je najbolja krema za sve tipove koze a narocito za suvu i isto Niveau plavu obicnu...mada ipak mi se susi koza posle umivanja jer je voda puna kamenca i susi kozu. Ne koristim skupe i markirane kreme jer su pune hemije i jos mi je koza mlada da se navikava na te preparate.
    Ako ste culi za marku Clarins super za kozu vazno, ali je preskupa mislim da je skuplja od Vichy. Za kreme Vichy ne znam ali sam nedavno probala jedan od njihovih tecnih pudera i mogu vam reci da je fantastican, sve pokriva i sto je za moju kozu ne susi je, lepo upije i bas super.
    Inace svasta sam probala od Dior-a, Lancome-a, L'Oreal-a i nisam mogla da nadjem dobar puder, ja moram da se stalno sminkam. Ali mislim da je ovaj prava stvar za mene. Jos cu da pogledam i taj korektor za podocnjake, ja nemam naduvane nego modre....i to me nervira strasno.
    Sto se tice bubuljica...ja ne znam eto neki vec imaju poboljsanje meni se nedavno pojavile bubuljice na ledjima i to mi ide na nerve ne mogu da se vidim lepo, ali mm mi kaze inace ja sam uvek imala besprekornu kozu na ledjima tj. nikad nisam imala velikih problema sa bubuljicama,sem kad treba da dobijem po neka mi zagorca zivot. Ali u poslednje vreme uzas...ali videcemo vremenom. Kupicu i onu tecnost za ciscenje tela za bebe to se ovde prodaje u ogromnim bocicama po litar litar ipo i time se cisti koza posle kupanja pa se tek onda maze...mozda ce to pomoci.

    Inace od krema je preferiram domace pravljene u apoteci na bazi parafina gde nema hemiskih dodataka...to bih preporucila svim mladima do 30 god. Stim sto posle 25 ako neko ima neku prvu boricu da stavlja i anti rid iz apoteke redovno uvece...on nije jak a posle 30 da se nadje opet tako neka krema za mladu kozu malo masnija eto Bekutan najbolji je...imam prijateljicu ima 40god i samo bekutan koristi ima kozu mladju nego ja...dobro tu malo i genetika ali ipak...

    A da imam jedan veoma dobar recept za bubuljicatu kozu, naravno narodni ali veoma dobar...

    Kvasac pravi pekarski ne ceo nego jedan grumen mali rastopiti sa malo mleka. Tj u malo mleka negde dve tri kasicice staviti jedan mali grumen kvasca i ugrejati na ringli i to sve izmesati da se dobije masa za nanosenje na lice...ne mnogo gusta onako kao testo za palacinke malo gusce...i to naneti na lice i drzati 10-15min dok se ne stegne i tako stegnutomalo drzati, posle isprati sa toplom vodim i posle hladnom. To stavljati 3xnedeljno za one koji imaju mitisere i one bele (nisam sigurna za njih..ali vredi probati) inace skupljaju i pore. Super je maska provereno...i ne steti...samo se nemojte smejati dok se steze jer prave se male borice ispod ali ne ostaju, ali bolje budite ozbiljni!!!

    Naravno maska se ne nanosi vruca, ne zagrevajte do kljucanja samo koliko da se sjedine sastojci...!!!!

    :009:
    Slika
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Lulu probaj da koristis gelove za umivanje lica za tvoj tip koze pomocice ti,kao i dobar tonik pre kreme.meni iako imam malo masniji T-zone sapuni isusuju kozu,a gelovi i tonik dovedu u normalu pa samo nahranim kozu kremicom.Ja licno koristim Clinique,ali ako neces da placas vece iznose probaj neke druge markice,kao sto su Garnier npr.
    Sto se tice podocnjaka,jako efikasno je stavljati kesice zelenog caja na oci,podocnjaci se povlace a super je ujutro za razbudjivanje.Od korektora je ubedljivo najbolji po meni (iv sen loran po srpski :D )skuplji je ali dugo traje,razmaziv je i bas lepo pokrije podocnjake.
    eto nadam se da sam malo pomogla

    da li neko zna kako se kaze na engleskom glina (za lice,ona iz apoteke)?
  • vezbacica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 18
    Pridružio se: pre 16 godine

    od vezbacica » pre 16 godine

    Glina je "clay" na engleskom. Na nekom proizvodu sam videla da pise "face mud"... Najbolje nadji u nekoj parfimeriji pakovanje na kojem je nacrtana devojka sa glinom na licu, procitaj kako se tacno zove, pa odsetaj u apoteku i nabavi medicinski preparat ;)
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Hvala vezbacice na brzom odgovoru.ja sam glinu koristila u jugi iz apoteke bas mi je odgovara...e sad donela sam masku od blata iz egipta super je slicna glini,ali je pri kraju pa bih da nabavim opet cuvenu glinu,a jos mi niko iz juge ne dolazi da mi donese.hvala puno
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    @ lulu
    Svidja mi se recept za masku. To cu obavezno da probam, cim lociram kvasac u kuci. :D

    Ja naisla na neki sajt sa objasnjenjima 'kako se sminkati'. Meni je sajt super, i iskreno, samo uz pomoc tog uputstva sam uspela da napravim onaj 'smokey eye' izgled. :)
    Evo sajta:

    HAPPIFACE.COM

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju