Atkinsonova dijeta
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    Atkinsonova dijeta

    od jedna mala » pre 15 godine

    Moje iskustvo slicno kao i Melisino sa kupus dijetom skidaju se kg jako brzo al jos brze se vracaju i to u vecem broju znaci jojo efekat uzasan. Pritom neverovatna malaksalost i vrtoglavice koje dovode i do padanja u nesvest. Moje misljenje je da je ova dijeta jako losa za organizam i nikome je ne bi preporucila.
  • MIMI
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 33
    Pridružio se: pre 16 godine

    od MIMI » pre 15 godine

    apsolutno se slazem sa jednom malom,identicno iskustvo plus sto sam postala gadljiva na odredjene vrste mesa i jaja.
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 15 godine

    naravno kad jedes samo to mora i da dosadi organizmu a plus sto ne dobija ostale naminice sem proteina
  • asreta
    Amater
    Amater
    Postovi: 257
    Pridružio se: pre 16 godine

    od asreta » pre 15 godine

    E vidite ja sam Atkins držala 2004. od 01.februara do 01. marta,mesec dana.Za tih mesec dana skinula 14kg.
    Godinu dana pre toga sam se porodila sa drugim detetom i ostala na 94kg,znači posle Atkinsa pala na 80kg,hvala bogu nikad nisam povratila tu kilažu od 94kg.
    Nabacivala sam ja u proseku ali najviše do 5kg znači 85kg,ali sam ih skidala kojekakvim brzim dijetama sve do marta ove godine nikada nisam spustila kilažu ispod 80kg,ali da se vratim na Atkinsa.

    Ovde postoji i link sa dijetama na osnovu krvne grupe,moja grupa voli meso,a ja sam mesara.
    Uopšte mi nije palo teško to što sam svaki dan jela meso i mesne prerađevine.Nećete mi verovati ali jela sam i slaninu,čvarke i ništa mi nije škodilo.Nemogu da se tačno setim kakve sam sve kombinacije pravila ali znam da sam jela ajvar pržen sa jajetom,prženiju,kuvan kupus sa suvim mesom(davila sam se u njemu) i ostale namirnice koje su dozvoljene sam kombinovala.
    Ali svako jutro pre nego izađem iz kuće popijem čašu multivitamina šumećih i stvarno u toku dana nisam pazila na količinu obroka nikad nisam bila gladna,ali tih mesec dana nisam bulkvalno ni liznula nedozvoljene namirnice i osećala sam se sasvim normalno.Nisam imala nikakve tegobe tipa vrtoglavica,gubitak imuniteta,mučnina ne...stvarno.Tada se ta dijeta zvala Čigota dijeta

    Pazite nisu svi organizmi isti to znamo,ali meni je ona sasvim odgovarala jer sam osoba koja može sve da jede i proba,a kako inače od svih salata omiljena mi je meso uopšte mi nije smetala.
    Nikakve propratne reakcije posle prestanka nisam imala- hleb nisam više jela ali i posle nje sam se trudila da jedem kontrolisano.
    Tako da su iskustva individualna.
    Normalno je da posle svake dijete ako ne redukuješ ishranu nego nastaviš po starom da jedeš da ćeš da se ugojiš.
  • Gagisha
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 39
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Gagisha » pre 15 godine

    Nesto najlosije sto sam probala u zivotu, svega 4 dana sam izdrzala. Ne volim meso, to je bila prava tortura + osecala sam strasnu mucninu i malaksalost. Niakd vise! Nije tajna sta je zdrava ishrana, raznovrsno i po malo.
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    od jedna mala » pre 15 godine

    asreta moguce da si u pravu i da to ima veze sa krvnim grupama i sta kome prija moj brat i njegova devojka su drzali isto izdrzali su nekih 15-20 dana super oslabili al vec za nedelju dana vratili sve kg i jos neki vise
  • asreta
    Amater
    Amater
    Postovi: 257
    Pridružio se: pre 16 godine

    od asreta » pre 15 godine

    Ali tvrdim posle te dijete nisu smeli da se vrate na stari režim ishrane,već su morali da ga promene.
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    Ja sam pochela da drzhim Atkinsa letos i izdrzhala sam 9 dana.. Jedva.. Meso i jaja su mi se bash bash smuchili, a voce mi je strashno trebalo. Onda sam otishla na neki put i tamo vishe nisam mogla da izdrzhim. Pojela sam prvo vocnu salatu i mislim da se davno nisam osecala tako dobro kao tada.. Za tih 9 dana sam smrshala oko 3-4 kg.. Ali mi se sve vratilo do kraja puta. Pa sam mislila, ne vredi toliko se muchiti kad ce se ionako vratiti chim pojedem neshto normalno.. Usput sam bila jako slaba i stalno mi se vrtelo u glavi.. Tako da, nikad vishe
  • Pufna
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 49
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Pufna » pre 15 godine

    I ja sam davno drzala Atkinsa, smrsala, smucio mi se, opet pocela da zderem i naravno natovila se jos vise... Pljuvala sam po toj dijeti do nedavno kad sam srela jednu drugaricu koja se istopila tom dijetom!
    Kako? Zasto?
    I ona mi lepo objasni da Atkins dijeta nije bazirana samo na proteinima, tj.meso, jaja... u neogranicenim kolicinama kao sto sam jela ja, kao sto ste jele vi, kao sto jede gomila ljudi koji su preko interneta nasli verziju Atkinsa.
    I na nasem sajtu je Atkinsova dijeta ispisana pogresno.
    Ta moja drugarica ima knjigu, i po knjizi pise da se dijeta sastoji iz 4 faze.
    Moze da se jede i povrce jos od prve faze, ali u kolicini od 12 do 15 NET UH (UH-fiber), a ukupno 20 sto se dopunjuje sirom, maslinama... i to traje SAMO 2 nedelje.
    Piju se vitamini i minerali koji ukljucuju kalijum, magnezijum, kalcijum, ali bez gvozdja, zatim omega3, fiber suplementi... bla bla truc...
    Druga faza traje 4 nedelje i to:
    1. 25g NET UH
    2. 30g NET UH
    3. 35g NET UH
    4. 40g NET UH
    Pri tom se ishrani dodaju orasasti plodovi, bobicasti itd.
    U trecoj fazi se dodaje i voce... i povecava za 10g NET UH...
    Da vas ne davim puno, cilj je da shvatimo koja je to max kolicina UH koju mozemo jesti, a da i dalje mrsavimo (ono sto je mene oduvek interesovalo, a sto nisam imala pojma da se postize pravilnim Atkinsom). Npr. ako smo mrsavili sa 35g, a sa 40g ne, vracamo se na unos od 35g da bismo nastavili da mrsamo...
    Namirnice se polako vracaju u ishranu... a ono sto je najbitnije jeste da je 4.faza u stvari dozivotno odrzavanje, a ne vracanje na stari krkanluk.
    Ja sam cinila katastrofalne greske jer nisam znala kako se u stvari ova dijeta drzi... Totalno sam se neinformisana upustila u ludilo.
  • dunja95
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 15 godine

    od dunja95 » pre 15 godine

    ja sam pocela sa atkins dijetom,ali sad kad sam videla vase komentare,nisam bas sigurna da li se isplati :) ali svejedno cu je nastaviti drzati. drzim je tek 2 dana,a vec sam izgubila 2 kg :D a vi onda kazete ,kad prekinem sa dijetom,sve ce mi se vratiti? ali da li ima neki nacin ishrane,da tako jedem posle dijete,pa da se ne ugojim ponovo... ali da mogu da jedem malo slatkog,i tako to,da ne bude kao da sam na jos jednoj dijeti :D
  • sanndra
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 79
    Pridružio se: pre 15 godine

    od sanndra » pre 15 godine

    Pa ako necesh kile nazad, moracesh.. Ako nastavish posle dijete da jedesh isto kao i pre sigurno ce se vratiti.. Tako da i onda morash da pazish
  • tigrica
    Amater
    Amater
    Postovi: 107
    Pridružio se: pre 16 godine

    od tigrica » pre 15 godine

    Ja sam drzala pa recimo Atkinsa ali ne u potunosti, mozad vise lici na South Beach dijeta. Knjigu nisam procitala ali sam citala dosta po netu. Svi u stvari pronadju onu dijetu koja se zove proteinska i drze se toga.

    Ja sam jela posno meso u neogranicenim kolicinama, ali nisam koristila nikakve masnoce, znaci nisam koristila pavlaku, majonez, slaninu i sl. Jela sam neograniceno povrce ali ne skrobno (pasulj, pirinac, grasak, krompir, kukuruz..). Takodje sam jela jaja i sir.

    Na ovaj nacin mogla sam da pravim razne kobinacije, tipa, musaka, punjene paprike bez pirinca, slatki kupus, zapecene tikvice (patlidzan) sa mesom, corbe....Tipican obrok je bio meso peceno u rerni bez ulja sa velikom cinijom rane salate.

    Pila sam i puno limundade i vitamine.

    Uspela sam puno da smrsam i to jako brzo, dobro sam se osecala i nisam imala neke posledice, ali sam prestala da vodim racuna u trudnoci i eto belaja.

    Kao i svaka dijeta uspesna je ali posle nem vracanja na staro obzderavanje.

    Ono sto mi se najmanje svidja kod ove dijete sto nema voca, mada vec u drugoj fazi mogu da se jedu jagode....

    :)
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • Mirka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 15
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Mirka » pre 15 godine

    Ja sam na Atkins dijeti osam dana i super se osecam. Nisam gladna, pijem vitamine i puno limunade. Smrsala sam dva kg, po mojoj proceni posto mi vaga nije tacna.
    Mislim da je polemika oko toga koja dijeta je bolja nepotrebna, jer sve zavisi od organizma i svako ima razlicita iskustva. Recimo, ne bih mogla da drzim UN dijetu, jer od voca strasno ogladnim, a to bi mi bilo mucenje, pogotovo u toku vocnog dana. Sa Atkins dijetom nisam gladna i nadam se da se kg nece vratiti jer sam resila da posle dijete nastavim sa zdravim rezimom ishrane i sa aktivnoscu.
    Nemam potrebu za slatkisima, taman nacin da ih sto vise izbacim iz ishrane, kao i gazirano, grickalice... Ako izdrzim toliko dugo, a da ne liznem dok svi oko mene jedu, izdrzacu i period posle dijete. Sve se moze kad se hoce. Ako primetim da se gojim, ishranu cu svesti na minimum i trcati svaki dan. Nema sanse da se vrate... NE DAM! :D
  • Alien
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 62
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Alien » pre 15 godine

    Mislim da je na Atkinsu lako smrsati..znam mnoge kojima je to poslo za rukom..ali sta poslije dijete...kada pocnes da jedes ostale namjernice osim mesa..lako je smrsati, tesko je odrzati...
  • Mirka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 15
    Pridružio se: pre 15 godine

    od Mirka » pre 15 godine

    U pravu si, ali ako je nekome stvarno stalo da se na vrate kilogrami, uspece. Potrebna je volja i naravno podrska.

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta