Celulit!!!
  • Iki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 24
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Iki » pre 16 godine

    Uvek :31: :23:
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    CELULIT SOS

    "Pomorandžina kora" je najčešći izraz kojim se opisuje najproblematičnije stanje kože - celulit. Vidljiva golim okom, ili prilikom stiskanja dela kože, ova neestetska pojava zaista je neprijatelj br. 1 mnogih žena. Već smno mnogo puta čuli šta izaziva pojavu celulita. Stručnjaci su nekada mislili da je u pitanju isključivo masno tkivo. Međutim, danas sve više eksperata počinje da sumnja da celulit nastaje kao posledica razgradnje vezivnog tkiva kože. Prema njihovom mišljenju, vlakna vezivnog tkiva drže na mestu masne ćelije, baš poput ograde. Vremenom, dolazi do upale ovih vlakana, koja potom previše potisnu masno tkivo (što se manifestuje pojavom grudvica i rupica na koži). Svi oni koji su do sada mislili da je celulit problem debljine i masnog tkiva, zapravo su pogrešili. Ukoliko prihvatimo da je nova teorija tačna, ostaje jedno važno pitanje - šta utiče na pojavu celulita i u kojoj će se formi pojaviti? Iako lekari nemaju precizan odgovor na ova pitanja, u jedno su ipak sigurni: ukoliko vaša majka ima celulit, velike su šanse da ćete ga i vi imati. Dakle - geni!

    Za razliku od žena koje se pate sa celulitom (86 %), muškarci nemaju taj problem. Iritirajuća činjenica za nas žene, jeste to što vezivno tkivo muškaraca nije sklono pormenama koje izazivaju pojavu celulita, a i koža im je deblja, tako da se bilo koja naznaka celulita neće ogledati na površini kože! Nemamo ništa protiv muškaraca, ali izražavamo sumnju da je to što su muškarci imuni na celulit, zapravo razlog za nedovoljan broj ozbiljnih medicinskih studija i istraživanja ovog stanja kože, osobito kada je reč o naučnicima (muškog pola). Neretko, celulit, kao tema koja se spominje na medicinskim skupovima i simpozijumima, izaziva smeh ili biva tretirana kao neozbiljna. Mnogi suručnjaci i danas veruju da ne postoji ništa što može da reši ovaj problem. Međutim, grdno se varaju! Nekoliko tretmana, kako novih, tako i starih, mogu znatno da pomognu. Proverite i isprobajte ono što vam predlažemo.

    ŠTA POMAŽE, A ŠTA NE POMAŽE, U UKLANJANJU CELULITA?

    Stručnjaci su nam opisali pojedine tretmane i rangiraju ih od najboljih do najmanje efikasnih


    LASERSKI TRETMANI

    Efekat: Redukuje zadržavanje tečnosti u tkivima i stimuliše cirkulaciju, zbog čega koža postaje meka, a vezivno tkivo ostaje zdravo.

    Proces: Tretman koji se vrši na problematičnim delovima tela kombinuje dejstvo laserskih zraka, efekta hlađenja i mehaničke masaže u jednom postupku.

    Krajnji efekat: Kod većeg broja žena, primećeno je značajno poboljšanje izgleda kože (mekša, elastičnija koža i manje uočljiv celulit). Ipak, za ove rezultate neophodna su tri tretmana nedeljno, u periodu od osam nedelja.

    NAJBOLJI TRETMANI

    KREME PROTIV CELULITA

    Efekat: Manje uočljiv celulit nakon mesec dana svakodnevne upotrebe.

    Proces: Pojedini sastojci dovode do zadebljanje kože, tako da grudvice masnog tkiva postaju manje uočljive, dok drugi minimalizuju zadržavanje tečnosti u tkivu.

    Krajni efekat: Kreme pomažu ukoliko se koriste na dnevnoj bazi, ali prestanite li s njihovom primenom, celulit će ponovo biti vidljiv.



    ENDERMOLOGIJA

    Efekat: Masaža problematičnih delova tela specijalnim vakuum-aparatom redukuje celulit i "skida" centimetre u obimu kukova i butina.

    Proces: Ova mini vakuum-sprava uklanja višak tečnosti iz tkiva, poboljšava cirkulaciju i zateže tkivo (tako da se pritisnuto masno tkivo ne vidi na koži kao prava pomorandžina kora.)

    Krajnji efekat: Metod jeste delotvoran, ali ima i nekoliko nedostataka. Za postizanje optimalnih rezultata, neophodna su dva tretmana nedeljno, po 45 minuta, u trajanju od šest ili sedam dana (12 do 14 tretmana). Za održavanje postignutih rezultata, neophodan je bar jedan tretman mesečno, ili će se, u suprotnom, celulit ponovo pojaviti.


    GUBITAK TEŽINE

    Efekat: Skidanje kilograma (dijetom ili fizičkom aktivnošću) ublažava izgled "pomorandžine kore".

    Proces: Gubitkom kilograma, smanjuju se ćelije masnog tkiva. To znači da i sloj masnog tkiva koji probija "ogradu" vezivnog tkiva, postaje tanji i manje uočljiv kao i celulit na površini kože.

    Krajnji efekat: Ovo će delovati samo ako ste imali znatan višak kilograma. Ako spadate u mršave osobe, skidnje kilograma neće pomoći u rešavanju problema sa celulitom. Štaviše, ugrozićete svoje zdravlje.


    VEŽBE JAČANJA

    Efekti: Pokreti nogu u sklekovima ili čučnjevima, delimično eliminišu celulit.

    Proces: Izgradnja i učvršćivanje mišića zateže kožu, pa i celulit postaje manje uočljiv.

    Krajnji efekti: Ukoliko se do sada niste bavili fizičkom aktivnošću, vežbe jačanja će sigurno pomoći. No, ukoliko ste već u dobroj kondiciji i zategnutih mišića, vežbe neće imati nikakvog efekta. Uostalom, čak i pojedine atletičarke imaju celulit!


    VREDNO POKUŠAJA


    DUBINSKA MASAŽA

    Efekat: Masaža delova tela na kojima je celulit najizraženiji može da razgradi grudvice masnog tkiva.

    Proces: Pojedini dermatolozi ne priznaju efekte masaže, ali se većina njih ipak slaže da ovaj tretman može da spreči zadržavanje tečnosti u tkivima, pa tako i da celulit učini manje vidljivim.

    Krajnji efekat: Masaža pomaže do izvesne mere, ali su ti efekti privremenog karaktera. Zato, možete da priuštite sebi ovaj tretman, recimo, pred neki važan izlazak ili zabavu. Ako ništa drugo, bićete opušteniji, bolje raspoloženi i samouvereniji.


    ANTICELULIT OBUĆA

    Efekat: Žene koje su ih probale tvrde da često hodanje, ili trčanje, u specijalnim patikama (Swiss Masai MBT Sneakers) ili klompama (Celuna) smanjuje celulit.

    Proces: Verovali ili ne, ove patike mogu da poboljšaju cirkulaciju i učvrste mišiće!

    Krajnji efekat: Iako su pojedini stručnjaci vrlo skeptični kada je u pitanju pozitivan učinak ovih patika, žene koje su ih probale tvrde da je celulit, već nakon mesec dana upotrebe, manje vidljiv.


    BODY WRAP

    Efekti: Mnogi veruju da umotavanje donjeg dela tela, u zavoje od plastične folije ili morske alge, može da istopi celulit.

    Proces: S obzirom na to da zavoji povećavaju telesnu temperaturu, višak tečnosti lakše izlazi kroz pore, a koža postake zategnutija.

    Krajnji efekat: Izgleda da ovaj tretman stvarno deluje, ali samo za jedan dan. Efekat je trenutno bolji izgled kože ali ne i dugotrajnije rešenje. Uradite ga ako vam je potrebno brzo rešenje za specijalnu priliku.


    NEMOJTE SE MUČITI!


    HULAHOPKE PROTIV CELULITA

    Efekat: Trebalo bi da uklanjaju celulit već za radnim stolom!

    Proces: Specijalne hulahopke, koje mogu da se kupe u bolje snabdevenim apotekama, navodno sadrže ekstrakte različitih biljaka koje "skidaju" kilograme i celulit.

    Krajnji efekat: Primena pomenutih ekstrakata direktno na kožu možda bi još i mogla da smanji celulit. No, za sličan efekat morali biste da nosite anticelulit čarape bar osam sati dnevno, pet dana u nedelji, u periodu od najmanje 12 nedelja. U pojedinim hulahopkama, "magični" sastojci ispiraju se iz čarapa već nakon pet pranja. Dakle, nakon toga biste mogli da ih bacite. Iskreno, upotreba kreme protiv celulita je ipak jednostavnija!


    MEZOTERAPIJA

    Efekti: Specijalan rastvor, ubrizgan u problematičan deo, bi trebao potpuno da ukloni celulit.

    Proces: Injekcije koje sadrže minerale, vitamine i biljne ekstrakte, navodno podstiču produkciju kolagena, pospešuju cirkulaciju i razgrađuju masno tkivo. Međutim, za uspešnost tretmana neophodno je 150 injekcija.

    Krajnji efekat: Za sada nema konkretnih dokaza da o delotvornosti ovog tretmana, ali je sasvim izvesno da on predstavlja potencijalan rizik za zdravlje. Ove koktel injekcije ipak nisu podvrgnute zvaničnom testiranju, niti su odobrene od strane Svetske zdravstvene organizacije. Dakle, rizik je samo vaš!


    ANTICELULIT ŠORTS

    Efekat: Nosite ga i celulit će se bitno smanjiti u roku od 6 do 8 nedelja.

    Proces: Kompanija koja proizvodi ovaj šorts tvrdi da on stimuliše cirkulaciju i pomaže u oslobađanju viška tečnosti iz organizma.

    Krajnji efekat: Studije su pokazale da pojedine vrste ovih šortseva daju minimalne rezultate. Da biste ostvarili ove neznatne rezultate, šorts morate da nosite osam sati dnevno, pet dana u nedelji. Iskreno, ne isplati se!


    MRŠAVICE VS DEBELJUCE: KO IMA VIŠE CELULITA?

    S obzirom na to da se celulit pojavljuje odmah ispod kože, a ne u dubljim slojevima gde je nagomilano masno tkivo, mršavice takođe imaju "pomorandžinu koru". Upravo zbog toga, najgori slučajevi celulita mogu da se jave baš kod mršavih žena. Ipak, što se tiče same estetike, celulit uvek izgleda ružnije na ženama koje imaju višak kilograma.


    UŽAS! DOBILA SAM CELULIT!

    Deset od dvadeset žena koje imaju celulit na butinama i zadnjici, imaju ga takođe i na gornjem delu ruku, tvrde stručnjaci. Razne anticelulit kreme mogu da ublaže problem, ali će, ukoliko niste već mišićavi, ove vežbe takođe biti od pomoći:

    - Zagrejte se. Zauzmite položaj kao da želite da radite sklekove, ostanite u njemu 30 sekudni, a onda se spustite na kolena i odmorite se 10 sekundi.

    - Radite modifikovane sklekove: Uradite 10 sklekova savijenih kolena. Napravite pauzu u trajanju od deset sekundi.

    - Uradite vežbe za tricepse. Uzmite teg (od 1,5 - 2 kg) u jednu ruku. Podignite je tako da laktom "gleda" prema plafonu, dok šaka treba da bude pozicionirana između vrata i ramena. Ispravite ruku i lagano je podižite i spuštajte. Ponovite ovaj pokret 12 puta, a potom uradite istu vežbu drugom rukom. Napravite pauzu u trajanju od 30 sekundi.
    Ponovite ove tri vežbe još dva puta i rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana vežbanja.


    VELIKA ŽENSKA NADA

    Vichy je nedavno izbacio na tržište novi proizvod pod nazivom Liposyne namenjen za borbu protiv celulita i za oblikovanje tela s revolucionarnim sastojkom pod nazivom arenalyse. Ovaj preparat podstiče razgradnju nakupljenih masnoća (aktivira lipolizu) i njihovo lučenje i deluje poput pregrade za lipide (blokira lipogenezu) uveravajući ćelije da su već pune. Time se osigurava produženo delovanje i sprečava ponovni nastanak celulita još 4 nedelje nakon prestanka upotrebe.


    BRZI NAČINI ZA SKRIVANJE CELULITA

    URADITE PILING
    Celulit će biti manje uočljiv ukoliko je koža zategnuta. To ćete postići dobrim pilingom tokom tuširanja, tj. trljanjem kože lufa rukavicom i sredstvom za piling (koje sadrži mikro granule).

    UPOTREBITE SREDSTVO ZA SAMOPOTAMNJIVANJE
    Nanesite ovo sredstvo na delove na kojima je celulit najizraženiji. Tamnija boja kože maskiraće "pomorandžinu koru". Osim toga, ovi delovi tela izgledaće mršaviji. Prvo namažite delove na kojima se vidi celulit (butine, zadnjica, ruke...) sačekajte jedan sat da ga koža potpuno upije, a potom namažite celo telo.

    Obucite steznik, naročito kada nosite haljinu, ili pantalone, od tankog materijala, koje besramno otkrivaju svaku grudvicu i rupicu na butinama ili zadnjici. Osim toga, donji veš od čvrstog, ali elastičnog materijala savršeno oblikuje ono što svaka žena želi da istakne - grudi i zadnjicu.


    ANTICELULIT DIJETA

    Da li određena vrsta ishrane može da bude dobitni faktor u borbi protiv celulita? Pojedini stručnjaci kategorično tvrde da hrana igra veliku ulogu, kako u stvaranju, tako i u eliminisanju celulita. Renomirani struičnjak dr Murad predlaže osmonedeljni "napad" na celulit, koji uključuje, osim određenog načina ishrane, upotrebu preparata protiv celulita i fizičku aktivnost. On tvrdi da je izbor namirnica koje sprečavanju upalu vezivnog tkiva i podstiču produkciju kolagena od presudnog značaja. Koji su efekti ovog programa? Pa, dijeta nije naročito restriktivna, a daje odlične rezultate. Želite da probate? Evo šta treba da uradite:

    JEDITE VIŠE...

    - Soje, karfiola, spanaća, pomorandži i paradajza. Sve ove namirnice sadrže lecitin - materiju koja jača kožu.

    - Ribu iz hladnih voda (losos, pastrmka), jezgrasto voće (orah, badem), maslinovo ulje, jer sadrže esencijalne masne kiseline koje (navodno) učestvuju u porcesu regenerisanja kože.

    - Piletinu, ćuretinu, obrano mleko i jaja. Dr Murad kaže da ove namirnice sadrže amino kiseline koje podstiču produkciju kolagena.

    - Voće i povrće jakih boja (borovnice, jagode, šaragrepu, bundevu) i zeleni čaj. Antioksidanti, koji se nalaze u sastavu pomenutih namirnica, sprečavaju pojavu oštećenja kožnog tkiva.

    - Brokoli, grašak, sočivo i pasulj zbog korisnih sastojaka sprečavaju pojavu upale.


    NEMOJTE JESTI...

    - Puter, margarin i delimično hidrogenizovano ulje (koje se nalazi u većini gotovih jela i grickalica).

    - Crveno i svinjsko meso.

    - Punomasne, tvrde sireve.

    - Slatkiše, poput keksa, čokoladica i kolača.

    Sve navedene kategorije namirnica utiču na pojavu upale vezivnog tkiva, što celulit čini mnogo uočljivijim.


    NEMOJTE BITI OPSEDNUTI!

    Pokazujemo vam fotografije četiri žene, koje se zaklinju da imaju veliki problem sa celulitom. I, znate šta? Naseli smo na njihovu priču! Poenta priče jeste u tome da celulit, stvaran ili umišljen, izgleda opterećuje samo njegove "vlasnice"!

    "Jedan bivši dečko mi je rekao: 'Hej, ta slatka rupica na tvojoj guzi izgleda baš privlačno!'"
    Sanja (31)

    "Kada nosim kupaći kostim, moja zadnjica i butine izgledaju jako mlitavo i 'grudvičasto', baš kao da gledam u švapski sir!"
    Suzana (27)

    "Mogla bih da vežbam i 20 sati dnevno, ali moj celulit bi i dalje izgledao užasno!"
    Lara (29)

    "Mrzim svoj celulit. Ja znam da je on tu, uprkos tome što ga moj suprug ni ne primećuje"
    Radmila (25)

    izvor
  • jaga
    Amater
    Amater
    Postovi: 360
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jaga » pre 16 godine

    Jos po nesto o pravilnoj ishrani i anticelulit dijeti.

    Pravilna ishrana i anticelilit dijeta


    Bitno je znati koja hrana doprinosi stvaranju celulita i koja pomaže njegovom suzbijanju. Hrana je danas u tolikoj meri preradena i rafinisana, da je izgubila sve bitne sastojke.

    Prilikom kupovine hrane treba voditi racuna da se kupuju namirnice koje imaju visoko vredni nutritivni sastav, koje nisu rafinisane, preradivane ili imaju visok sadržaj masti.

    Evo nekoliko korisnih saveta:

    · Pri kupovini mesa voditi racuna da kupujete meso bez masnoce. Izbegavajte da služite sokove od pecenja i masne sosove.
    · Riba je izvrsna zamena za meso. Sadrži malo masnoce i bogata je lako svarljivim proteinima. Kao i meso, treba je kuvati ili peci.
    · Jaja - najbolje ih je pripremati kao tvrdo kuvana. Ukoliko se pripremaju kao kajgana koristiti biljno ulje u malim kolicinama.
    · Birati sireve sa malim procentom masti (sveže kravlje sireve).
    · Povrce se mora kupovati u svežem stanju i cuvati na hladnom i tamnom mestu da bi se sacuvali vitamini. Najbolje ga je kuvati u malo vode koju ne treba odbacivati. Kuvanje povrca u pari takode sadržava sve hranljive sastojke.


    Povrce koje se koristi za salatu ne držati potopljeno u vodi, vec oprati pod mlazom hladne vode. Salate zaciniti biljnim uljem, vinskim sircetom ili limunovim sokom.

    · Sveže voce može da posluži kao idealan desert. Da bi sacuvalo sve hranljive sastojke treba ga cuvati u frižideru ili na hladnom i tamnom mestu. Ako je potrebno zasladiti vocnu salatu najbolje je upotrebiti med.
    · Sokovi od povrca su bogat izvor minerala, vitamina i drugih važnih nutritivnih sastojaka. Prednost je u tome što se u jednoj casi soka može popiti i do 1 kilograma povrca. Ukusni su sokovi od celera, šargarepe, paradajza ili zelene salate.


    Anticelulit dijeta


    Treba odabrati dijetu koja ima energetsku vrednost koja odgovara potrebama organizma, a posebnu pažnju treba posvetiti odabiru namirnica i nacinu njihovog pripremanja.
    Anticelulitna dijeta ima za cilj da pomogne organizmu da se oslobodi otrovnih (toksicnih) materija. Dakle, ona ne zahteva oduzimanje kalorija, vec hranu koja se može prijatno i lako svariti.

    Jela kojima se daje prednost:
    - Povrce (najbolje sirovo ili kuvano)
    - Voce (sirovo ili u vidu vocnog soka)
    - Salate (zacinjene cistim prirodnim biljnim uljem i vinskim sircetom ili limunovim sokom)
    - Sokovi od povrca (sveži)
    - Jaja (kuvana ili na biljnim uljima)
    - Jogurt (bez ukuvanog voca ili sa dodatkom svežeg voca ili pahuljica)
    - Mleko (obrano)
    - Meso, riba i živinsko meso (bez masnoca, kozice, kuvano ili peceno)
    6-8 caša vode dnevno
    - Sušen pivski kvasac (dve kašicice pomešane sa vocnim sokom popiti 15 minuta posle jela)

    Još nekoliko preporuka

    Nikad ne jedite brzo.
    Izbegavajte napetost za vreme jela, kao što je gledanje TV.
    Jedite uvek u isto vreme, jer tako želudac najbolje funkcioniše.
    Uvek uživajte u hrani, cak i kad postoje ogranicenja. Upotrebite maštu da stvorite zanimljive i ukusne jelovnike.

    Neka jela bi trebalo izbegavati: kobasice, slaninu, salame, grickalice, soljeno meso, slane sireve, prženu hranu, gazirana pica, pavlaku, viršle, konzervisane supe, jake zacine i zacinjena jela, mnogo kafe.Da bi se celulit uspešnije i brze odstranio, pored dijete preporucuje se masiranje odredenih mesta sa celulitom, vežbanje (vežbe istezanja ili plivanje), pravilno, duboko disanje, odnosno šetnja prirodo.


    Primer jelovnika za nedelju dana
    1. dan

    * Doručak: jogurt ili kiselo mleko, mladi sir, crni hleb
    * Užina: voće ili voćni sok
    * Ručak: blitva i krompir salata sa pečenom ribom, hleb
    * Užina: voće ili voćni sok
    * Večera: kuvano povrće, meso, salata, hleb

    2. dan

    * Doručak: mleko, pahuljice
    * Užina: sladoled
    * Ručak: kupus sa mesom, hleb, salata (cvekla)
    * Užina: bela kafa
    * Večera: kuvano povrće, meso, salata, hleb

    3. dan

    * Doručak: sok od šargarepe, crna kifla
    * Užina: semenke suncokreta
    * Ručak: karfiol, pileće meso, salata, hleb
    * Užina: voće ili voćni sok
    * Večera: jogurt, sir, hleb, salata

    4. dan

    * Doručak: mleko, pahuljice (musli)
    * Užina: krofna
    * Ručak: supa od goveđeg mesa, šargarepa, krompir (kuvano), salata, hleb
    * Užina: sok od povrća
    * Večera: hleb, margarin, džem, čaj

    5. dan

    * Doručak: mleko, margarin, džem, hleb
    * Užina: voće
    * Ručak: grašak, hleb, salata
    * Užina: sok od voća ili povrća
    * Večera: kuvano povrće, riba, salata, hleb

    6. dan

    * Doručak: sok od voća ili povrća, tost, sir, margarin
    * Užina: voćna salata
    * Ručak: šnicle od soje, spanać sa krompirom, salata, hleb
    * Užina: voće
    * Večera: pica sa povrćem

    7. dan

    * Doručak: mleko sa kakaom, crna kifla, mladi sir
    * Užina: salata od paradajza ili sok od paradajza
    * Ručak: džigerica, pire krompir, salata
    * Užina: palačinka
    * Večera: kuvano povrće, meso, salata, hleb

    Saveti

    * Nikad ne jedite brzo.
    * Izbegavajte napetost za vreme jela, kao što je gledanje TV.
    * Jedite uvek u isto vreme, jer tako želudac najbolje funkcioniše.
    * Uvek uživajte u hrani, čak i kad postoje ograničenja. Upotrebite maštu da biste stvorili zanimljive i ukusne jelovnike.
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • Zen
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Zen » pre 16 godine

    Sta je pivski kvasac?I zasto 15 min nakon jela?
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

  • tanja.b
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 16 godine

    od tanja.b » pre 16 godine

    Pozdrav,

    prvi put sam naisla na ovaj forum i mislim da imam zanimljive informacije.
    Iz Subotice sam ali sam studirala u Beogradu pa sam imala prilike da obidjem nekoliko salona i da isprobam razne varijante za skidanje
    celulita i mrsavljenje. Medju njima je bio i LPG i ne mogu da kazem da nije bilo rezultata ali kad se sve uzme u obzir - zahteva previse vremena
    a i krajnja cena nije zanemarljiva. S obzirom da sam se prosle godine vratila u Suboticu pocela sam da obilazim suboticke salone kako
    bih se negde "pripremila" za sledece leto. I ovde je ponuda vrlo slicna Beogradu ali sam ipka naisla na nesto specificno. Kod zeleznicke stanice
    ima kozmeticki salon koji ima aparat sa radio frekventnim strujama i kad sam prvi put otisla samo da se raspitam sta je to , zena mi je odmah uradila
    tretman i to samo na desnoj butini?! Kad je zavrsila odmah sam videla razliku izmedju leve i desne noge, nisam mogla da verujem, naravno
    morala je da mi uradi i drugu nogu jer je razlika stvarno bila vidljiva.
    Do sada sam uradila 3 tretmana, razlika u obimu struka mi je skoro 5cm i mislim da cu uraditi jos 1 ili 2 i to ce onda biti ono sto sam zelela.
    Izgled koze je potpuno drugaciji, nije vise neravna cak mi i boja deluje drugacije, kao da me je neko podmladio.
    Naravno, moram da se pridrzavam nekih pravila - izbacila sam gazirana pica, moram da pijem 2-3 litre vode dnevno, da ne preterujem sa hranom... ali sve
    to vredi, stvarno vidim razliku, imaju cak i vagu koja meri procenat vode i masti u telu i tacno se vidi da mi se procenat vode povecao a procenat masti smanjio u odnosu na pocetak.
    Ne znam ko u Beogradu radi ove tretmane ali ako imate priliku da dodjete u Suboticu sigurno cete biti zadovoljne, iz svog iskustva mogu da tvrdim.
    Ne znam tacno kako se zove salon, nisam obracala paznju, ali se nalazi kod zeleznicke stanice, iznad ulaza u jedno dvoriste ima tabla sa natpisom.


    Nadam se da sam bila od koristi,

    Pozdrav,

    tanja :)
  • skubisa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 28
    Pridružio se: pre 16 godine

    od skubisa » pre 16 godine

    cao drugari,
    vidim da je aktuelna tema, obzirom da je stiglo prolece i da se svi spremaju za leto.
    ja sam kupila anticelulit termo gel pojacan sa kofeinom, od juce sam pocela da ga koristim, tako da jos ne mogu da vidim rezultate, ali moja drugarica ga koristi i kaze da je fenomenalan. ona ide na anticelulit masazu, a ja vezbam svaki dan po 30 minuta aerobnog treninga. devojka u apoteci mi je preporucila da ga namazem u tankom sloju, da se umotam u foliju ili joga slip, da odradim vezbe 30 minuta i sacekam jos 15 pre nego sto se istusiram.
    javljam rezultate.....
    pozz,
  • sweet_but_fat
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 12
    Pridružio se: pre 16 godine

    od sweet_but_fat » pre 16 godine

    celulita se mozhete reshiti sa malo para.lepo odete u apoteku i kupite brshnjen gel(koshta oko 300din) mazhite se svaki put posle tushiranja(lagana masazha oko 10min)ja ga mazhem ujutru i uveche i svaki dan u shetnju od min 1h i to minut sporog hoda min brzog hoda i tako u krug.pijte punoooo vode i eto rezultata nakon par nedelja.
    meni uspeva pa verujem da ce i vama :NN04:
  • Maki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 16 godine

    ups

    od Maki » pre 16 godine

    UPS!!!

    Ja sam postavila temu sa istim nazivom, ali (cini mi se na pravo mesto) na Pilule i preparati za mrsanje. Mislim da je tamo pravo mesto ovakvom nazivu, ali posto su ostali vec navikli ovde, neka neko od moderatora izbrise temu (ili je prekopira ovde, pa onda tek izbrise)
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Maki, nije problem, veliki je forum, nije se lako snaći.

    Hajde, ako ti nije teško, prekopiraj onaj tvoj post iz one teme ovamo, čisto da bude sve zajedno.
    Ja mislim da ova tema zapravo treba da stoji u podforumu Lepota.
  • Maki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Maki » pre 16 godine

    E ovako: puna sam celulita. Sva se tresem i previjam, nemam reci koliko je to ruzno. Dobila sam ga u zadnje 4 godine, posebno zadnjih godinu dana nenormalno. Imam ga svuda: najvise na butinama i zadnjici, a puuuno i na kolenima, listovima i malo na stomaku. Prevrsilo je sveku meru i vreme je da se preduzme nesto.

    Za pocetak sam uzela od Collistara one zavoje i bas malo pre sam vezbala sa njima. Ne znam kakve ce efekte da ostave za mesec dana, ali ja sam vec sada zadovoljna. Osetila sam hladjenje i jaku cirkulaciju, kao da mi je neko stavio hladne peskire na butine. Tako sam vezbala 15 min i skinula ih i posle jos 5 min trljala ono gde su bili, da koza do kraja upije vlaznost.

    Takodje sam se snabdela sa Niveinom GoodBye Celulit kremom, pa sam posle vezbanja nju namazala po svim gore navedenim kriticnim delovima, nastavila da vezbam jos 15 min i posle pola sata se istusirala. U toku tusiranja sam sa Lufom odradila jaku masazu, pa se opet namazala Niveom. Bila sam sva crvena, valjda ce za mesec dana dati neke rezultate. Za 2 meseca idem na more, pa mi je bitno da do tada izgubim bar pola od ovoga.
    Inace, vezbacu na steperu svaki dan po pola sata do sat vremena, bice valjda dobro.

    Ima li jos neko iskustva sa ovim zavojima i kakva su zapazanja? Skupo je da nema bas nikakvog efekta, a i ne verujem da bi Kolistar izbacio na trziste tako nesto bez bar male sigurnosti da uspe. Ja cu ovu kutiju koristiti prvi mesec, pa ako osetim da se povukao, kupicu jos jednu za sledeci mesec. Taman do mora da se malo uljudim i upristojim.
  • skubisa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 28
    Pridružio se: pre 16 godine

    od skubisa » pre 16 godine

    maki, ja licno, nikada nisam cula za taj preparat, tako da neznam da li ima efekta. ne bih da te obeshrabrim, ali ne mora da znaci da je skupo uvek i dobro.
    ja sam vec ranije napisala koja je moja preporuka, pa ako ti to tvoje ne pomogne, mozes slobodno da uzmes ovaj gel koji ja koristim. kosta 600 dinara, a provereno je dobra stvar, meni zaista pomaze.
    pozz,
  • lulu
    Amater
    Amater
    Postovi: 125
    Pridružio se: pre 16 godine

    od lulu » pre 16 godine

    I ja imam problema sa celulitom, ne znam koji je stepen ali mislim da nije onaj najgori, ali ume da nervira.

    Ne znam gde nadjete vreme da sve to radite...mislim mazati se vise puta pa vezbati pa opet mazati pa vezbati pa masiranje pod tusem...!

    Ja sam koristila Niveinu kremu Godbuy ali nista posebno se nije desilo, e sad da li zato sto sam bila deblja pa nije moglo da se vidi od masnih naslga ili sta ne znam. Vec duze vreme koristim onu drugu Niveinu kremu ne znam kako se bese zove...sa Q10 i ona definitivno sem zatezanja koze nije nizasta. Ja je inace za zatezanje i koristim.

    Moracu da probam tu sa kofeinom, ali preporucite mi koju...!

    :009:
    Slika
  • Maki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 7
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Maki » pre 16 godine

    Ja sam pre manje od godinu dana redovno mazala Goodbye celulit i pomoglo mi je posle mesec dana, a vec posle 15 dana sam mogla da primetim vidljivu razliku. Verovatno vecina kremica pomaze, ali je svrha mazati se redovno. Cim se prekine mazanje, celulit se opet pojavljuje.
  • skubisa
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 28
    Pridružio se: pre 16 godine

    od skubisa » pre 16 godine

    lulu, vidim da zivis u inostranstvu, tako da ne bih znala koju kremu tacno da ti preporucim. verujem da tamo imas veliki izbor anticelulit preparata, tako da mozes u apoteci ili u drogeriji potraziti nesto sa kofeinom, verujem da ce moci da ti pomognu i preporuce neki adekvatan preparat..... :)
    pozz

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Vanja i 12 gostiju