Celulit!!!
  • Asja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 42
    Pridružio se: pre 16 godine

    Celulit!!!

    od Asja » pre 16 godine

    Eh, moje devojke (mislim i na vas koje ste seset' i neko godiste)! Svi mi pricamo o dijetama, al niko ne spominje zenskog neprijatelja broj 1!
    Da li neko ima mozda neki trik kako bi se bar, u najmanju ruku, ublazile odvratne neravnine na nogama a posebno zadnjici?
    Do sada, jedino sto je iole imalo efekta kod mene je Garnier Body Tonic roll on, ili kako se vec zove.
    Sta cemo? Jel neko isao na LPG, Mezoterapiju, elektrostimulaciju, ultrazvuk....?

    (za Moderatora: nisam bas ni sigurna da li ova tema pripada ovde - ako ima bolje mesto, premesti je)
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin
    Postovi: 611
    Pridružio se: pre 16 godine
    Gender:

    od Moderator » pre 16 godine

    Asja, celulit je multidisciplinaran (ima ga svuda, a ima i razlicitih nacina da se eliminise) tako tema moze da ostane i ovde.
    Usput, moja bivsha se uspesno izborila sa istim koristeci neke bash, bash prirodne cajeve koje je sama pravila po nekoj recepturi od brsljana (znam dobro jer sam isao u berbu). Takodje znam da ce te/vas interesovati za koje vreme - ona je uspela za 6 nedelja da ukloni kako je govorila "oko 90%" celulita.
  • Asja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 42
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Asja » pre 16 godine

    E, nemoj si takav :evil: Ajde, MOLIM TE malo precizinije! Jel samo brsljan ili jos nesto? Koliko cesto se pije, koliko itd. MRZIM cajeve, ali ovako nesto jos nisam cula nigde! Rado cu gutati... Ako se secas jos detalja, htela bih da znam. (Mislim da je ok ako smo SVI na ovom sajtu na "ti" :lol: )
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin
    Postovi: 611
    Pridružio se: pre 16 godine
    Gender:

    od Moderator » pre 16 godine

    Asja napisao:E, nemoj si takav :evil: Ajde, MOLIM TE malo precizinije! Jel samo brsljan ili jos nesto? Koliko cesto se pije, koliko itd. MRZIM cajeve, ali ovako nesto jos nisam cula nigde! Rado cu gutati... Ako se secas jos detalja, htela bih da znam. (Mislim da je ok ako smo SVI na ovom sajtu na "ti" :lol: )


    Cao A,

    Vidi, davno to beše ali obrati pažnju na sledeće: Bršljen je otrovan kada se uzima oralno! Znači ništa čaj ili neki napitak. Fora je u oblogama koje se apliciraju na određena (ugrožena) mesta i gde neke supstance (uffff... godine... nekada sam znao i koje) - vrše razgradnju celulita. E sada, kada se tačno bere bršljan (čini mi se dok je mlad) i kako se pravi taj odvar (tečnost za apliciranje) - zaboravio sam :( .
  • Dinka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 6
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Dinka » pre 16 godine

    Dvije sake svjezih listova brsljana kuhati pola sata u pet litara vode, u koju smo dodali kilogram morske soli.Procjediti, zatim uliti u vodu u kadi, zagrijanu na 37 stepeni, pa ostati u kadi 30 min.Ovo sam procitala u jednom casopisu pa pokusaj..
  • mila
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 16 godine

    od mila » pre 16 godine

    imas u bilo kojoj apoteci ili vecim marketima kupiti brsljanov gel,pakovanje 1 kg.
    trebalo bi da radis tri serije vezane po desetak dana.
    svako vece ili jutro naneti gel i izmasirati noge i stomak.
    jeste dosadno ali deluje.
    ali ako nastavis piti koktele,guste sokove,alkohol i ostale kalorijske bombe ,nemoj ocekivati efekat.
    celulit se skida korigovanom ishranom,masaze pomazu,unos dnevne tecnosti min 2 l vode na dan i naravno pod br 1 sport.
  • Asja
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 42
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Asja » pre 16 godine

    Hvala na savetima, al moram ti reci da je taj brsljan gel cisto sr.... Ne pijem ni sokove ni gazirano... ok alkohol se svodi na jednom do dva puta nedeljno... Pijem i 2 l vode. Bez obzira, opet, hvala.
  • mica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 13
    Pridružio se: pre 16 godine

    od mica » pre 16 godine

    ja sam pocela od pre neki dan da se uvijam u foliju i radim vezbe ili kad nesto radim uvejem se skoro cela(noge,dupe,stomak).idecu dal ce sta pomoci pa javim, inace i ja sam cula da je dobar brsljan gel al je zamorno svaki dan i ujutru i uvece se utrljavati a pogotovo sto to treba raditi bas dugoooo.
  • MIMI
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 33
    Pridružio se: pre 16 godine

    od MIMI » pre 16 godine

    DJUMBIR kazu da je vrlo delotvoran,obloge od djumbira,ali ne znam kako se pripremaju,pa ako neko zna kako neka napise
  • Medeni
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 10
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Medeni » pre 16 godine

    Da li je neko koristio LPG tretmane u cilju lecenja celulita? Malo sam gledala po netu neke forume i pomalo su mi zbunjujuci podaci, neki su odusevljeni, drugi osporavaju, navodno bacene pare...Inace ovi tretmani su poprilicno skupi, po tretmanu 20e, a preporucuje se serija od 10-15 minimum.
  • stasha
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 16 godine

    od stasha » pre 16 godine

    Pozdrav svima, i svaka cast za sajt i forum... Predstavicu se tamo gde treba... :wink:

    Prosle zime sam isla na LPG, i posto znam kako je svima vama koji o tome razmisljate, rekoh, da kazem par reci. I ja sam tako gledala po internetu, raspitivala se za cene, citala i pozitivna i negativna iskustva, i na kraju sam resila da rizikujem i dala 100-tinak evra pa sta bude.

    I mogu vam reci da je itekako uspelo!!! :D

    Ja sam odradila 20 tretmata, kazu da je 15 dovoljno, ali i nije bas. Pre svega, mislim da sam imala puno srece u izboru salona i osobe koja ce mi tretmane raditi, jer je devojka ekspert, a kazu da je skoro sve u tome kako ti ko radi tretman. U tom istom salonu mi je prvih par tretmana uradila neka curka, pa sam tek kad me je taj genije uzeo pod svoje shvatila koliko ona prethodna nema pojma. Za mladu kozu je potrebno da taj tretman bude dinamičan, da ona sprava ide relativno brzo po telu, dok se ova prva vozala po meni sporo kao puz.


    Sta sam zapravo postigla?!

    Generalno, mozda sam na pocetku akcije na sebi imala par kila viska, ali sam kao mala bila veoma buckasta, i smatram da sada uvek mogu bolje, i ne dozvoljavam sebi da se opustim. Prvo sam krenula u teretanu (fitnes), 3 puta nedeljno po sat i po, radila i kardio i vezbe. Nakon otprilike prvog meseca teretane sam drzala onu Citrus dijetu (valjda je tako nazvana na sajtu), i to samo 10 dana, 15 ne mogu da izdržim. 8) I tu sam skinula kilo, dva, mada od teretane redovno vaga pokazuje kilo dva vise, valjda je zbog misica, nemam pojma. Smanjila sam slatkise, mada sam ja njima opsednuta i ne mogu da ih zrtvujem skroz, ali u principu ne jedem mnogo kolicinski, ne volim masno... I normalno, MORA da se izbaci Koka-Kola, sto me je takodje bolelo. :oops: Ne valja ni kisela voda, ne bi trebalo piti nista sa mehuricima, jer to nikako nije dobro za celulit. I treba piti sto vise obicne vode, oko 2 litra bi bilo super.



    I konacno LPG :-P


    Dakle, posle jedno mesec, dva vezbanja u teretani, redovno i posveceno, resila sam da krenem i na LPG. Po meni, a i po toj devojci koja mi je radila LPG, najbolje je delovati na problem iznutra i spolja. Znaci, teretana deluje na misice, masnoce i celulit iznutra, a onda ova masaza spolja. Ja najpre mislim na noge i pozadinu, mada se LPG-jem tretira celo telo po malo, a kriticni delovi najvise. Tih 20 tretmana se razvuklo na par meseci, prvo se ide 2 puta, pa posle po 1 nedeljno. To je individualno i zavisi od stanja vaseg tela, kolicine celulita...

    Ako vas zanima kako tacno izgleda tretman, kako se i koliko radi, kazite.

    Sad prvo da vam kazem da sam proslog leta izgledala najbolje u zivotu. Butine, koje su meni najproblematicnije, su mi se smanjila za 3 cm, i na to je dosta uticao LGP, u to sam sigurna, jer sam u teretanu isla i pre, a nisam postigla takve rezultate.

    Pored toga sto se obim smanjio, celulit je na kraju tretmana bio ZNATNO manje vidljiv. Nakon zavrsetka svih tretmana, treba jedno mesec dana da se taj ostatak celulita povuce u dublji deo koze, posto ga LPG izvuce na povrsinu, tako da je efekat najbolji tada. Posle je potrebno ici na tzv. odrzavanja, jednom mesecno po jedan tretman, da se celulit ne vrati. I naravno, ne nestane sav celulit, to je prosto nemoguce, ali puno, puno ode, usitni se i manje se vidi.

    Dakle, prethodnu turu LPG-ja sam zavrsila negde u junu, cini mi se, ali nazalost nisam isla na ta odrzavanja, jer mi je ta devojka menjala posao, nije radila... neozbiljno s moje strane. Prosto nisam htela da bacam pare da mi to radi bilo ko i da nista ne postignem. Letos, naravno, nisam vezbala, i evo sada sam krenula u teretanu i planiram na za mesec dana opet krenem na LPG, jer se celulit naravno vratio, ali ne toliko koliko ga je bilo prosle godine.

    Zakljucak: LPG radi i mislim da je jedina stvar protiv celulita koja radi, ali pod odredjenim uslovima, normalno. I mora da vam radi neko ko ume, to je NAJVAZNIJE, verujte mi!!! 8)

    A, da, skoro cele zime sam mazala onu Niveinu kremu protiv celulita na noge i pozadinu, svaki dan, uvece. Prija kozi, a mozda i radi, ali to ne mogu da tvrdim, jer je nisam koristila samu. I onaj domaci Brsljen gel je dobar.

    Pitajte sve sto vas zanima...

    Pozdrav
    Life's simple. You make choises and you don't look back!
  • Medeni
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 10
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Medeni » pre 16 godine

    Stasha,hvala puno na detaljnom odgovoru.Mene interesuje o kom salonu je rec i koja je osoba koja ti je tretmane radila, posto je to najvaznije. Puno uspeha u daljoj borbi sa celulitom!
  • elizabeta djordjevic
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od elizabeta djordjevic » pre 16 godine

    Meni je pomogao preparat iz kolekcije vichy, lipocure, u borbi protiv celulita. Rezultati su vidljivi nakon 14 dana i oslobodjeni celulit se ne vraca lako.
  • Iki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 24
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Iki » pre 16 godine

    Odmah da vam kazem da nikakve kremice ne pomazu bez adekvatne masaze i odredjenog perioda kad je treba raditi.
    Ona se radi svaki dan, deset dana uzastopno nakon menstrualnog ciklusa zbog dejstva zenskog hormona estrogena. Pored toga,potrebno je sve aspekte nezdravog zivota eliminisati ili promeniti

    --ISHRANA mora obuhvatiti namirnice koje ne ostavljaju otrovne materije u organizmu.To su skoro sve vrste voca i povrca,posto sadrze sve hranljive i zastitne supstance koje obezbedjuju redovno i normalno praznjenje creva.Od mesa tu spadaju ribe, od masnoca biljna ulja,zatim med,jogurt,pivski kvasac.
    Iz ishrane treba izbaciti meso (narocito svinjsko),zivotinjske masti,konzervisanu hranu,przena jela,secer,so,belo brasno,kafu,gazirana pica,alkohol i sve sve otale vestacke hemijske proizvode

    --ELIMINACIJA ili izlucivanje ovih otpadnih materija mora savrseno funkcionisati.Oslobadjanje se vrsi preko bubrega,creva i koze. Ovo ciscenje se moze stimulisati: za bubrege stimulisanjem izlucivanja mokrace- unosenjem sto vise vode u organizam (2,3 l dnevno),cajem peteljke tresnje,persuna,kukuruzne svile...
    Za creva sprecavanjem zatvora-pravilnom ishranom,pravilnim vezbama,masazom stopala,akupresurom
    Za kozu aktiviranjem znojenja-sauna,tople kupke,fizicka aktivnost

    --DISANJE,ako je lagano,pravilno i duboko,narocito na cistom vazduhu,potpomaze cirkulaciji i prociscavanju krvi, a samim tim sagorevanju otpadnih materija koje su se zadrzale u tkivu, a uzrokuju celulit.Obavezno izbaciti cigarete...

    --RELAKSACIJA izvanredno doprinosi oslobadjanju stresa,napetosti,otklanjanju zamora i tonusa misica,,koji su takodje veliki uzrocnici pojave celulita ,a i mnogih drugih poremecaja funkcionisanja u organizmu.
    Opustanjem celokupnog organizma,duha i tela,uspostavlja se energetska ravnoteza koja je odgovorna za ponasanje naseg nervnog sistema,od koga isto zavisi rad mnogih kljucnih organa bitnih za metabolizam

    --FIZICKE VEZBE STIMULISU i povezuju sve predhodno navedene aspekte zdravog zivota.
    One su kao katalizator i za mrtabolizam, i za lucenje i probavu, i za disanje i cirkulaciju, i za celokupno psihofizicko stanje organizma,ukljucujuci tu i izvanredno raspolozanje i jednu unutrasnju srecu koju covek pocinje da oseca.

    Prilikom lecenja celulita samo treba obratiti paznju da vezbe budu umerene i lagane da bi dovele do povecane cirkulacije i sagorevanja masnih kiselina.U protivnom ako se organizam napreze i umara nekim jacim sportom,dolazi do sasvim suprotnog efekta,stvaranje jos vise mlecne kiseline i drugih toksicnih materija, a samim tim i celulita.


    :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Evo, gornji post je primer kako se pisu saveti, sveobuhvatno, koncizno, jasno.

    Bravo Ikilixouri :01: !

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost