Nega lica - prirodna kozmetika
  • Belili
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 5
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od Belili » pre 14 godine

    Da li neko zna sta je dobro protiv tamnih podocnjaka (sem kamilice)?

    Ja sam u ocaju kupila "cudo sa reklame" Garnier nutritionist Eye roll-on, ali to je cisto prodavanje magle tj. nista ne deluje. Samo je koza oko ociju malo neznija nakon nanosenja, ali taj isti efekat ima i obicna Niveina krema! :24:
  • Puslica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 16
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od Puslica » pre 14 godine

    Probaj TALIKA preparate...ima ih u parfimerijama JASMIN,malo su skuplji,moja mama je koristila i zadovoljna je.
  • masha_90
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 53
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od masha_90 » pre 14 godine

    ja koristim da kazem "klasicnu" foru, ujutru kad ustanesh, stavi dva koluta krastavca hladnog (iz frizidera na oci) nekih 15 minuta.
    verovala ili ne, radi ! :)

    inace i ja imam Garnir, ali "proshli model" , onaj sa kafeinom. i nishta ne radi, jedino sto mi prija kad ga stavim je shto je hladan pa kao da mi pomaze u budjenju.

    imam i jedan recep koji nikad nisam probala, to je : preko noci stavish 2 kafene kashichice metalne u frizider, i ujutru ih drzish na ochima nekih 10ak minuta.
    :009:
  • uporna
    Amater
    Amater
    Postovi: 212
    Pridružio se: pre 16 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od uporna » pre 14 godine

    Ja sam ranije stavljla kesice zelenog caja ujutro kako bi mi splasnuli naduvani podocnjaci i uspevala sam :D
    znaci napravis sebi zeleni caj i kesice stavi na oci par minuta
  • faux
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od faux » pre 13 godine

    I hladne metalne kasike su odlicne.Valjda podsticu cirkulaciju,meni bar deluju.
    Probacu i ove vase savete :)
    USPELA! :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Nega lica - prirodna kozmetika

    od dudank » pre 13 godine

    Pre neki dan sam rešila da kupim svoju prvu kremu protiv bora (ne zato što ih nemam, nego zato što sa antiridom ne treba počinjati prerano, može da ima kontraefekat), i htela sam najpre da se informišem kako bih našla ono što meni odgovara. A naišla sam na ovaj tekst i zapanjila se (na http://prirodnakozmetika.com/krema-za-o ... _bora.html može da se vidi i tabela krema, nažalost nisam našla tekst u originalu, ali o svim pomenutim sastojcima može se naći pedantna medicinska informacija na netu, dakle nije neka novinarska izmišljotina):

    Test krema protiv bora za oči

    Prevod dela teksta i testa 26 krema protiv bora oko ociju iz magazina EKO-TEST

    Želeli smo da saznamo šta se stvarno nalazi u kremama za oči, kupili smo 26 raznih marki u robnim kućama, samoposlugama, apotekama, parfimerijama i radnjama zdrave hrane i poslali ih u laboratoriju.

    Evo i rezultata:
    - Osam krema protiv bora za oči je dobilo ocenu "preporučljivo" za upotrebu, svi proizvodi proizvodjača bio kozmetike i prirodne kozmetike (bioladen) su dobili ovu ocenu.
    - Jedanaest krema protiv bora ocenjeno je najgorom ocenom "nepreporucljivo" za upotebu, medju njima su i dve od dve testirane farmaceutske kreme za oči koje kupujemo u apotekama.
    - Sedam krema protiv bora sadrži konzervans formaldehid ili neki od njegovih oblika. Hemikalija je poznata po tome da iritira kozu i izaziva prevremeno starenje.
    - Osam "nešto bezbednijih" krema protiv bora sadržalo je opasna halogena jedinjenja, koja se takodje koriste kao konzervans.
    - Trinaest krema protiv bora sadrži Polyethylenglykol. Ova hemikalija sjedinjuje vodu i masti, izuzetno je jeftina i lako se proizvodi, pa je proizvodjači prosto obožavaju, iako je poznato da otvara put spoljnim zagadjivačima da prodju kroz kožu i udju u naš organizam.
    - Devet krema za oči sadrži više od 10% parafina ili silikona (takodje jeftini derivati nafte)
    - U tri kreme za oči nadjena su policiklična aromatična jedinjenja, štetni i opasni sintetički mirisi. zadrzavaju se u ljudskom tkivu, pronadjeni su čak i u majčinom mleku.
    - U Aok kremi za oči pod nazivom Protective eye cream plus vitamin E u laboratoriji je pronadjen alergen Oxybenzon koji se koristi kao UV filter.
    - Krema za oči Rétinol Bio-Végétal Smoothing eye contour care od proizvodjača Yves Rocher, sadrži boju CI 17200. Zbog ovog sastojka koji izaziva rak, zaista nismo mogli nista drugo osim da ga označimo kao "Nije preporučljivo" za upotrebu.

    Šta raditi...?
    Ako vaša omiljena krema za oči nije prikazana na ovom testu, možete koristiti deklaraciju ( INCI sastav), potražite sami problematične sastojke:
    Formaldehid krije se iza sledećih imena: Imidazolidinyl Urea, Bronopol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxane, Diazolidinyl urea, Diazolidinyl Urea i DMDM-Hydantoin.
    Oxybenzon (UV filter) krije se iza imena: Benzophenone-3. Ceresin hot paraffin ili microcrystalline wax.
    PEG / PEG-derivate - možete ga prepoznati po imenu,"PEG" ili po zavrestku "eth" iza kojeg sledi broj, npr. Ceteareth-33. takodje može biti pod sledećim nazivima: Polyglycol, polysorbates or Copolyol.
    Halogena organska jedinjenja - prepoznatljiva po rečima "Bromo", "Jodo" ili "Chloro".

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju