Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1
Skidanje make up - a
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    Skidanje make up - a

    od melisa » pre 16 godine

    Saveti za skidanje šminke

    Skidanje šminke uveče i čišćenje lica ujutro ne treba da vam predstavljaju teškoću, to je trenutak kad treba da se opustite i uživate. Izuzetno je važno da ujutro, pre nego što se našminkate, skinete nečistoću koje pore izluče tokom noći. Skidanje šminke uveče nećemo ni da spominjemo. Proizvodi za čišćenje lica imaju ulogu ne samo da očiste kožu, već i da je učine nežnijom i mekšom. Posle mleka za skidanje šminke, obavezno očistite lice tonikom.

    Sredstva za skidanje šminke bez vode. Proizvodi za skidanje šminke bez vode mogu biti mleka, gelovi ili kreme. Šta ćete upotrebiti, zavisi od vas i potrebe vaše kože.

    Funkcija tonika za lice. Pošto ste lice već očistili, tonik služi da ga osveži i da eliminiše poslednje tragove sredstva za skidanje šminke. Tonik skuplja pore. Ukoliko možete to sebi da priuštite, a želite vrhunsku negu, koristite i termalne vode koje proizvode neke kozmetičke kuće da bi vam koža lica uvek bila dobro napojena.

    Savet za skidanje šminke. Bogato nanesite proizvod za skidanje šminke na lice i vrat. Masirajte lice i vrat sitnim kružnim pokretima sve dok ne skinete i poslednje tragove šminke. Skinite ostatak uz pomoć papirnate maramice ili tufera. Na kraju natopite lice i vrat tonikom koji ste obilno naneli na vaticu.

    Pena za skidanje šminke. Šminka može da se skida i uljem i penom za skidanje mejk-apa i vodom. Takvi proizvodi čiste sve nečistoće i ostavljaju prijatan osećaj svežine. Stavite ih na vlažno lice i isperite mlakom vodom, a posle ne zaboravite da nanesite kremu.
    Skidanje šminke s očiju. Vodite računa da kad skidate maskaru ili senku, nipošto ne trljate oči, već da ih nežno skinete vaticom ili tuferom. Ako su vam oči osetljive onda koristite vodicu za skidanje šminke namenjenu isključivo očima, a ne mleka za celo lice. One su odlične ukoliko imate problema sa iritacijama i crvenilom kapaka.

    Saveti profesionalca.
    Pre nego što na vatu nanesete sredstvo za skidanje šminke za oči, prvo je zamočite u malo vode. Tako ćete šminku bolje skinuti, a oči osvežiti.

    Izvor: Glas Javnosti



    RUKAVICA ZA SKIDANJE ŠMINKE


    Statistika kaže da žene u proseku provedu sat vremena dnevno šminkajući se. To ne bi bio problem da šminku ne treba i skinuti. Svakoj ženi desi se da zaspi sa kompletnim make-up-om na licu.

    Skidanje šminke jedna je od najomraženijih ženskih aktivnosti. Ukloniti svu šminku sa lica u svega par poteza postalo je moguće kada se na tržištu pojavila rukavica za skidanje šminke. Do pre par godina bilo je nemoguće zamisliti čišćenje i održavanje kože nečim što ne sadrži hemiju, konzervanse ili parfeme.

    Sve rukavice rade na istom principu, a to je mikrovlakno, tkanina sa mikroskopski sitnim vlaknima. Delotvornost možete lako proveriti. Pokvašena vodom lako skida šminku i nečistoću s lica. Nakon upotrebe ispira se pomoću običnog sapuna i vode.

    Na našem tržištu našli smo nekoliko modela rukavice različitih proizvođača, ali kao što obično biva, pojavili su se i plagijati ovog proizvoda, prepoznatljivi po tome što nemaju deklaraciju, a prodaju se na ulici ili na pijacama.

    Jedna rukavica - jedan korisnik!

    Iako bi im olakšala posao, neki kozmetički saloni ipak izbegavaju korišćenje rukavice. Kozmetičar Vesna Ilić, zaposlena u estetik studiju "Luks" skeptična je: "Nakon skidanja šminke, na rukavici se zadržavaju bakterije, jer je nemoguće isprati ih u potpunosti vodom i sapunom. Na taj način lako može doći do infekcije lica.

    Dermatolog Gorana Isailović smatra da za razliku od mleka, tonika, kreme i drugih preparata za skidanje šminke koji mogu izazvati kontaktne alergije i iritaciju kože, jer su hemijski proizvodi, rukavica se pokazala vrlo uspešnom i do sada ne postoji loš primer iz njene upotrebe.

    Prednost ovog proizvoda je praktično pakovanje (može da stane i u najmanju damsku torbicu), ekonomičnost je još jedan od razloga za popularnost rukavice. Košta koliko i mleko ili tonik, a rok trajanja joj je godinu dana.

    Izvor:http://www.beousluge.com/saveti/sminka_rukavice.html
    Slika
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    Joooj.. mene jako chesto mrzi da skidam shminku kada se kasno vratim iz grada, pa se takva nashminkana bacim u krevet i onda tek ujutru skidam :oops: Znam da ne bi trebalo, al budem jako umorna i ne mogu ni da mislim na to.. A za skidanje koristim one nivea maramice vlazhne i to sve lepo skine, onda operem i ochistim lice sa nekim chudom iz avona, i koristim nocnu kremu, a danju nishta poshto me nervira kad izadjem bude mi chudno nekako lice ako je namazano..
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 15 godine

    ja koristim Nivea losion za skidanje sminke sa Q10 i super mi je nisam bas neko ko se mnogo sminka al ipak nista gore nema nego kad se probudis sa tonom maskare oko ociju a ovo je super resenje
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 15 godine

    ja koristim vlazne maramice za skidanje sminke uvek zaboravim ime ....COMODINE,tako nesto i posle toga naravno gel za umivanje bez kog ne mogu da funkcionisem svakodnevno i po dva-tri puta
  • Stasa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 18
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Stasa » pre 15 godine

    jedna mala napisao:ja koristim Nivea losion za skidanje sminke sa Q10 i super mi je nisam bas neko ko se mnogo sminka al ipak nista gore nema nego kad se probudis sa tonom maskare oko ociju a ovo je super resenje


    Takodje! Fantastican je! Cak mi u toplijim danima ni krema ne treba.
  • amber
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 13
    Pridružio se: pre 12 godine

    Re: Skidanje make up - a

    od amber » pre 12 godine

    Mene od svih peku oči, probala sam baš one na kojima piše za osetljive oči, La Rosh, Avene, Alverde sa maslinovim uljem, davno i Nivea dvofazno, Garnier dvofazno, Afrodita...
    Sada skidam ili sa jojobinim uljem ili sa cristal derminom kremom sa nevenom i alojom. Pošto stavljam komplet olovku, senku, maskaru skoro svaki dan baš mi znači, puder i rumenilo ne koristim pa mi za lice bilo šta odogovara najviše taj La Rosjov koji peče oči ali je savršen za lice, bude jako mekano i Alverde glina za čišćenje.
Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost