Puder
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    Puder

    od melisa » pre 16 godine

    Odabrati pravi puder

    Jedna od prednosti koju devojke imaju nad dečacima (ili bar nad većinom dečaka) jeste to što omražene pubertetske bubuljice mogu da sakriju puderom. Međutim, veoma je bitno odabrati pravi puder, kako se problem ne bi pogoršao.

    Kad kažemo "pravi puder", ne mislimo na nijansu u boji - ne odmah, u svakom slučaju. Mislimo na tip pudera. Naime, nekada se smatralo da je najbolje koristiti puder u prahu, da ne biste zapušili pore. To i jeste bilo tačno, nekad, ali se kozmetička industrija od tada razvila. Danas je moguće naći i kvalitetne tečne pudere kojima nećete zapušiti pore i koji će vam, zapravo, biti od veće pomoći nego onaj u prahu.

    Šta, zapravo, može da bude problem s puderom - svaki će da vam prekrije bubuljice, zar ne? Prekriti ih hoće, to je tačno, ali ako koristite one najjeftinije, u kojem god obliku da su (u prahu, kameni, tečni), sebi zapravo nimalo ne pomažete, jer ti jeftini puderi uopšte ne neguju kožu, bukvalno samo prikriju postojeći problem - a zbog izostanka neophodne nege, problem s bubuljicama se samo pogoršava. Onda morate da koristite još više pudera da biste prikrili bubuljice, pa se problem još više pogorša, pa vi koristite još više pudera i tako u beskraj. Nije zabavno.

    Umesto tog začaranog kruga, bolje je da se opredelite za neki kvalitetan tečni puder. Verovatno je da vam je koža masna, pa bi trebalo odabrati puder namenjen tom tipu kože (piše na pakovanju ili uputstvu), dakle, onaj koji reguliše lučenje masnoće i održava vlažnost kože. Ako vam koža pripada nekom drugom tipu (suva, normalna, mešovita koža), odaberite puder pravljen baš za taj tip kože. Kome god tipu da pripadate, puder mora da sadrži i sredstvo za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, a mora imati i oznaku da je "nekomedogen", to jest, da ne zapušava pore. Tek kad su svi ovi uslovi zadovoljeni, dolazi na red biranje prema boji, to jest, prema nijansi.

    Dobra je ideja da puder kupite u apoteci, jer je tamo verovatnije da ćete naći prirodnu i kvalitetnu kozmetiku, plus će i farmaceut znatno bolje od simpatične (ili ne toliko simpatične) devojke u parfimeriji umeti da vam preporuči koji puder bi baš vama odgovarao.

    Sve to lepo zvuči, ali vi nemate novca za takav puder? Onda pokušajte da polako skupite novac (nije potrebno da puder bude najskuplji, nego samo da zadovoljava uslove koje smo naveli, a oni najjeftiniji ih u principu ne zadovoljavaju), ako možete - a u međuvremenu je bolje da ne koristite nikakav puder (ako ikako možete da se suzdržite) nego onaj koji će vam samo napraviti dodatne probleme.

    Izvor: Krstarica

    KAKAV PUDER JE NAJBOLJI ?


    Kakav puder je najbolji za vaše lice zavisi od tipa kože i vašeg umeća nanošenja. Niste li baš tome vični, odaberite onaj u prahu. Lakše ga je stopiti s tenom.
    Ako imate suvu kožu izaberite tečniji, onaj u stiku ili hidratantnu toniranu kremu.
    Tečni i onaj u stiku sadrže sastojke koji vlaže kožu te nude bolje nanošenje pudera.

    Imate li masnu kožu, koristite šminku bez masnoća (oil-free) ili puder u prahu koji apsorbuje masnoću dajući vašem licu mat izgled.
    Šminka na bazi minerala takođe je dobra za masnu kožu. Za problematičnu kožu koristite šminku koja sadrži salicilnu kiselinu jer isušuje žlezde koje uzrokuju bubuljice.

    Za kombinovanu kožu strateški nanesite puder u prahu samo na mesta gdje je koža masnija.

    Izvor: Kurir

    Kako izabrati pravi puder

    Besprekoran ten je često nedostižan ideal. Krivi su geni, brz način života, neredovna klopa, cigarete i još štošta. na sreću tu su razne vrste pudera i korektora da sakriju naše nedostatke. U moru nijansi i raznoraznih proizvođača jedino je važno odabrati pravi puder za sebe. Za razliku od nekadašnjih pudera koji su izgledali kao da ste lice uvaljali u brašno, a uz to vam je potrebno umeće osrednjeg slikara, savremeni puderi se lako nanose i izuzetno su prijatni na koži. Ono što stručnjaci naglašavaju je da puderinisu maska, već alat kojim se stvara blistavi ten. Poenta je da vaše lice blista, ali da se korekcije ne primete.

    Pre svega, očuvajte kožu zdravom i negujte je, pre no što posegnete za puderom. Ukoliko imate bubuljice, proširene pore, ili fleke, nećete to moći da prekrijete sa nekoliko slojeva pudera ili korektora - možete samo dodatno da pogoršate stvari.


    Tečni puder
    Tečni puder je zgodan za sve sve tipove kože, ali je važno obratiti pažnju na sopstvene godine, vrstu kože i obavezno boju. Boju proverite na unutrašnjoj strani podlaktice. Najbolje vrste su one koje umesto ulja imaju losione koji vlaže kožu. Nanosi se sunđerom, prstima ili četkicom. Od ova tri načina, najskuplji je sunđer, jer upija mnogo pudera pa je to nepotreban trošak, a tuba dobrog pudera je i onako od 1000 dinara pa naviše. najbolja je četkica, jer ravnomerno razmazuje kremu i čini da lice izgleda svežije. Održavajte svoj alat za nanošenje pudera čistim, najbolje bi bilo da ih perete svaki put posle upotrebe. Nikako ih ne delite sa drugima! Kremasti puderi dame sa međovitom kožom trebalčo bi da se odluče za ovu vrstu pudera jer apsorbuju sjaj i daju baršunast izgled. Nanose se obavezno suvim sunđerom jer tako dobijate efekat prozračnosti.

    Puder u kamenu

    Polako postaju popularni, pogotovo kada na vam ih na akcijama nude uz tečni puder za bagatelu. Puder u kamenu izvrstan je za masnu i mešovitu kožu, jer upijaju suvišnu masnoću i odmah daju licu mat izgled.

    Puder u prahu

    Koristi se kao nadgradnja tečnog pudera. U modi su oni sa sjajnim česticama koji daju blistav izgled. Budite oprezni sa ovom vrstom pudera jer je lako naneti ga previše. Za nanošenje umesto tupfera koji obično ide u kompletu, koristite veliku četkicu. Preporučujemo ga uglavnom za večernje izlaske.

    Puder u stiku
    Često su u kombinaciji sa korektorom, odlični su za brze popravke make-upa i maskiranje podočnjaka i crvenila, ali ih izbegavajte ukoliko vam je koža masna ili problematična jer će samo naglasiti ono što želite da sakrijete.

    Izvor:http://www.ekstravaganca.com/cms/view.php?id=1452


    Koji puder vi koristite?
    Slika
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Može jedan malecni trik za bolje nanošenje tečnog pudera? :oops:

    Ukoliko nanosite puder preko kreme za lice (a to je preporučljivo, naročito za one sa suvom kožom), bolje je da to uradite ovako:
    Na vrhove prstiju istisnete željenu količinu pudera i pomešate sa malo manje kreme nego što bi inače naneli na lice.
    To zatim razmažete između dlanova i nanesete na lice.

    Na ovaj način se mnogo brže nanosi puder i deluje mnogo prirodnije.

    Ja ovako već godinama nanosim puder, i mogu vam reći da sam prezadovoljna. :)
  • jaga
    Amater
    Amater
    Postovi: 360
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jaga » pre 16 godine

    ViA V. napisao:Ja ovako već godinama nanosim puder,


    Tanja moja, od koliko godina se ti puderises :? ? Ja sam pocela u 43-oj i stvarno mi nije potreban ranije. :roll:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • sanjan

    od sanjan » pre 16 godine

    da jaga je u pravu,puder je zlo koje nazalost koristimo do besomucnosti, mad je ga izbegavam koristim vrlo retko i u posebnim prilikama a i tada gledam da ga uklonim,znaci stavim ga zbog nekog prvog utiska. mada neverujem da neko od nas to treba koristiti,nazalost zbog losijeg kvaliteta koze pojedine devojcice umesto je lece one je zabetoniraju puderom izgledaju kao da su od voska,zapuse svoje pore naprave jos vece probleme na kozi i sa 25 izgledaju 10god starije pa se onda zale na genetiku.... :( ..postoje toliko divnih preparata bar sada na trzistu koji zamenjuju pudere,tonirane kreme sjajevi za lice korektori za ciljano koriscenje...nema porebe prekrivati celo lice i dekolte puderom zbog jedne bubuljice...ionako nam je vzduh zagadjen i koza nemoze disati jos hvali da ugusimo puderima..ma ajde molim te
    u kasnijim godinama kao sto jaga rece da,treba puder ali vise zbog flekica i pegica a ne zbog cega devojke nanose(ZBOG TAMNIJEG TENA)pa izgledaju kao pod maskama...jel da?
  • jaga
    Amater
    Amater
    Postovi: 360
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jaga » pre 16 godine

    sanjan napisao: i sa 25 izgledaju 10god starije pa se onda zale na genetiku...jel da?


    Sve moje drugarice sto su stavljale puder od rane mladosti, izgledaju sada starije dosta od mene. Cak su im i usta sva "zbrckana" od raznoraznih ruzeva. Koliko njih se uopste ne razume i ne mari koju kremu ili puder ce staviti preko svoje koze. Kada bi se vise vodilo racuna o tim stvarima, duze bi se sacuvao mladalacki izgled koze.

    Najbolje bi bilo da mlade devojke sto kasnije pocnu sa puderima i mladalacki izgled ce se dugo zadrzati. :wink:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • buckasta bubica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 29
    Pridružio se: pre 16 godine

    od buckasta bubica » pre 16 godine

    Ja puder ne koristim, nikad nisam i nikad i necu.

    Veliki sam protivnik istog,
    nagledala sam se svega u kozmetici,
    naprobala se takodje raznih brendova,
    od prosecnih do najskupljih - puder se stavlja 2 x godisnje, za rodjendan i kad si nekom kuma :-P

    btw, kad mi dodje klijentkinja koja ima problematicnu kozu, prvo sto joj posavetujem je da izbaci puder ( a po definiciji, sve zene koje imaju problematicno lice pokusavaju da rese- citaj - prikriju to puderom)

    ako nastavi da ga koristi i posle te preporuke, vise je ne primam na tretman, posto mi ne treba losa reklama :evil:
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    jaga napisao:od koliko godina se ti puderises :? ? Ja sam pocela u 43-oj i stvarno mi nije potreban ranije. :roll:


    Pa ja od mature, znači od 18-19. godine.
    To bi bilo 2-3 godine... Znači godinama. :D

    Ne nanosim ja puder svakodnevno, nego samo u posebnim prilikama (svečanosti i sl.). :)
  • sanjan

    od sanjan » pre 16 godine

    tonirane prozracne kremice sa uv zastitom mislim da su ok ali opet uz strucnu konsultaciju . neke kreme su prosto prejake za nasu kozu a da nepricam o puderima jos na bazi ujla u osnovi...
    vec ja sa 28 volim i imponuje mi sto mi jos nikada nisu dali u proceni da imam god koliko imam vec 5 god manje ...mada mi je to nekada smetalo i trudila sam se da izgledam starije sada sam presrecna i trudim se da negujem svoju kozu jer nazalost ona nam je za ceo zivot...jedna jedina
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    Joj ja kada stavim puder,osecam se prljavo,ne znam da li me razumete.....bavila sam se modelingom i verovatno mi se tu javila ta averzija...silni puderi,pih svaki put kada su me mackali njima imala sam utisak da mi direktno pune pore njima i osecala se prljavo....leti ne podnosim sminku,ovde su vrucina abnormalne i samo bi mi se slivalo niz lice...a i na osuncan ten ne ide nista sem maskare i sjaja na ustima,ako je neka zvanicnija prilika senka(naravno ispod korektor da ostane),maskara i ruz.
    Bas danas za dva sata idem na dubinsko ciscenje lica i jedva cekam,to me uvek osvezi i osecam se cistom :013: :D
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Lepo kaže Uporna, osećam da mi je lice užasno prljavo kad stavim puder.
    Ranije sam stavljala puder u kamenu iz puno razloga: imala snimanja na TV-u, matura, Beli Dvor, itd. pa nisam htela da sijam.
    Ali, sad (kad moram), stavljam tečni puder. Jedva čekam da dođem kući i da se operem! :evil:
  • sanjan

    od sanjan » pre 16 godine

    ...imas prelepe maske za lice na bazi belog grozdja koje smanjuju sjjaj koze i cine je lepsom
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    ja se vratih sa ciscenja lica,sveza,cista i sad me mogu ubiti ne bih stavila puder nema sanse ehhehehehhehe
  • sanjan

    od sanjan » pre 16 godine

    ...svaka cast ja sam radije za domacu radinost, sa kamilicom kuhinjskim maskama ...nekako cini mi se da dobro poznajem svoje lice a vec dugo radim sa kozmetikom tako da se sama snalazim :wink:
  • buckasta bubica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 29
    Pridružio se: pre 16 godine

    od buckasta bubica » pre 16 godine

    uporna napisao:ja se vratih sa ciscenja lica,sveza,cista i sad me mogu ubiti ne bih stavila puder nema sanse ehhehehehhehe


    kako ti rade dubinsko ciscenje lica? :wink:
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    od uporna » pre 16 godine

    pa prvo mi ociste lice,rade mi piling,pa onda parenje jedno 15 minuta,pa onda cedjenje pod lupom,pa onda dve maske,serumi,krema sa vitaminima,(dva puta godisnje skidam gornji deo celija koze,ne znam kako se zove metoda ali mi odgovara).da napomenem da iz salona izadjem kao nova,bez crvenila i slicnog...a lica kao bebina guza :013:

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju