Odgovori 14 postova Stranica 1 od 1
Izaberite pravu maskaru
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    Izaberite pravu maskaru

    od melisa » pre 16 godine

    Za isticanje lepote očiju izuzetno je važna maskara, a pre izbora ovog dela šminke najvažnije je da odlučite šta želite da naglasite, odnosno koje nedostatke želite da smanjite. Uži izbor je, stoga, najbolje napraviti prema kriterijumima koji se odnose na volumen, dužinu, boju i vodootpornost.
    Crna maskara najbolje će istaći oči brinete, dok bi plavuše, posebno one sa svetlom puti, trebalo da razmisle o tom izboru. Prema navici, većina žena odlučuje se za crnu, ali na svetlijim trepavicama i uz svetlu put prirodnija će biti smedja maskara.
    Dakle, osnovno pravilo je da, ako želite da istaknete prirodnu lepotu očiju bez dramatičnog efekta, treba da izaberete boju maskare koja je najsličnija boji vaših trepavica. Tako će one biti naglašene, a ujedno i izgledati prirodno.

    Kada je reč o boji maskare, očima najbolje pristaju crna ili smedja maskara, ali nemojte bežati ni od maskara u drugim bojama. Ljubičasta ili zelena maskara svakako će osvežiti vaš izgled kada su u pitanju posebne prilike ili otkačeni make-up.

    Žene koje nose kontaktna sočiva treba da koriste oftalmološki ispitane maskare, čime će izbeći iritaciju očiju.

    Ako imate duge, uvijene trepavice prava ste srećnica jer vam oči i sa veoma malo nanete maskare deluju krupnije.

    Kratke i ravne trepavice vizualno smanjuju i „zatvaraju“ oči. Zbog toga, uvrstite uvijač za trepavice u obavezne preparate za šminkanje.

    Trepavice se uvijaju nakon stavljanja senke na kapke, nežnim pritiskom oko 30 sekundi. Bolji efekat ćete postići ako uvijač za trepavice prethodno zagrejete. Nakon uvijanja, nanesite maskaru u jednom sloju od sredine do kraja trepavica.

    Dok nanosite maskaru, pokušajte da to ne radite ravnomerno, već pomerajte četkicu levo-desno, čime ćete postići efekat pročešljavanja, odnosno daćete gušći izgled vašim trepavicama. Drugi sloj nemojte nanositi dok se prvi ne osuši potpuno.

    Neka vas ne brine senka na trepavicama koja se zadržala posle senčenja oka - ona ide u prilog volumenu trepavica.

    Na kraju, ne zaboravite da slepljene trepavice razdvojite posebnim češljem za njihovo raščešljavanje.

    Vaše trepavice su, eto, spremne da uokvire oči na najbolji mogući način!

    Izvor: (Mondo)
    Slika
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    Kako pronaći odgovarajuću maskaru

    od melisa » pre 16 godine

    Izabrati pravi maskaru oduvek je bio izazov za svaku ženu koja želi na pravi način da naglasi svoje oči. Nije lako odlučiti se medju mnogobrojnim opcijama koje se nude – za volumen ili dužinu, vodotporne ili u boji.
    Najvažnije od svega ipak je odabrati pravu boju maskare. Iako je ponuda na tržištu raznolika, očima najbolje pristaju braon i crna. Ako ste brineta, crna izgleda najbolje. Ako ste plavuša, za vas je bolja braon maskara.
    Ako želite da istaknete oči bez dramatičnog efekta, upotrebite boju maskare nasličniju prirodnoj boji vaših trepavica. To će podebljati trepavice i izgledaće prirodno. Ukoliko nosite kontaktna sočiva povedite računa da kupujete samo oftalmološki ispitane maskare koje neće iritirati vaše oči.

    Treba znati i da ravne trepavice smanjuju oči. Zato je jedan od neophodnih predmeta u vašoj kozmetičkoj torbici uvijač za trepavice.

    Da bi vam oči delovale krupnije, nežno pritisnite trepavice uvijačem, držite ih tako tridesetak sekundi i zatim pustite. Za još bolji rezultat upotrijebite zagrejani uvijač za trepavice. Nakon što ste ih uvili, nanesite maskaru u jednom sloju od sredine do kraja trepavica. Drugi sloj nemojte nanositi dok se prvi nije osušio do kraja.

    I još jedan savet. Ako lagano lagano pomerate maskaru levo-desno dok je nanosite, trepavice će izgledati gušće.

    A da sprečite isušivanje maskare, pripazite da je ne punite vazduhom. Kad je puno puta brzo uvlačite i izvlačite, u nju ulazi vazduh i brže se suši. Zato samo okrenite četkicu dok je još u tubi i izvucite je napolje.

    Izvor (Mondo)
    Slika
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    Čudesna maskara

    od melisa » pre 16 godine

    Proizvođači kozmetike takmiče se u osmišljavanju sve boljih i naprednijih tehnologija nanošenja maskare. Rezultat je doista bogata ponuda, a izbor zavisi samo o tome kakav efekt želite.

    Izbor prave maskare oduvek je bio izazov. Vodootporna, za produživanje, za pogušćivanje, u boji - samo su neke od opcija koje se nude. U svakom slučaju, maskara će vašim očima podariti čaroban izgled, a ove sezone bit će i neizostavan dio svakog make-upa. Drugim rečima, moći ćemo i bez rumenila i bez ruža i bez pudera, ali ne i bez maskare, pogotovo s obzirom na sve modernije i bolje tehnologije nanošenja.
    Pre svega najbitnije je izabrati pravu boju maskare. Iako postoje različite na tržištu, činjenica je da crna i smeđa najbolje pristaju očima. Ako ste brineta, crna izgleda najbolje. Ako ste plavuša, smeđa maskara bolja je za vas. Ako želite istaknuti oči bez puno dramatike, upotrebite boju maskare nasličniju prirodnoj boji vaših trepavica. To će podebljati trepavice, a uz to izgledati prirodno. Ako nosite kontaktna sočiva, pripazite pri kupovini da uvek nabavite one koje su oftamološki ispitane kako vam maskara ne bi dodatno nadražila oči.

    Obavezan uvijač

    Dobro je znati i da ravne trepavice smanjuju vaše oči. Zato je jedan od neophodnih predmeta u vašoj kozmetičkoj torbici uvijač za trepavice. Kad se trepavice zavinu, šarenica oka dolazi više do izražaja, a oči se čine većima i sjajnijima. Da bi se postigao efekt velikih očiju, nežno pritisnite trepavice uvijačem, držite ih tako 30-ak sekundi i potom pustite. Za dramatičniji izgled uvijač pomičite dva ili tri puta po trepavicama na gore. Za još bolji rezultat upotrebite zagrejani uvijač za trepavice. Nakon što ste ih uvinuli, nanesite maskaru u jednom sloju od sredine do kraja trepavica. Drugi sloj nemojte nanositi dok se prvi još nije do kraja osušio. Treći sloj potreban vam je samo u izuzetno svečanim prilikama jer će u dnevnom make-upu izgledati predramatično i pomalo smešno.

    Trik za nanošenje


    Ako lagano pomičete maskaru lijevo-desno dok je nanosite, trepavice će izgledati gušće. Kako biste sprečili isušivanje maskare, probajte je ne puniti vazduhom. Naime, kad je puno puta brzo uvlačite i izvlačite, u nju ulazi zrak i tada se brže suši. Jednostavno okrenite držak dok je još u tubici i izvucite ga van.

    Nove tehnologije


    U doista bogatoj ponudi na tržištu proizvođači kozmetike takmiče se u osmišljavanju sve boljih i naprednijih tehnologija nanošenja maskare. Od najvažnijih dostignuća u razvoju maskare izdvajamo:

    * SCF formula (special flexy complex): sadrži sojine proteine koji čine nanos na trepavicama elastičnim i laganim, a rezultat su podignute i pune trepavice
    * lash lift formula: maskara koja povećava volumen trepavica, istovremeno ih produžava i podiže čak 50%
    * build-up formula: formula koja izgrađuje volumen trepavica te osigurava trajnost i do 12 sati
    * multi-rubberflex: četkica izrađena od fleksibilnih gumenih čekinja koje omogućuju da se maskara nanese na svaku trepavicu odvojeno i temeljito
    * thermoplastic elastomer iFX četkica: mekana i fleksibilna četkica omogućuje ravnomeran nanos na trepavice od korijena do vrha
    * multi-dimensional: sofisticirana formula i jedinstvena četkica produžavaju, razdvajaju i uvijaju trepavice čineći ih neodoljivima
    * XXL tehnologija: maskara koja daje zapanjujući volumen i dužinu trepavica zahvaljujući dvostrukom sistemu mikrovlakana

    Izvor: http://www.zdraviilepi.com/Magazin-320.aspx
    Slika
  • Ella
    Amater
    Amater
    Postovi: 400
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Ella » pre 16 godine

    Obožavam maskare ali nikako da pronađem pravu. Dugo godina sam koristila oriflame maskare ali mi više ne odgovaraju, probala sam i druge i zvučnije marke ali svuda mi je nešto nedostajalo
    Prošle godine sam dobila od kolege sa posla za rođendan neku iz sve za 99 šopa, duplu sa belom nijansom i crnom. Ostvaila sam je u kancelariji u fioci gde držim šminku, desilo se da sam postojeću potrošila i bacila, drugu zaboravila da ostavim i ajde šta je tu je probam tu, nužno zlo da malo popravim šminicu i oduševim se maskarom. Očekivala sam reakcije, iritiranje očiju i sl ali ništa od toga. Da ne poveruješ. Od tada je uvek bila u mojoj torbi. Kada je bila pri kraju odem u isti taj a kasnije i u sve druge šopove tog tipa ali nikada nisam pronašla baš takvu.
    Sada lutam...od jedne do druge dok ne nađem pravu...
    dajte predloge???

    a uvijač? imam ga ali mi ne polazi za rukom da ga koristim pa onda obavezno imam i maskaru koja ima četkicu za njihovo uvijanje

    veštačke trepavice nikada nisam probala.
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 16 godine

    od melisa » pre 16 godine

    Meli isto treba uvijanje trepavica i dugo vremena sam koristila Avon maskaru sa iskrivljenom četkicom. Još bolja je Max Factor 2000 kalorija sa uvijenom četkicom. Takođe odlična mi je Max Factor Masterpiece Max...i jako dobre su mi Loreal Lash Designer i 4 puta Volume, ali mislim da nju vise ne proizvode..
    Slika
  • Pippi
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 31
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Pippi » pre 16 godine

    Probala sam dosta maskara da koristim, ali za sad mi odgovaraju Avon maskare. Nosim sociva i jedino one me ne iritiraju. Max Factor maskara (ne secamse tacno koja je) mi je bila odgovarajuca.
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    Ella, mislim da tačno znam o kojoj maskari pričaš - i ja sam imala jednu takvu kupljenu u nekoj od 95 radnji, koja je mogla da izdrži po 15h na 40 stepeni i da se ne razmaže.

    Srećom, nemam osetljive oči pa ne moram da budem naročito izbirljiva. Ipak, smetaju mi teške maskare jer imam utisak da mi je neko okačio olovo na trepavice.

    Sada sam kupila Mejbilinovu xxl, stavila je 2x do sad i prezadovoljna sam :D
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • Ella
    Amater
    Amater
    Postovi: 400
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Ella » pre 16 godine

    Ovih dana često po raznim medijima nailazam na to da ovog preoleća trepavice definitvno treba da su najistaknutije na našem licu, znači dolaze u prvi plan, što jače, gušće, duže,...to bolje... i veštačke trepavice su IN
  • ViA V.

    od ViA V. » pre 16 godine

    Ja sam pre neki dan kupila novu Maybelline maskaru - DEFINE - A - LASH.
    Prezadovoljna sam! :013:
    Nema grudvica, savrseno se prilagodjava obliku oka... Odlicna je.

    Samo moram da kupim neku cekticu za rascesljavanje trepavica... Na levom oku su uvek zamrsene! :x
  • AppearancE
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 8
    Pridružio se: pre 16 godine

    od AppearancE » pre 16 godine

    Trepavice su mi ravne da ravnije ne mogu biti, imam pogled isto kao kod konja jer su i njima savršeno ravne trepavice :(
    Muku mucim kada zelim da ih malo uvijem, nekakve su zilave previse, cak ni sa uvijacem nema specijalnog efekta.

    Maskare su opet posebna prica...Za sat-dva opet spadnu u svoj polozaj pod pravim uglom, a oci su mi ionako male.
    Trenutno najbolje prolazim koristeci kombinaciju Lorealove Telescopic mascare za prvi sloj, za drugi je obicna Avonova Plump out :)
    U velikim stvarima ljudi se pokazuju onakvima kakvi bi htjeli da budu, a u malima onakvima kakvi jesu.
  • skubisa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 28
    Pridružio se: pre 16 godine

    od skubisa » pre 16 godine

    sto se tice maskare koristim max factor, masterpiece max, definitivno je najbolja, a cesto imam i nadogradnju trepavica. izgleda savrseno, traje mesec dana i kosta oko 1.000 dinara. nekako drugacije izgledas, cim se umijes izgledas nasminkano.
  • cwetic
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 16 godine

    od cwetic » pre 16 godine

    ja koristim onu loreal jdna strana belo druga crno oko 15€ kosta
    i meni je sasvim oke

    ne znam ne obracam paznju na to da mora da bude od posebne marke od ovog onog
    kupovala sam i skupe marke ( necu sad da navedem ime ali ) ali!
    nisam zadovoljna...
    Dignu cenu, ime vec imaju i naivne devojke kupuju u fazonu :"ahhh pa ja imam od tog i tog maskaru, to mora jednostavno da bude nesta woooow"taj fazon....
    cak su od jedne poznate marke pocele trepavice da mi opadaju ( tj ne sad nesta strasno ali ono znas vec...)
    I saznala sam da je ta maskara bila kasnije povucena sa trzista i jos par kozmetickih njihovih stwarcica (kako sam procitala u jednim novinama da su imali nesta u sebi sto izaziva neku vrstu raka jos nesta ) uglavnom sljam

    loreal ta je meni super pa sad ko voli nek izvoli :)
  • jovana86
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 15 godine

    od jovana86 » pre 15 godine

    ja imam jako kratke i retke trepavice i probala sam bas dosta maskara,ali mi se najbolje pokazala COLLISTAR TRODIMENSIONALE
    kosta oko 25 €,ali bas vredi :)
  • Filip&Leon
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Izaberite pravu maskaru

    od Filip&Leon » pre 10 godine

    probajte loreal lash Architekt.. super je
Odgovori 14 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju