Celulit!!!
 • Korisnikov avatar
  mary
  Početnik
  Početnik
  Postovi:30
  Pridružio se:pre 12 godine

  od mary » pre 12 godine

  Test za utvrđivanje “celulit rizika”

  Odredite svoju sklonost prema celulitu odgovorima na sledeća pitanja.

  1. Da li imate vidljivog celulita bez stiskanja?
  Da Ne

  2. Da li je vaš celulit bolan kada uštinete kožu?

  Da Ne

  3. Da li imate celulita u više oblsti tela?

  Da Ne

  4. Da li ste primetili pojavu celulita pre 25 godine žvota?

  Da No

  5. Da li imate izraženi PMS(premenstrualne probleme)?

  Da Ne

  6. Da li imate zadržavanje vode u telu?

  Da Ne

  7. Da li iamte hronični zatvor?

  Da Ne

  8. Da li vam je u poslednje tri godine telesna težina varirala više od 5% ?

  Da Ne

  9. Da li uzimate bilo kakvu hormonalnu terapiju ili pilule?

  Da Ne

  10. Da li dnevno pijete veće količine kafe, čaja ili alkoholnih pića?

  Da Ne

  11. Da li pušite?

  Da Ne

  12. Da li pijete manje od 8 čaša(2 l ) vode dnevno?

  Da Ne

  13. Da li je vaša ishrana bogata sa zasićenim mastima(meso, mlečni proizvodi) i/ili
  visokoenergetskim ugljenim hidratima(testenine, pirinač, hleb, slatkiši i sl.)’?

  Da Ne

  14. Da ki jedete slanu hranu?

  Da Ne

  15. Da li vam prodje više od 3 meseca bez redovnog vežbanja?

  Da Ne

  Svako pitanje sa odgovorom pod DA donosi vam po 1 poen. Napravite zbir. Ako je vaš rezultat preko 8, neophodne su hitne promene životnog stila kako se celulit ne bi širio i pogoršavao.
 • Korisnikov avatar
  mary
  Početnik
  Početnik
  Postovi:30
  Pridružio se:pre 12 godine

  od mary » pre 12 godine

  Celulit je nastao složenom interakcijom različitih faktora i samo istovremenim dejstvom može da se eliminiše  Velika zabluda kod uklanjanja celulita je da se može rešiti samo vežbanjem i unošenjem dosta tečnosti. To važi za prevenciju, ali terapija je mnogo složenija.

  Vežba sa unošenjem dosta tečnosti i pojedini tretmani dovode do brzih rezultata koji daju privid uklanjanja „pomorandžine kore”. Kao što je rečeno celulit je inkapsulirana masna ćelija i može biti mek ili tvd.

  Mek celulit je obično vidljiv i na oko, dok je tvrd celulit karakterističan za one koje intenzivno vežbaju. Iako je mek ružniji mnogo ga je se lakše rešiti od tvrdog koji je začauren na mišić. Vežbanje jača mišiće i zateže kožu potiskujući celulit niže. Efekat je zategnuta koža, manje ili potpuno nevidljiva pomorandžina kora i tvrdi i uporni celulit na mišiću. To u ranim dvadesetim nije primetno jer koža ima bolju elastičnost i zategnuta je. Problem nastaje kad koža izgubi svoju čvrstinu a onaj do tada nevidljivi celulit, počinje da se veoma napadno i ružno ocrtava. Njega je potrebno razbiti, usitniti i dovesti u fazu mekog ne bi li se istopio.

  Od dijete gubite u obimu a vežbe učvršćuju kožu pa je celulit samim tima manje vidljiv, ali ne i razbijen i uklonjen.

  Naravno, i različiti tretmani u salonima utiču na poboljšanje tonusa, ali često ne rešavaju problem dubinski. To i sami zaključujete kad vam napomenu da rezultati traju od dva do šest meseci (koliko je koži potrebno da se vrati u prethodno stanje). Pri izboru određenog tretmana vodite računa da vam se do detalja objasni na koji način aparat/tretman/aktivne supstance deluju na razbijanje kapsula i na koji način se aktivni sastojci provode dublje u kožu, kao i koja je to dubina.

  Uzmite u obzir i da efekat terapije u početku treba da bude opuštena koža kao rezultat razbijanja i nestajanja celulita.


  Dakle, nije ideja da prikrijete celulit već da ga se rešite . Uspešno lečenje koje će

  zaobići zamku dijeta/vežbe/tretman = zategnuta koža i prikriveni celulit obuhvata sledeće:

  1. opšta detoksikacija organizma

  2. razbijanje kapsula celulita

  3. pravilna masaža za izbacivanje sadržine istih putem limfe do krvotoka i bubrega.

  4. oporavak i zatezanje kože preko “istopljenih” delova

  To se može postići sinhronizovanim preduzimanjem sledećih mera:

  1. Neophodno je sprovoditi sve gore navede preventivne postupke koje imaju za cilj da se spreče stvaranje novih masnih inkapsulacija. Da ponovimo:

  · Povećati unos tečnosti najmanje na 2 l dnevno(8 čaša od 2,5 dl).

  · Svedite na minimum unošenje kafe, crnog čaja(ne zelenog i voćnih), gaziranih pića i alkohola.

  · Sa svakim unošenjem kafe, čaja ili alkoholnih pića popiti po 2 čaše vode

  · Smanjite unos zasićenih masti i ugljenih hidrata.

  · Povećajte unos biljnih vlakana koja vrše detoksikaciju organizma, čiste creva i podstiču pražnjenje. Preporučuje se dok traje terapija unos kvalitetni
  prirodnih dopunjivača ishrane na bazi biljnih vlakana. Kasnije je poželjno ponoviti turu nekoliko puta godišnje.

  75% hrane bi trebalo da se sastoji od voća, povrća . Ostatak od 25% mogu da budu meso, riba, jaja, semenje. Slatkiše svesti na minimum.

  2. Svakodnevno utrljavanje Anticelulit ulja koji uz pravilnu masažu vrši razbijanje i rastvaranje inkapsuliranih grozdova masnih ćelija. Različite metod poput obmotavanja, zagrevanja( sa peškirima ili infracrvenom lampom) i kombinovnja sa drugim uljima podstiču ovo dejstvo(videti Iskustva u primeni AC ulja)  3. Masaža koja podstiče cirkulaciju i drenažu limfe sa toksičnim materijama. Tome potpomaže i fizička aktivnost posle utrljavanja ulja.  4. Dobar piling kože
 • Korisnikov avatar
  Anchi87
  Početnik
  Početnik
  Postovi:8
  Pridružio se:pre 12 godine
  Lokacija:Kraljevo

  Moje iskustvo

  od Anchi87 » pre 12 godine

  Imam dosta celulita, ali izlazim sa njim na kraj. Inace ne pijem gazirano, verujem da je to + ne samo zbog celulita. redovno koristim brsljen anti-celulit gel. Neki put cak i dva puta dnevno, najbolje je posle tusiranja. Preparan nije skup, a kod mene se pokazao kao efikasan. I ... ovo je bilo slucajno :D Bila sam na terenskoj nastavi na Gocu 4 dana i hodanje uz brdo dooooooooooosta pomaze. Mislim da je to lakse nego vezbanje. - Naravno, ne treba bezati od vezbi. Mislim da bi 15ak dana aktivnog "planinarenja" dalo bas vidljive rezultate. Sve sto nam treba je neko brdasce i ... Dobra volja, naravno :wink:
  Nikad vise buca :)
 • Korisnikov avatar
  NisamAndjeo
  Početnik
  Početnik
  Postovi:8
  Pridružio se:pre 12 godine
  Lokacija:Pljevlja

  od NisamAndjeo » pre 12 godine

  ja sam u mnogim novinama o ljepoti čitala da je najbolji piling od kafe protiv celulita i da su rezultati extra iskreno nisam probala jer nesto sam lijena, tj kada skuvate kafu i talog koji ostaje skupljajte i sa njim radite piling tijela tokom tusiranja...

  A ja imam jedno pitanje... Da li je neko od vas probao ili zna nesto o onom preparatu cellules sto je na tv shopu da li je i koliko dobar posto bi htijela sestri da ga kupim za poklon al sam u nedoumici... Na jednom forumu sam samo naišla na par komentara za njega jedna ga hvali i kaze da je extra dok druga i nije bas zadovoljna zato sto ga nije redovno koristila... hmm?
 • Korisnikov avatar
  dada
  Početnik
  Početnik
  Postovi:47
  Pridružio se:pre 13 godine
  Lokacija:BIH-RS

  od dada » pre 12 godine

  Imam i ja celulit, iako vec 15 dana svakodnevno idem na sprave u teretanu ništa mi ne pomaze. Probala sam i sa bršljen gelom i mogu reći da su se rezulteti vidjeli ali nisam bila uporna.... :oops:
 • Korisnikov avatar
  Barbara
  Početnik
  Početnik
  Postovi:29
  Pridružio se:pre 12 godine
  Lokacija:Beograd

  Re:

  od Barbara » pre 12 godine

  dada napisao:, iako vec 15 dana svakodnevno idem na sprave u teretanu ništa mi ne pomaze.


  Ne mislis valjda da ces za 15 dana da vezbanja da skines celulit? To je mali vremenski period za bilo kakve rezultate u bilo kom smislu.


  I step out of the ordinary..I am on my way, can't stop me now!
  ...What have you done today to make you feel proud?
 • Korisnikov avatar
  dudank
  Profesionalac
  Profesionalac
  Postovi:3713
  Pridružio se:pre 12 godine
  Lokacija:Petrovaradin

  Re: Celulit!!!

  od dudank » pre 12 godine

  Možda nisam pažljivo čitala, ali čini mi se da niko nije pomenuo afričko drvo zvano "kola" (cola), s plodom nalik kestenu. ČINI MI SE da su preparati od njega vrlo efektni. Kažem "čini mi se" pošto nikad nisam bila sklona celulitu, javio mi se tek pre neku godinu (kad sam se ugojila kao goooda), a kako polako skidam kilograme (već skoro tri godine), tako i moj celulit omekšava i iz "pomorandžine kore" se pretvara u obične obešene mlitave masnjikave naslage. (Ala ih opisah. :D Naravno, i one su ružne, to se već podrazumeva.) Ali vrlo je moguće da mi je dosta pomogao i gel od pomenute kole; ne koristim ga non-stop, nego kad god skinem neku "znatniju težinu", pa pravim pauzu dok se telo i koža malo prilagode (što nije lako sa još malo pa četir' banke). U krajnjoj liniji, JESTE mi donekle zategao zadnji deo butina i... ehm... a mišice (naročito moje nekad atletske, a sad oklembešene tricepse) doslovno je preporodio. Elem, da skratim priču:

  Pošto svi znamo CENE tih gelova (a tubicom od 50 grama možete da se namažete... pa tako, jedno dvared), UKOLIKO ove godine idete na letovanje u Bugarsku (ili ide neko vaš), OBAVEZNO pokušajte da nabavite anticelulit gel tamo, jer je čak i do 4 puta jeftiniji nego ovde, a imaju nekoliko odličnih proizvođača. MOJA PREPORUKA OD SRCA: obavezno firma "Deva". Trenutno još arčim prošlogodišnju zalihu (ovog leta kupiću novu, naravno); ta zaliha je bila anticelulit gel s KOFEINOM, EKSTRAKTOM KOLE, BRŠLJANOM i DIVLJIM KESTENOM. Nažalost, prošlog leta nisam mogla da nađem gel koji sam koristila prethodne dve godine, a to je anticelulit gel SAMO SA EKSTRAKTOM KOLE (opet firma "Deva", inače im je gotovo sva kozmetika izuzetna - kad je čak i bake Engleskinje kupuju na tone!), koji je čak mnogo bolje delovao.

  Čisto lični komentar: moj utisak je da je celulit verovatno i genetska stvar, ja sam čitavog života pušila, konzumirala alkohol, jela šta mi padne pod ruku (sa slaninom i hlebom na čelu kolone), i zaista nisam imala ni trun celulita do glupe operacije kad sam počela da se gojim (i nagojila se 20 kila). NARAVNO, ovo nije poruka forumašima da treba da "piju, puše i krkaju slaninu". :D Samo razmenjujem lično iskustvo.
 • Korisnikov avatar
  uporna
  Amater
  Amater
  Postovi:212
  Pridružio se:pre 13 godine
  Lokacija:Nikozija, Kipar

  Re: Celulit!!!

  od uporna » pre 12 godine

  ja evo koristim sigurno vec drugi mesec termoaktivnu kremu na bazi kafe za celulit nekada i po tri puta dnevno s tim sto se samo jednom pakujem i to uglavnom kad vezbam. iskreno da vam kazem celulit mi se smanjio na guzi ali na butinama je jos izrazeniji sto znaci predpostavljam da izbija.
  ove nedelje krecem i na masaze a krenula sam da pijem CELLULASE GOLD to su kapsule na biljnoj bazi za celulit. takodje sadrze i vitamine B6 i E i piju se dva puta dnevno. uz njih sam krenula sa CELLULASE DETOX koji je na bazi zelenog caja kao i predhodni sto sam pile pa se nadam dsa cu pobediti celulit :headbang:
 • Korisnikov avatar
  jedna mala
  Amater
  Amater
  Postovi:418
  Pridružio se:pre 13 godine
  Lokacija:Beograd

  Re: Celulit!!!

  od jedna mala » pre 11 godine

  koleginica mi pre par dana rece da koristi kirkolina kremu protiv celulita i da joj je super a ja sada trenutno koristim garnierov roll-on i jos je rano da kazem utiske
 • Korisnikov avatar
  Mimmy
  Početnik
  Početnik
  Postovi:15
  Pridružio se:pre 11 godine
  Lokacija:Sarajevo
  Horoskop:Capricorn

  Re: Celulit!!!

  od Mimmy » pre 11 godine

  Napisala sam na temi o cajevima,a evo i ovdje cu,nije mane...Caj od persune,bez secera i icega... Ruzan je k'o vrag,ali je odlican za celulit...

  Masiranje tozom od kafe.....

  Ovo mi je preporucila prijateljica,dosta je skinula... :)
 • aniksy
  Početnik
  Početnik
  Postovi:4
  Pridružio se:pre 11 godine
  Lokacija:Beograd

  Re: Celulit!!!

  od aniksy » pre 11 godine

  Evo da podelim svoje iskustvo sa vama...

  Solja jogurta svako jutro sa izrendanim celerom!!!

  Napitak je prijatan, osvezavajuci...
  Imam neverovatne rezultate....
  Kozmeticarka koja me depilira nije mogla da veruje.

  ALI
  Moram da naglasim da ja redovno vezbam :-)

  Predlazem vam da probate 2 nedelje minimum pa podelite utiske sa nama.
 • Korisnikov avatar
  Lelica
  Amater
  Amater
  Postovi:129
  Pridružio se:pre 11 godine
  Lokacija:Beograd
  Horoskop:Taurus

  Re: Celulit!!!

  od Lelica » pre 11 godine

  ja negde ovde na forumu nadjoh savet da koristim TaNaNa gel protiv celulita sa pilingom..mnoge su ga ishvalile, pa ga i ja kupila i evo 5-6 puta namazala..tj, dragi me masira koliko to ume 8) S obzirom da ga imam nekih 10 godina i mnoooogo i svuuuuda, ne vidim jos nikakav efekat, ali se nadam kad potrosimo tubu-dve da ce ga BITI...A TADA DELIM ISKUSTVO SA VAMA!
  POZ
 • Korisnikov avatar
  zumbul
  Početnik
  Početnik
  Postovi:11
  Pridružio se:pre 10 godine
  Lokacija:Pozarevac

  Re: Celulit!!!

  od zumbul » pre 10 godine

  Ja koristim jez sapun iz Bozena svako jutro i vece, a sada sam pocela da mazem i anticelulit gel isto iz Bozena... pa vam javljam rezultate...ali znam da je ovaj sapun dobar, jer sam stalno njega koristila u skidanju celulita i mnogo mi je pomogao...
 • Korisnikov avatar
  Incognito
  Početnik
  Početnik
  Postovi:19
  Pridružio se:pre 10 godine
  Lokacija:BGD

  Re: Celulit!!!

  od Incognito » pre 10 godine

  prvi put u zivotu da sam primetila efekat nekog preparata desilo se kad sam pocela da koristim nivea good bye cellulite 10 days serum! nanosila sam ga na butine ujutru i uvece u tankom sloju, koza zategnutija, celulit stvarno manje vidljiv... posle sam dobila na poklon venusov gel, ni on nije los... sad sam presla na garnier roll on, hocu sve da isprobam :)... e da, pretpostavljam da i treniranje akvabika ima uticaja.

  imam cellules masazer, mozda je i dobar, ali meni je bio jako nezgodan za rukovanje... eno ga, skuplja prasinu kod kuce.
  Jedimo da bi ziveli, ne zivimo da bi jeli!
 • Korisnikov avatar
  missundaztUd
  Početnik
  Početnik
  Postovi:10
  Pridružio se:pre 10 godine
  Lokacija:Subotica, Novi Sad
  Horoskop:Cancer

  Re: Celulit!!!

  od missundaztUd » pre 10 godine

  ja imam dosta celulita, trudim se u zadnje vreme da se zdravije hranim, ne pijem gazirano itd...
  al imam i strije.. pa ugl navece se mazem protiv strija.. a ne znam sta da radim sa celulitom.. imam neki gel za tusiranje sa masazerom i kupila sam neku rukavicu za masiranje.. sad sta bude..

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost