Večiti povratnik
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Dobro vece svima,
    Kao što naziv mog dnevnika glasi, ja se eto stalno vracam dijetama i kilogramima. Nadam se da cu ovoga puta razbiti taj zacarani krug.
    Oduvek mucim muku sa viskom, ali ranije nikada nisam prelazila 75kg. Sada imam 86kg, visoka sam 158cm, imam 27 godina. Ali to i ne zvuci tako strasno kada se setim da sam prosle godine na porodjaj otisla sa okruglo 100kg. Nisam se merila neposredno posle, ali mesec dana kasnije imala sam vec 10tak kila manje. Medjutim, od tada sam pokusavala povremeno da se kontrolisem sto se tice slatkisa, isla sam i kod nutricioniskinje, ali komplikovane dijete me slabo drze. Zato sam se odlucila za UN dijetu. Dugo sam to odlagala, jer ne znam da li je pogodna za doilje. Plasila sam se da cu izgubti mleko, narocito u prvim mesecima kada je moja beba samo od njega zavisila, a nije napredovala bas najbolje. Sada ona ima vec 10 meseci i jede drugu hranu, pa mislim da nije strasno cak i ako se to desi. Ovo je dijeta koju je definitivno najlakse sprovesti u delo. Planiram uskoro da krenem i na neki fitnes, a kako je krenulo i lepo vreme svakako cu setati.

    Danas mi je bio 1.dan i ovo je moj jelovnik od danas:
    1.dan proteini:
    D: 2 jabuke
    R: 1,5 kremenadla , salata od paradajza, krastavca i mladog luka, supa
    V: 1 kremenadla +salata od paradajza, krastavca i mladog luka


    Osecala sam glad i pre vecere i sada. Ne znam sta cu raditi kada dodje vitaminski dan :( Spremila sam sebi caj i nadam se da cu se vrlo brzi naviknuti na nov nacin ishrane.

    P.S. Nisam bila na forumu 2 godine i vidim da se dosta izmenio. Nadam se da je jos ziv, bar ovde medju dnevnicima. Na neke teme gde sam isla i postavljala pitanje nije bilo odgovora i vidim da na dosta njih nema aktivnosti i po vise od godinu dana. Bas mi je zao zbog toga. Ranije mi je dosta pomagalo da smrsam.
    Poslednja izmena od IVANA002 u 08 May 2018, 14:09, izmenjeno 1 put ukupno.
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Postovi: 222
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Večiti povratnik

    od slonche88 » pre 6 godine

    Ivana, nek je sa srecom! :)

    Nema toliko ljudi kao sto je nekad bilo, ali uvek se nadje poneko da bdi nad forumom i kilogramima :D
    Ja cu ti se pridruziti uskoro, uopste se ne osecam dobro sa ovolikim brojem kilograma.
  • Drina
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 90
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od Drina » pre 6 godine

    Dobrodošla!
    Početna: 85, trenutna: 77 cilj: 70kg
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Hvala na dobrodoslici! :)
    Praticemo se ;)

    Drugi dan 17.04.2018
    D: nekoliko badema
    U: čaša soka od pomorandže
    R: tanjir kuvanog pirinča + zelena salata i sremuš
    V: isto kao i za ručak

    Danas je i količina bila ista za večeru i za ručak, al baš sam bila gladna. Trebace mi neko vreme da se naviknem
    Malo sam i prošetala danas, jedno sat vremena :)
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1376
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Večiti povratnik

    od Bakica » pre 6 godine

    Cao vechiti povratniche :mahalo: Ti se vracash a ja ni ne odlazim odaavde ( na duze) :D
    Kako stvari za sada stoje moj primer je da se moze izgubiti chak i podosta a i odrzati se (ja se drzim na istoj kilazi postignutoj vec skoro godinu dana). Moj utisak je da i ako nam nutricionisti stalno ponavljaju da moramo jesti cheshce a manje mi kao da to ne chujemo a to je po svoj prilici formula i za sporo skidanje kila i za odrzavanje. Nema prezderavanja da se napuni sako crevce.Posle nekog vremena organizam se navikne i sa manje hrane je sit chovek. Za brze i rapidnije skidanje naravno treba rigoroznija dijeta i istrajnost u njoj.Vecini ta istrajnost nedostaje...izgubi se motiv lako. Ja ti zelim srecu u tvom poduhvatu.Samo istrajnost :013:
    SlikaSlika

    SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    To je istina Bakice. I meni stalno to govore, jedi cesce a manje, ali i manje je relativno kako za koga :D A jos kad mi se nesto svidja tesko mi je zaustaviti se na jednom tanjiru ili jednom kolacu, kockici. Zato mi je ova dijeta uglavnom i odgovarala do sad, jer ipak pojedem manje. Pojescu ja vise pirinca kada ga jedem kao glavni obrok nego kada ga jedem kao prilog, ali ipak umesto da pojedem i supu i meso i pirinac, salatu, hleb i dezert posle svega, ovako mi je to "razbijeno" na nekoliko dana, pa svakako pojedem manje.
    A danas omiljeni UH dan:
    3.dan
    D: nekoliko jagoda
    R: pita sa sirom
    V: par palacinki s kremom

    E sad znam da bas ne ide sir danas, al i u palacinkama ima mleka, pa kontam nije strasan brlj :D Tesko je odbiti svekrvinu pitu, a pravila je juce i sacuvala mi je za danas :)
    Sutra ide vitaminski dan. Pripremila sam razno voce i salate, pa se nadam da nece biti kriza.
    Inace sve planiram da krenem na fitnes, odavno sam se i raspitala i dvoumila, ali eto sad me muci grlo jos od Uskrsa :/ Pocelo je prvo da me pece samo, a od vikenda boli me vrat sa leve strane. Bila sam kod doktora, sad su me prebacili kod nekog novog mladog, on kao malo grlo crveno i krajnici nateceni, al ipak mi dao antibiotik. Cudno mi da me nije poslao da uradim krvnu sliku. E sad se ja premisljam da l uopste da pijem taj antibotik, posto i dojim, a ovo sve deluje kao da ce proci, a sa druge strane eto 10 dana kako me muci. Kako god, necu bas sad da krecem sa nekim anpornim vezbanjem dok ne ozdravim skroz
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Postovi: 222
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Večiti povratnik

    od slonche88 » pre 6 godine

    Ivana, kako prosao vocni dan? 🍓🍏🍌

    Meni je najgori skrobni, vocni volEm. :D
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Prvi Vocni dan je super prosao :013: Mada trebala sam juce zapisati, sad ne znam da li cu se setiti bas redosleda sta sam kad jela.
    4.dan Vitamini
    *1 banana
    *1 jabuka
    *2 mardarine
    *nekoliko jagoda
    *zelena salata i sremus sa malo maslinovog ulja, soli i limunovog soka
    *nekoliko jagoda


    Inace zaboravila sam da napomenem da popijem skoro svakog dana jednu kafu s mlekom. Ranije sam pila po nekoliko kafa i ujutru obavezno. A onda kako sam ostala trudna, pocela sam da izbegavam i jedno vreme uopste nisam pila kafu. Shvatila sam da mi ta jutarnja i nije tako neophodna, svakako smo ujutru malo pospani i svakako se posle razbudimo. Potrebnija mi je popodne kada me stigne umor, mada sve vise verujem da je ta kafa vise stvar neke navike i uzitka nego potrebe. A lose je i za zeludac piti kafu na prazan stomak, sto vecina radi.
    Takodje nisam napisala u uvodu da bolujem od hipotireoze. To je jos jedan sad razlog sto sam izbacila kafu ujutru, jer prvo popijem lek na prazan stomak, pa cekam oko sat vremena da prodje i onda sam vec gladna i doruckujem. Kao sto sam rekla, uvek sam ja mucila tu muku s kilogramima, ali uglavnom moj BMI bio oko 25, 26 (sad je 34.4) i pre jedno 6 godina konacno sam uspela da sredim kilazu na zadovoljavajuci nivo, izmedju ostalog i UN dijetom i vezbanjem i dosla do 58 kg. Kada su kile posle praznika opet pocele da idu gore, opet sam krenula na dijetu, vezbanje, medjutim ni makac. Vaga je pokazivala isto ili vise. Na kraju sam otisla kod nutricioniskinje i ona me posavetuje da proverim hormone i tako saznam da imam problem sa stitnom. Ultrazvucni nalaz dobar, dobra antitela, samo hormoni nisu, nisam imala gusenja, tako da su me doktori od tad samo pratili. Mada UZ mi ni jednom od tad nisu ponovili. I onda kada sam ostala u drugom stanju, dobila sam terapiju. Nalazi su mi pod tom terapijom dobri i ostali su isti i posle porodjaja, mada je moj dr ocekivao da ce trebati da mi smanji ili cak iskljici terapiju. Uglavnom konacno sam dobila svoju terapiju i ne znam zasto nisam i ranije, jer ja sam na primer stalno imala i nizu telesnu temperaturu i usporen puls, stalno sam bila i pospana, sad je to sve drugacije, pa se nadam da ce i dijeta biti uspesnija.
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Prodje jos jedan dan :hi-fi:
    5.dan Proteini
    D: 1 velika jabuka
    R: slatki kupus s mesom +parce hleba
    V: Isto, samo manje + pola parceta hleba

    Ranije nisam volela slatki kupus. Zamrzela sam ga posle kupus dijete, aLi moja svekrva ga stvarno dobro sprema i bas mi se svidja. I ima vise mesa nego kupusa pa odgovara za danasnji dan :D
    Ko sto se da videti, ja jako retko kuvam od kad sam se udala, sto zvuci paradoksalno al tako je. Kod mojih sam kuvala uglavnom ja, posto oni nisu stizali zbog posla, a sad, ona je i navikla, i ja eto imam bebu za izgovor :oops: pa tek ponekad nesto spremim.
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Jelovnik od juce i danas :
    Skrobni dan:
    D: 1 banana
    R: supa bez rezanaca, kuvani krompir + zelena salata
    V: kuvani krompir

    UH dan:
    D: 2 kruske
    R: makarone sa sosom od paradajza
    V: pola srednje pice (podloga sa kecapom i sampinjoima)
    + posle rucka i vecere sam jela i malo coko smokija i pila sok od pomorandze . Valjda nije toliko brlj, kad su danas ugljeni hidrati :oops: Al nisam danas pila kafu :D

    Inace naradila sam se i juce i danas, pravili smo razmestaj u stanu. Juce sam zbog toga i preskocila setnju, al danas nisam. Antibotike sam ipak odlucila da pijem, jer mi je i dalje vrat oticao i boleo i imsla sam utisak da je pocela i druga strana. Valjda ce sad da me prodje, vec 2 nedelje me gnjavi.
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Nikako da pocenm da belezim vreme a danas ovo sto sam pojela je bnilo rasporedjeno u vise pbroka, ali vise ne znam ni kojim redom:
    8.dan Vitamini:
    *ananas
    *jabuka
    *nekoliko badema
    *nekoliko rotkvica
    *4 prodinstane pecurke (sampinjoni, malo maslinovog ulja, zacin)
    *2 case soka od pomorandze
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Postovi: 222
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Večiti povratnik

    od slonche88 » pre 6 godine

    Ivana, bas ti lepo ide, svaka cast! Samo cepaj :)

    Ja sam izdrzala onaj prvi, proteinski dan i uzasno me je bolela glava celo vece. Budila sam se cele noci zbog glavobolje, a ujutru su se glavobolji pridruzile i mucnina i nesvestica. I tako sam resila da batalim un dijetu, naci cu nesto drugo. Nije mi ovo prvi put da pokusavam da je drzim, ali nikad ovakvu reakciju nisam imala. :?
    Meni hormoni isto luduju, sutra bas idem do endokrinologa da uzmem rezultate i da vidimo sta se desava.
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Slonce, hvala na podrsci :) Ako ti ne odgovara nadji neku drugu, nemoj skroz odustati od promene ishrane. Mozda ti trenutno nesto smeta od hrane.

    9.dan Proteini
    D: 2 koluta ananasa
    R: karabatak, sos od pecuraka, salata od paradajza, krastavca i mladog luka, supa bez rezanaca
    V: batak, sos od pecuraka, par rotkvica


    Danas je palo prvo merenje. Sad imam 84,3kg :) Zao mi je sto nisam zabelezila koliko sam tacno imala na pocetku, ali bilo je oko 86 i nesto, tako da sam smrsala sigurno 2 kg :013: Znam da je to sad samo start, pa ocekujem da cu manje gubiti na dalje, a mozda i necu ako s emalo disciplinujem, pa ubacim jos nesto od FA osim setnji. Konacan cilj nisam navela, jer volela bih mnogo vise nego sto je realno, pa ne bih da se na kraju osetim razocarano. Zato mi je jedii cilj izdrzati u dijeti i konstantno mrsaviti :)
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 96
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Večiti povratnik

    od IVANA002 » pre 6 godine

    Brljala sam :( Od Uskrsa gledam ta cokoladna jaja na stolu. Do sad sam ih nekako ignorisala, lakse mi je kad mi nije na stolu. AL sinoc sam ostala do kasno. Kao dobili za dete, a dete ne jede jos slatkise, a moj muz pojede slatko jednom u sto godina, al zato uvek mora da ima u kuci slatko tad kad mu padne na pamet da pojede. Isti takav je i moj otac. I oboje nemaju problem sa kilazom. Plus mm obozava koka kolu... Tako da ja sam juce pojela jedno to jaje, i odvratan je ukus. To samo lepo izgleda. I posle sam popila i casu kaka kole :( A danas sam capila i jedan cevap kad sam prolazila kroz kuhinju :(

    10.dan Skrob
    D: banana
    R: kuvani pirinac sa povrcem (zlatna mesavina)
    V: isto
    1 cevap :oops:
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Postovi: 222
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Večiti povratnik

    od slonche88 » pre 5 godine

    Cestitam na minusu! :)

    Samo napred i bez brljanja :D

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju